5 orase din Europa pe care trebuie sa le vizitezi dupa pandemie

Toata lumea vrea sa calatoreasca la Roma, Londra, Berlin si, desigur, Paris. Dar serios, nu mai are Europa alte bijuterii ascunse? Sigur, este unul dintre cele mai bogate continente in cultura si istorie si nu trebuie sa incetezi sa calatoresti la el. Nu degeaba exista Ziua Europei, in timp ce nu exista o zi anume pentru America.

Acest articol in mod clar nu include cele mai emblematice orase de pe continentul european, ci mai degraba orasele mai putin vizitate care, desi nu sunt atat de populare, au peisaje frumoase, arhitectura frumoasa si locuri turistice excelente.

Porto, Portugalia

Nu va dura 2 minute sa te indragostesti de Porto. Situat in nord-vestul Portugaliei, acest oras extraordinar este cel mai bine cunoscut pentru fluviul sau, Douro si faimosul sau vin de port. Este unul dintre cele mai vechi orase din Europa si este inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Porto a fost locuit continuu inca din secolul al IV-lea, iar locatia sa strategica pe coasta Atlanticului, aproape de stramtoarea Gibraltar si de nord-vestul Africii, a facut-o tinta multiplelor invazii de-a lungul secolelor. Fiecare perioada de domnie, de la romani la mauri, si-a pus amprenta asupra orasului. Rezultatul: un oras fascinant cu multe straturi de istorie, cultura si traditie.

Veliko Tarnovo, Bulgaria

Ah, „Orasul Tarilor”. Cine nu ar vrea sa-l viziteze? Adorabilul oras est-european se afla pe malurile accidentate ale raului Yantra, inconjurat de paduri (excelent pentru drumetii si ciclism).

Atractia vedeta a lui Veliko Tarnovo este Cetatea Tsarevets, un castel medieval de piatra care a servit ca principala cetate a celui de-al Doilea Imperiu Bulgar. Strazile pietruite din orasul vechi si casele din jur prezinta o arhitectura interesanta si privelisti senine ale raului linistit de dedesubt.

Oia, Santorini, Grecia

Putine orase din Europa te vor lasa cu gura cascata, dar Santorini este unul dintre ele. Orasul Oia se afla literalmente pe stanci vulcanice, cu vedere la sclipitoarea Marea Egee. Pentru ca partea stancii din Oia este orientata spre vest, se spune ca ofera cele mai bune apusuri de soare de pe planeta.

Si daca cladirile din piatra alba, bisericile cu cupola albastra si privelistile panoramice uimitoare nu sunt suficiente pentru a va umple pofta, imaginati-va o piscina infinita si o bucatarie greceasca excelenta care va va face sa doriti sa ramaneti in Grecia pentru o viata. Nu suna fabulos?

Edinburgh, Scotia

Edinburgh va fi incredibil de frig in cea mai mare parte a anului, dar baiete, merita. Acest oras medieval pur si simplu nu are comparatie. Este usor sa simti istoria intunecata a Scotiei, indiferent cate magazine vezi.

Stiati ca exista un oras antic care a fost pus in carantina si ingropat sub orasul modern de astazi? In plus, castelul care se vede este frumos, ca sa nu mai vorbim ca are multe atractii turistice pentru toate tipurile de calatori.

Budapesta, Ungaria

„Perla Dunarii” este cel mai bun oras din Europa Centrala, cu o lista extinsa de Situri din Patrimoniul Mondial, inclusiv fluviile Dunarea, Cartierul Castelului Buda, Bulevardul Andrassy, Piata Eroilor si metroul Millennium (al doilea ca vechime din lume).

Cel mai emblematic monument al Budapestei este Parlamentul Ungariei, una dintre cele mai vechi cladiri legislative din Europa si cea mai mare cladire din Ungaria.

Asigura-te ca porti tenisi buni pentru ca Budapesta te va tine ocupat toata ziua, nu spune ca nu te-am avertizat!

Recente

Semnificatia viselor conform lui Sigmund Freud

Celebrul psihanalist si filozof Sigmund Freud a investit multi ani in cercetarile sale in analiza semnificatiei viselor, aceasta cercetare poate fi vazuta reflectata in...

Iata ce nu stiai despre zodia Gemeni!

In perioada 22 mai – 21 iunie, se afla zodia Gemeni, un semn de aer, guvernat de planeta Mercur. Aceasta zodie reprezinta intelectualitatea, dar...

Despre vise…

Visele reprezinta modalitatea prin care sufletul incearca sa ne indemne la evolutie, eliberandu-ne in acest mod si de vechile atitudini. Reveria sau visul reprezinta...

Recenzie carte – "Charisma" de Andrew Leigh

Charisma este darul celor care federalizeaza opinii si care isi influenteaza durabil semenii. Charisma este calitatea unei persoane care ii seduce sau chiar ii...

Inspiratie regala: asa se imbraca copiii regali

Tendintele modei pentru copii purtate de cei mai tineri membri ai familiei regale sunt inspiratoare in intreaga lume. Stilul sau sofisticat, elegant si distractiv...