Cancer de san: simptome ascunse pe care femeile le ignora

Stiati ca cancerul de san este cea mai frecventa tumoare maligna in randul femeilor din toata lumea? Si in Mexic reprezinta principala cauza de deces prin cancer la femei. De parca nu ar fi de ajuns, in ciuda faptului ca in jurul subiectului se discuta mult, numarul deceselor cauzate de aceasta boala continua sa creasca!

Nimanui nu-i place sa vorbeasca despre cancer; Este mare, e rau si este mortal, mai ales in Mexic. Dar oricat de mult am vrea sa-l ignoram, cancerul este o parte importanta a vietii majoritatii oamenilor. Din fericire, poate fi tratata si sansele ca acesta sa fie eliminat sunt foarte mari, atata timp cat este depistat din timp.

Desi este important sa faceti controale lunare, este, de asemenea, important sa invatati cum sa identificati majoritatea simptomelor timpurii ale cancerului de san.

Modificari ale texturii pielii

Majoritatea femeilor nu sunt constiente de modificari ale texturii pielii sanilor, dar se dovedeste ca chiar si cele mai mici variatii ale pielii ar putea fi un steag rosu. Atentie la orice modificari ale texturii, cum ar fi un petic de piele care se simte granulat sau care arata asemanator cu pielea unei coji de portocala. O eruptie cutanata in jurul mamelonului si a pielii care incepe sa se increteze sau sa se ingroase sunt cele doua semne de avertizare principale.

Modificarile subtile ale pielii pot fi cauzate de contractarea sanului si incercarea de a „izola” cancerul. Examinati regulat forma generala si aspectul sanilor intr-o oglinda. Pe langa faptul ca le atingi, este important sa le vezi.

Secretia sau modificarea mameloanelor

Cu exceptia cazului in care alaptati, aveti o infectie sau luati anumite medicamente, niciun lichid nu ar trebui sa curga din mameloane. Daca apare o substanta laptoasa sau sangeroasa, este timpul sa faceti o programare la medicul dumneavoastra.

Institutul National al Cancerului spune ca schimbarile in aspectul tau sunt un alt semn de avertizare al cancerului. De asemenea, este important sa fiti atenti la un mamelon care se inverseaza si indreapta spre interior in san sau dezvolta o eruptie cutanata.

Eruptii cutanate

Daca sanii tai sunt rosii si umflati, corpul tau incearca sa-ti spuna ceva! Acest simptom poate fi cauzat de o infectie a sanului sau de cancer mamar inflamator. Prima poate fi mastita, o eruptie care apare de obicei la femeile care alapteaza si dispare destul de repede.

Daca pielea de pe sanii tai se intuneca si pare invinetita sau daca sanii tai se simt grei si umflati, trebuie sa solicitati imediat ajutor medical.

Un san se simte mai cald

Cancerul de san inflamator poate fi rar, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa stii ce este. Pe langa toate celelalte simptome deja mentionate, este posibil ca un san sa se simta cald la atingere si mai dur decat celalalt.

Cu acest cancer mai grav, este posibil sa observati eruptii cutanate, umflaturi si modificari de culoare. De asemenea, este important sa retineti ca cancerul de san inflamator nu apare adesea pe o mamografie si tinde sa apara la femeile mai tinere.

Modificari de forma si dimensiune

Schimbarile de dimensiune si forma pot fi un semn ca canalele de lapte sau lobulii din adancul sanilor tai sunt umflate. Acesta poate fi un semn de cancer, mai ales daca este afectat un singur san.

Daca modificarile de dimensiune sunt neobisnuite pentru dvs. si nu sunt legate de ciclul hormonal lunar, este posibil sa aveti nevoie sa faceti o mamografie si sa va consultati medicul.

Vene dilatate

Acordati atentie venelor din sani. Venele dilatate pot fi un semn ca cancerul blocheaza un vas de sange. Nici macar cele mai mici modificari nu trebuie ignorate. Mai bine sa ai grija decat sa-mi para rau.

Dureri de spate superioare

Durerea de spate in sine nu este cel mai probabil un motiv de ingrijorare, dar nu ar trebui exclusa daca este brusca. Credeti sau nu, cancerul de san poate provoca dureri intre omoplati care se simt ca un muschi sau un ligament rupt. De asemenea, aceasta durere nu va disparea cu intinderi regulate; iar daca are legatura cu cancerul de san, va fi necrutator.

Primul loc in care cancerul de san se raspandeste de obicei este la coloana vertebrala si la coaste. De fapt, specialistii coloanei vertebrale cauta adesea tumori atunci cand trateaza durerile cronice de spate.

Umflarea axilelor

Stim cu totii sa cautam nodulii la sani, dar nu ne gandim adesea cat de departe se extinde de fapt tesutul nostru mamar. Daca simtiti o umflatura sau un nodul la axila, ar putea fi de fapt in san fara sa stiti.

Daca ganglionii limfatici din aceasta regiune sunt cei care se simt umflati, acest lucru ar putea fi si pentru ca au o reactie la cancer si incearca sa-l filtreze din sistemul dumneavoastra.

Durere de san

Unele femei cu cancer de san raporteaza ca au gasit un singur nodul la san, dar altele pot avea multe tumori minuscule raspandite in tesut fara sa stie. Aceste excrescente asemanatoare semintelor pot provoca dureri de san si piept, mai ales daca sunt chiar in spatele mamelonului sau in canalele de lapte.

Aceasta durere poate varia, dar unele femei raporteaza ca simt o senzatie de injunghiere sau soc electric. Daca va consultati cu medicul dumneavoastra pentru acest simptom, probabil ca va vor administra un antibiotic si vor crede ca este o infectie. Este foarte posibil sa fie asa, asa ca luati-va medicamentul si urmariti modificarile. Daca mai simtiti dureri dupa tratament, consultati un specialist

O masa moale in piept

Cand verificati daca nu exista umflaturi in sani, va puteti astepta sa simtiti un nodul dur, nedureros, dar nu este intotdeauna cazul. De fapt, cancerul poate lua si forma unei mase moi si sensibile. Important este sa identificati orice anomalie si sa nu ramaneti NICIODATA in indoiala.

Recente

Mesaje amuzante de la multi ani pentru prieteni

Zilele de nastere sunt in mod obisnuit o perioada de bucurie, ceea ce face mesajele amuzante de ziua de nastere destul de usoare. Desigur,...

Cum sa castigi bani cu un blog

Transformarea pasiunii intr-o profesie este visul multora. Pentru a monetiza un blog nu conteaza ce faceti, intrucat poate fi facut din mai multe discipline...

De ce Yoga pentru reducerea stresului?

Telefonul tau suna, seful tau vrea sa vorbeasca cu tine, iar partenerul tau vrea sa stie ce este pentru cina. Stresul si anxietatea sunt...

Lumea Cosmeticii: Explorarea Beneficiilor, Avantajelor/Dezavantajelor Produselor de Frumusețe

Bun venit, dragi cititori, într-o explorare cuprinzătoare a fascinantei lumi a cosmeticii! În această postare ne vom scufunda în diversele beneficii și avantaje/dezavantaje ale...

5 sfaturi pentru a mentine o femeie indragostita

Cand incepem o relatie totul este dragoste si fericire, dar in timp rutina ne invadeaza si iubirea este rara. Prin urmare, daca vrei sa...