De-a lungul anilor inveti sa realizezi ca micile detalii, cum ar fi sa stii sa porti corect un costum, sunt cu adevarat importante. 7 atitudini care alunga chiar si pe cea mai indragostita femeie… Va dori sa fuga!
7 detalii ale imaginii tale care reflecta increderea ta in tine
Calitatile care definesc un om cu securitate si inteligenta
In cazul meu, cred ca era inca foarte tanar, cand inca eram interesat de caricaturi, dar incepeam sa imi vine sa „arat ca un adult”.
Din acest motiv, i-am observat cu atentie pe verii mei mai mari, dar nu de la ei mi-a venit cea mai mare inspiratie despre imbracamintea…
Totul a fost datorita unuia dintre unchii mei, o persoana cu totul speciala care, din pacate, a parasit demult aceasta lume dar in fiecare zi ma imbrac formal imi amintesc de el cu multa afectiune si recunostinta.
In randurile urmatoare va voi deschide un pic din acele cunostinte, aceleasi pe care mi le-a incredintat candva unchiul meu sub forma de sfaturi despre cum sa porti corect costumul.
1. Importanta mainilor
Unchiul meu, datorita muncii sale, a cerut mereu o prezenta 100% eleganta si, trebuie spus, a imbinat-o foarte bine cu personalitatea sa galanta.
Totusi, intr-o zi mi-a dat un sfat ce sa NU fac cu pantalonii: „nu pune niciodata mainile in pungi. Iti pierzi orice echilibru.”
Mi-a explicat ca in acest fel bratele fac o arc si geanta arata prost si, de parca nu ar fi de ajuns, bagarea mainilor in pungi ajunge sa deformeze haina cu pricina.
2. Comfort
Un alt sfat grozav pe care unchiul meu mi le-a impartasit despre cum sa poarte corect un costum este poate cel mai radical dintre toate: croitorul.
Dupa cum citesti, este esential sa ai o persoana responsabila cu realizarea tinutei tale.
Potrivit unchiului meu, daca pantalonii, camasa si jacheta se potrivesc cu corpul, „se remarca confortul, securitatea si prezenta unui domn”.
3. Butoane
Jacheta este unul dintre elementele fundamentale ale costumului si este de total ajutor pentru a evidentia eleganta celui care o poarta. Din pacate, daca este folosit gresit, poate avea efectul complet opus. Din acest motiv, unchiul meu la o petrecere in sufragerie mi-a spus: „stau jos, descheie, ridica-te, inchide mereu sacoul”.
Pare un sfat de baza, dar catastrofal de a nu fi urmat la litera, cine are nevoie ca burta (pronuntata sau nu) sa apara in fotografia intalnirii cu pricina? Nimeni, sunt sigur.
4. Cu sau fara cravata
O alta dintre aceste reguli de eleganta mi-a fost data de unchiul meu intr-o zi fierbinte, in timp ce calatorim cu masina lui.
Atunci m-am plans de cravata mea, la care mi-a sugerat: „scoate-o, e mai bine sa nu o porti decat sa transpiri prea mult”. M-am supus, destul de usurat.
O secunda mai tarziu, unchiul meu a spus: „Daca porti un costum, poti sa arati totusi destept, dar aminteste-ti, daca iti scoti cravata, deschide nasturele de la gulerul camasii si daca vrei sa fii un putin casual, deschid nasturii doi.”
5. Cu cravata sau nu?
In mod curios, in aceeasi calatorie cu masina, unchiul meu a fost deosebit de generos si dupa sfatul punctului anterior a completat invatatura cu cateva cuvinte pe care nu le voi uita niciodata…
„Cravata este primul lucru pe care o femeie il observa la un barbat bine imbracat. Deci, daca nu il porti, trebuie sa porti intotdeauna un ceas bun, o bratara sau un inel”.
Motivul? Accesoriile vor adauga intotdeauna importanta si, neintentionat, devin o parte esentiala a purtarii corecte a costumului.
Sper ca aceste puncte v-au fost de ajutor. Poate ca in viitor voi impartasi mai multe din aceste cunostinte valoroase pe care le-am invatat de la unchiul meu.