Mărturii botez: ce se poartă în 2023

Mărturiile pentru botez sunt cadourile pe care părinții bebelușului ce urmează a fi creștinat le oferă invitaților, drept semn de mulțumire a faptului că sunt alături de ei la evenimentul acesta deosebit de important în viața copilului. De obicei, ele se oferă la petrecerea ce urmează să aibă loc la restaurantul ales, fiind deja așezate pe mese înainte ca invitații să ajungă.

În materie de mărturii botez, se obișnuiește ca acestea să fie însoțite de un cartonaș frumos care păstrează numele copilului, precum și data nașterii acestuia. Se mai obișnuiește să se adauge și data botezului, însă nu este obligatoriu acest lucru. Mărturiile pentru botez reprezintă însemne de mulțumire și apreciere ale părinților pentru invitații care sunt acolo să îl celebreze pe micuț.

Descoperă ce se poartă în 2023 când vine vorba de mărturii botez!

Mărturii botez sub formă de cutiuțe

Mărturiile sub formă de cutiuțe pot fi realizate fie din carton, fie din alt material. Este obișnuit ca acestea să fie personalizate cu chipul micuțului. Se așază pe mesele la care vor sta invitații și, pentru un efect și mai special, se umplu cu bombonele: roz sau cât mai colorate dacă bebe e fetiță, sau albastre, în culori cât mai neutre, dacă este băiețel.

Mărturii botez sub formă de magneți

Magneții cu poza bebelușului sunt mărturii la fel de populare și care se poartă în 2023. Acestea nu doar că pot avea diferite forme și dimensiuni, culori, ci reușesc să rămână drept decorațiune foarte frumoasă pentru invitați. Pe lângă mărturiile sub formă de magneți, și mărturiile cu ramă foto reprezintă o amintire memorabilă, în special pentru apropiații bebelușului.

Mărturii botez sub formă de lumânări parfumate

Lumânările parfumate drept mărturii botez sunt printre cele mai de impact alegeri. Alături de o poză cu bebelușul, un mesaj frumos, caligrafiat manual sau folosind un font cât mai de impact și estetic, cu siguranță vor reuși să iasă în evidență. Pentru băieței, se recomandă lumânări care au culoarea albastră, iar pentru fetițe cele care au culoare roz.

marturii botez

Mărturii botez decorate manual

Un alt tip de mărturii botez deosebit de frumoase sunt cele decorate manual, cu atenție și grijă, pentru un impact cât mai frumos. Spre exemplu, borcănelele cu miere, înconjurate cu o micuță bandă dantelată, sau botoșei, ursuleți din sticlă, săculeții din organza, alături de o etichetă pe care stă scris numele copilului și data nașterii sau a evenimentului, sunt mărturii autentice.

Mărturii botez din sârmuliță

O altă alegere foarte populară sunt mărturiile de botez realizate din sârmulițe de culori diferite. De altfel, există numeroase forme din care poți alege: coșuleț, căsuță, caleașcă, cărucior. Ele pot fi umplute cu bomboane, drajeuri, migdale confiate, arahide glazurate, având un efect foarte de impact atât asupra invitaților, cât și asupra decorului petrecerii.

Când vine vorba de mărturii botez, ar trebui întotdeauna să iei în considerare faptul că acestea trebuie să se integreze în decorul general al locației alese pentru petreceri. Mai mult decât atât, ele stau drept dovadă a faptului că îți arăți recunoștința și aprecierea față de invitații care sunt alături de tine într-un moment atât de important atât în viața voastră, cât și a bebelușului.

Recente

Daca vrei sa fii la curent cu ceea ce nu stii, alege camere spion

Dezvoltarea tehnologiilor digitale duce la faptul ca dimensiunea echipamentelor de supraveghere video scade treptat. Camerele spion care puteau fi vazute doar in filme, sunt...

Incearca cele mai romantice pozitii sexuale din codul Kama Sutra!

Kama Sutra este cea mai cunoscuta carte indiana, ca un glossar care contine peste 100 de pozitii sexuale. Am tot vorbit despe pozitii sexuale impotriva...

Pozitii sexuale pentru femeile cu vaginul larg

Dupa o nastere naturala, majoritatea femeilor vor avea o problema cu revenirea peretilor vaginali la starea de dinainte de sarcina. Acest lucru se intampla...

De ce nu ti-a spus inca “Te iubesc ”?

Multe fete sunt ingrijorate din cauza faptului ca partenerii lor nu si-au declarat inca dragostea. Cele doua cuvinte, “te iubesc”, fac destul de rar...

Este posibil sa ramai insarcinata in timp ce ai menstruatia?

Exista multe intrebari si mituri legate de menstruatie si contraceptie la femei ca metoda de prevenire a eventualelor sarcini. Multi oameni se intreaba, este cu...