Motivatia: cum sa o gasesti, ce este, care sunt pasii pentru a o atinge

Ai putea crede ca gasirea motivatiei in viata ta este usoara sau cade din cer, dar responsabilitatea de a o gasi este a ta si numai a ta. Dezvoltarea acestei puteri este o treaba zilnica care are legatura cu dialogul nostru intern, cu obiceiurile si comportamentele noastre; da, chiar si atunci cand sunt zile, saptamani sau ani care ne descurajeaza si par a fi impotriva noastra.

Dar este evident, nu suntem roboti programati! Cand ai una dintre acele zile in care te loveste o scadere emotionala impresionanta, starea ta de spirit este la fund, nu vrei sa te dai jos din pat si ca nimic nu are sens pentru tine, valideaza-le! Simtiti-le si meditati asupra lor, intelegeti ca timpul de nefunctionare este valabil si, uneori, necesar. Daca, in schimb, ceea ce faci este sa te bati sau sa te simti vinovat, iti hranesti gandurile negative: dusmanii motivatiei.

Intreaba-te de ce faci ceea ce faci in fiecare zi, ce te motiveaza sa actionezi intr-un fel sau altul? Confruntat cu un val de demotivare, fii clar cu privire la motivele tale: de ce, pentru ce si cum. Iata sapte pasi pe care ii consider esentiali:

Stabileste-ti obiectivele de viata

Te simti nemotivat pentru ca nu esti clar unde vrei sa mergi si, fara destinatie. Urmatoarele intrebari va pot ajuta in acest sens:

  • Ganditi-va la trei actiuni de zi cu zi, stiti adevaratul motiv din spatele lor?

  • Ce vrei sa obtii cu acele actiuni? Unde vrei sa fii dus?

  • De ce vrei sa atingi acele obiective?

A avea un plan este cea mai buna motivatie pe care o poti gasi, gandeste-te care sunt ale tale pe termen scurt, mediu si lung. Cu cat gasesti mai multe motive, cu atat actiunile tale te vor motiva mai mult. Este, de asemenea, despre gasirea unor tehnici care sa te mentina pozitiv in fiecare zi. 

Antreneaza-ti mintea

Fa o lista cu frazele negative pe care vocea ta interioara le repeta creand frica, incertitudine sau nesiguranta; Sarcina ta, incepand de astazi, este sa-i opresti morti de indata ce le auzi in minte si sa le inlocuiesti cu: „Pot”, „Pot sa o fac”, „Este posibil”. Sa crezi in tine este esential!

Admira-ti greselile

Toate femeile de succes au gresit; cu siguranta le era frica sa o faca, dar o mare parte a succesului lor este ca au invatat ca esecul face parte din procesul de crestere, nu un pas de evitat.

Gandeste-te la motivele tale, fa-ti planuri, creeaza o lista cu victoriile tale… dar si inscrie-ti greselile, da, toate! De asemenea, enumerati invataturile pe care ti le-au lasat (va exista intotdeauna cel putin una) si omiteti vinovatia, furia, pedeapsa si demotivarea.

Nu-ti pierde curiozitatea

Vointa si initiativa sunt doua caracteristici esentiale ale motivatiei . Daca te gandesti sa renunti sau nu mai gasesti ce te motiveaza, invata ceva nou, exploreaza o alta solutie, cauta mai multe informatii, da-i razna! Cu cat stii mai multe, cu atat ai mai multa autoritate si esti mai motivat, asta te face sa crezi in propriul tau potential si sa pariezi pe tine. Vorbim despre puterea mintii tale pozitive. 

Ghemuieste-te si distreaza-te

Este foarte important sa te deconectezi; Unul dintre principalele motive pentru care devii demotivat este pentru ca nu ai timp de calitate, nu te poti reconecta cu tine insuti si obiectivele tale devin estompate printre atatea probleme in asteptare. Stiu ca poate suna imposibil, dar fa loc pentru tine, pentru ceva care nu are nimic de-a face cu obligatiile tale, fa lucruri care iti plac si iti ofera liniste: douazeci de minute de lectura, dans pe trei melodii, antrenament de 20 de minute. , vorbind la telefon cu un prieten. Pot parea momente „irosite” cand esti concentrat sa fii productiv, dar, dimpotriva, iti reinnoiesti energia, iti creste vointa si o reinvesti in productivitatea ta.

Cauta inspiratie

A avea referinte de succes, mai ales daca incepi un nou proiect sau te confrunti cu temerile tale, este un instrument foarte puternic. Fa o lista cu femeile care te inspira si ce admiri la ele. Avand in vedere acest lucru, practica zilnic vizualizarea pozitiva, o tehnica motivationala pe care o folosesc in sesiunile mele de coaching pentru a-ti schimba concentrarea de la reactiv la proactiv.

Foloseste-ti dimineata pentru a te activa

Daca iti incepi ziua prost, e greu sa gasesti motivatie pe tot parcursul zilei, pentru ca sincer nu e nimic mai rau decat sa te trezesti prost dispus, nu?

Creeaza o rutina care ti se potriveste, daca este sa bei cafea si sa citesti douazeci de minute, este perfecta. Daca este sa faci o ora de miscare, ia micul dejun calm, imbraca si tu o masca! Nicio rutina nu este mai buna decat cea pe care o creezi pentru tine, asa ca proiecteaza-o si bucura-te de ea!

Recente

Euphoria: 10 lucruri pe care s-ar putea sa nu le stii despre serialul cu Zendaya in rol principal

„Euphoria” a fost un succes pentru HBO Max si are multe de-a face cu interpretarea Zendayei. Actrita in varsta de 26 de ani a...

Ce fac cuplurile care se inteleg atat de bine?

Există atât de multe locuri in care cuplurile pot gasi informatii utile despre cum sa isi imbunatateasca relatia de cuplu. Bloguri nesfârșite, cărți și...

Cum sa stii daca cineva de care esti interesat te place, conform Askai

In mod normal, cand ne place un baiat sau o fata, vrem sa stim daca cealalta persoana simte acelasi lucru pentru noi. Simplul fapt...

6 curiozitati ale culturii egiptene

Egiptul antic s-a remarcat prin numeroasele sale inovatii in medicina, stiinta si literatura. Era, de asemenea, o societate mult mai egalitara decat contemporanii...

Cei mai buni 10 scriitori din istorie

Ei au marcat un inainte si un dupa in literatura actuala gratie operelor si talentului lor extraordinar. Vrei sa stii cine sunt ei?Crearea...