Cum sa avem un par sanatos?

Ingrijirea parului este ceva care ne ingrijoreaza pe multi dintre noi. Dupa vara, parul tinde sa cada mult mai des si aspectul sau este slabit, lipsit de viata si, uneori, poate fi greu de aranjat. De aceea, din dorinta de a avea un aspect frumos si sanatos al parului, trebuie sa cautam samponul suprem, cu care sa ne readucem parul la aspectul pe care l-a avut intotdeauna. Suntem constienti ca hidratarea pe timp de vara este cheia, dar nici in sezonul rece nu trebuie sa-l neglijam. Tot iarna, podoaba capilara se va electriza frecvent, in principal din cauza umiditatii ridicate.  

Trebuie sa facem diferentele dintre nevoile parului si cele ale scalpului

Nevoile scalpului si cele ale parului nostru nu merg intotdeauna mana in mana. Stiind cum sa le diferentiem si cum sa procedam atunci cand ne spalam si ne ingrijim parul este esential. Daca avem un scalp gras, dar un par uscat, trebuie sa alegem un sampon potrivit pentru degresarea scalpului si sa suplimentam cu masti si balsamuri pentru a hidrata restul parului. 

Mentinerea scalpului fara reziduuri sau exces de sebum

Cand aplicam tratamente pe fata noastra, suntem constienti ca efectul sau va fi mai mare daca avem pielea curata. La fel este si cu parul, iar cel mai bun mod pentru ca parul nostru sa fie receptiv la orice tratament este sa fie cat mai curat posibil, fara reziduuri, poluare sau exces de grasime. In acest fel, parul va fi mai recunoscator, iar tipul de sampon pe care il folosim sau tratamentul vor fi mai eficiente.

Spalarea zilnica a parului nu este intotdeauna un lucru rau

De cate ori am auzit ca spalarea parului in fiecare zi este rea? Se pare ca acest fapt este doar un mit. Specialistii ne sfatuiesc insa sa ne ascultam parul. Daca este gras, va trebui sa-l spalam mai des, fara a provoca mai multa grasime, dimpotriva, vom alterna folosirea samponului tratament cu unul de uz frecvent. 

De multe ori alegem un sampon cu care suntem fericiti, dar intr-o zi, acesta nu mai functioneaza. Cand se intampla acest lucru, adesea credem ca parul nostru s-a obisnuit cu formula acestuia, dar potrivit profesionistilor din domeniu, acest lucru este un alt mit. 

Nu este vorba de faptul ca parul s-a obisnuit, ci de faptul ca scalpul si parul nostru pot avea perioade in care cu greu le putem face pe plac cu ajutorul produselor de ingrijire. Dupa expunerea prelungita la soare sau dupa o perioada de stres in care scalpul poate fi iritat, acesta poate avea nevoie de extra hidratare. 

De asemenea, este recomandat sa ne adaptam rutina de ingrijire a parului in functie de necesitatile acestuia si tinand cont si de sezonul in care ne aflam. Fiecare anotimp are propriile consecinte asupra parului, care are, de asemenea, propriul ciclu de crestere si este, de asemenea, afectat de factori externi, cum ar fi stresul. Acest lucru trebuie luat in considerare atunci cand se stabileste o rutina a parului.

Este important sa avem grija si de parul si scalpul nostru si sa le acordam atentie, la fel cum o facem cu ingrijirea tenului si a corpului. 

Recente

Pozitii sexuale pentru femeile cu vaginul larg

Dupa o nastere naturala, majoritatea femeilor vor avea o problema cu revenirea peretilor vaginali la starea de dinainte de sarcina. Acest lucru se intampla...

Cum să organizezi o petrecere tip Gender Reveal perfectă

Cum să organizezi o petrecere tip Gender Reveal perfectă Organizarea unei petreceri de tip Gender Reveal este un moment special în viața oricărui părinte,...

5 sfaturi pentru a avea o fata sanatoasa si stralucitoare fara machiaj

Cum sa ai o piele frumoasa? Este una dintre intrebarile pe care ni le punem constant pentru a arata perfect, determinandu-ne sa vedem folosirea...

Utilizarea aparatelor auditive afecteaza urechea?

Nu exista nicio indoiala ca protezele auditive au devenit unul dintre cele mai utilizate instrumente pentru...

Tratamentul Otitei la Copii: Ghid Detaliat pentru Părinți

Tratamentul Otitei la Copii: Ghid Detaliat pentru Părinți Introducere: Otita este o inflamație a urechii, iar la copii este destul de frecventă. Este...