Unakite: Piatra viziunii si transformarii

Unakite este un granit alterat si este extras din roci metasomatice, hidrotermale si metamorfice, este compus in principal din silicat de calciu, fier si aluminiu. Exista in culori diferite, dar cele dominante sunt de obicei verde sau roz.

Originea numelui tau

Numele de unakite se datoreaza descoperirii sale in lantul muntos Unaka din Carolina de Nord din Statele Unite, este un granit compus din ortoclaza roz, cuart si epidot verde incolor. Nuantele sale variaza de la verde si roz cu un aspect pestrit.

Cand aceasta piatra este de buna calitate, este considerata semipretioasa, este usor de lustruit si datorita acestui lucru este utilizata pe scara larga de catre bijutieri. Un alt nume al acestei pietre este epidot. In unele mostre care provin din Cordillera Azul, ele prezinta un gneiss ocelat cu foliare.

Epidotul verde care predomina in aceasta piatra rezulta din alterarea metasomatica a plagioclazelor. Cu toate acestea, ortoclazele si cristalele de cuart nu sunt modificate.

Unakite se gaseste in bolovani stivuiti glacial, cum ar fi tarmurile marii, si in pietricele, precum si in vaile cailor navigabile. Acest material nu are feldspat, in acest caz ar fi epidosit.

Depozite de unakite

Desi unakite este originar din Statele Unite, alte tari au zacaminte din acest mineral. In Brazilia, China, Africa de Sud si Sierra Leone, este usor de gasit. Se gaseste frecvent pe pietricele, foarte aproape de malul marii sau in vai.

Echilibreaza energia

Aceasta este o piatra care a fost folosita de multi ani pentru a echilibra energia si a lega emotiile cu spiritualitatea. Este folosit pe scara larga atunci cand vine vorba de promovarea energiei, canalizarea ei, ajutand la recuperarea tot acel echilibru pe care purtatorul ei l-a pierdut, fie din cauza problemelor din trecut, fie din cauza problemelor care il afecteaza in fiecare zi.

Ingrasati

Se stie ca Unakite te ajuta sa castigi in greutate daca ai slabit in timpul unei perioade de boala prelungita. Acest lucru poate fi ajutat prin directionarea energiei catre locul in care ati dori cel mai mult sa ajunga greutatea care revine.

Sistem imunitar

La nivel fizic in litoterapie, piatra de unakite permite reglarea tuturor functiilor intestinale precum si a ficatului prin chakra plexului solar. Litoterapeutii lucreaza si asupra chakrei radacinii pentru a actiona direct asupra problemelor osoase, tulburarilor articulare si fracturilor. In general, unakite va ajuta la intarirea sistemului imunitar de aparare.

Dezvoltarea celui de-al treilea ochi

Unakite poate fi auzit uneori referit la „piatra vederii”. Aceasta inseamna ca are legatura cu dezvoltarea „al treilea ochi”, situat chiar in centrul fruntii. In teorie, acest lucru ne permite sa vedem trecutul si viitorul, permitandu-ne sa gasim solutii eficiente la problemele care apar.

Meditatie

Daca aceasta piatra este folosita in meditatie, este capabila sa rezolve conflictele emotionale cauzate de respingerea de sine.

Managementul dependentei

Aceasta piatra poate fi folosita si pentru a gestiona mai bine dependentele. De exemplu, te ajuta sa te lasi de fumat. Este una dintre cele mai utile pietre pentru toate acele dependente care dureaza mult timp.

Sprijin in timpul convalescentei

Unakite sustine convalescenta si recuperarea dupa boli majore. Faciliteaza o sarcina sanatoasa si cresterea pielii si a parului.

Lupta cu frustrarea

Unakite ne permite sa eliberam acest sentiment, indepartandu-ne de frustrare, consecinta produsa de esecul neasteptat. De asemenea, contracareaza deteriorarea sentimentelor de lunga durata.

Creste motivatia

Unakite ofera motivatie oamenilor care au nevoie de ea, este imputernicit sa ne umple spiritul cu o atitudine neclintita de a depune efort maxim, mentinand motivatia de a realiza acele lucruri dupa care tanjim dar care pareau departe inainte.

Calm acasa

Se mai spune ca, avand intr-o oala o bucata de dimensiuni bune sau un grup de mai multe pietre, va calma locuinta si va dispersa efectele nocive ale poluarii electromagnetice, care sunt emise de televizoare si computere.

Reincarcare cu piatra

Pentru a reincarca unakite, trebuie sa-l lasati la soare timp de doua ore. O alta modalitate de a-l reincarca este lasandu-l in lumina lunii timp de patru ore, astfel incat fortele sale spirituale sa se echilibreze. Daca aceasta piatra este scufundata in apa marii, iti va spori energiile spirituale.

Inainte de a le folosi pentru prima data, se recomanda: Curata bine pietrele cu tamaie, poate apa in timpul lunii noi sau in descrestere si in luna plina se reincarca in scopurile pentru care urmeaza sa folosesti bijuteria. Piatra trebuie folosita cu grija deoarece are vibratii puternice si este foarte puternica, folosindu-le corect.

Curiozitati

  • Unakite a fost candva considerata piatra sacra a diferitilor zei. De la Gaia, de exemplu, zeita-mama a Pamantului conform traditiei grecesti. Sau Bona Dea, zeita romana a fertilitatii. Inca o data, Unakite, ca toti iaspii, l-a onorat pe Callistro, zeita greaca a Lunii. In sfarsit, si Persefona, zeita greaca a primaverii.
  • Deoarece Unakite are un aspect foarte variabil, nu are o formula chimica stabilita si nici nu apartine vreunui sistem cristalografic.
  • Indienii Cherokee s-au ocupat de numirea Unakitelor, pentru ca ei au fost cei care au descoperit aceasta piatra in muntii Unaka din Carolina de Nord.
  • Pietrele Unakite sunt similare cu amprentele digitale, prin aceasta ne referim la faptul ca sunt unice si modelul lor nu se repeta.
  • Nativii din America de Nord foloseau Unakite pentru a face obiecte de artizanat, piese ornamentale si aurarie, traditie care inca ramane.
  • Atunci cand achizitionati un Unakite, este important sa il observati foarte bine, deoarece uneori feldspatul este absent, asa ca in locul unui Unakite ati avea un epidozit.
  • In antichitate, grecii au numit aceasta piatra cu numele „unakis-episodis”, iar asta insemna ca credeau impreuna.

Recente

Totul despre colicile la bebelusi!

Marea majoritate a bebelusilor au in primele luni de viata asa-numitele colici abdominale. Ei devin agitati, plang mult si misca nervos din picioare. Crampele...

5 motive pentru care vape-urile sunt o alegere mai benefică decât țigările clasice

Fumatul este cel mai practicat viciu la nivel mondial care determină anual milioane de victime tocmai din cauza faptului că, odată dezvoltată dependența, este...

Cum sa stii daca cineva de care esti interesat te place, conform Askai

In mod normal, cand ne place un baiat sau o fata, vrem sa stim daca cealalta persoana simte acelasi lucru pentru noi. Simplul fapt...

De ce sa optezi pentru gazduirea web?

Cu siguranta te-ai gandit ce anume se intampla atunci cand deshizi o pagina web. Mai exact, ce anume se afla dincolo de aceasta actiune...

Dana Rogoz a devenit mamica!

Dana Rogoz a primit cel mai frumos martisor ieri. Vedeta a nascut un baietel perfect sanatos, la o maternitate din Bucuresti. Cea mai buna...