Ingrijirea pielii pentru vremurile de Covid-19 si masti de fata

Intre izolarea prelungita si folosirea constanta a mastilor de fata, cu siguranta ai experimentat schimbari in pielea ta. Unii oameni au raportat aparitia eruptiilor si a acneei, in principal din doua motive: stresul, generat de modificarile rezultate in urma pandemiei, poate creste cortizolul, un hormon care afecteaza productia de ulei in piele, provocand aparitia cosurilor.

Pe de alta parte, cresterea temperaturii in zona in care asezam masca, precum si umiditatea cauzata de respiratie, genereaza transpiratie excesiva si impiedica pielea sa respire, ceea ce duce la aparitia cosurilor, dermatitei si iritatiilor. Chiar si cuvantul „Maskne” a inceput sa devina o tendinta pentru a se referi la efectele mentionate.

Alege o masca potrivita tenului tau

Exista mii de optiuni de masca si modele din care sa alegeti; totusi, nu toate sunt realizate din tesaturi prietenoase cu pielea, iar daca ai pielea sensibila acest aspect este si mai important. Stai departe de tesaturile sintetice si alege masti din bumbac, bambus sau matase naturala, spune medicul dermatolog Jessica Wu, si nu uita sa le speli in mod regulat!

Cum sa ai grija de pielea ta sub masca?

Incercati sa va curatati fata dimineata si seara, spalarea ei mai mult ar putea fi contraproductiva. Foloseste un demachiant delicat ideal pentru tipul tau de ten, sau daca vrei o curatare mai profunda poti face o curatare dubla (mai intai cu un ulei sau crema si apoi cu o spuma de curatare).

Inainte de a folosi masca, aplica un toner care ajuta la reglarea pH-ului pielii tale sau la calmarea pielii, cum ar fi un toner cu galbenele. Daca ai deja iritatii, foloseste un balsam care actioneaza ca strat intre pielea ta si fibra mastii, un produs cu ceramide poate fi eficient.

Amintiti-va ca o crema de protectie solara si o crema hidratanta (de preferinta cu acid hialuronic) sunt intotdeauna esentiale, pe de alta parte, machiajul poate fi mai putin necesar daca cea mai mare parte a fetei tale va fi acoperita, dar daca urmeaza sa o folosesti, incearca sa obtii un machiaj pentru baza de apa, o crema usoara bb sau niste crema deschisa la culoare pentru a preveni infundarea porilor.

Pentru a trata eruptiile pe fata, dermatologul Robin Schaffran recomanda utilizarea produselor cu ingrediente precum peroxidul de benzoil sau acidul salicilic si, desigur, sa nu stoarceti sau zgariati cosurile.

Apreciaza-ti mai mult rutina de noapte

Amintiti-va ca este vorba de a hrani si de a ajuta la repararea pielii in timp ce va odihniti. In mod ideal, transformati-l intr-un moment de relaxare folosind o metoda dubla de curatare urmata de un tratament de noapte (ser) care va hidrateaza pielea peste noapte si vizeaza iritatia sau eruptiile.

Puteti folosi chiar si ceea ce aveti in frigider, de exemplu esteticianul de la Hollywood Joanna Czech recomanda aplicarea chipsurilor de cartofi deoarece contine enzime antiinflamatoare si ajuta la prevenirea hiperpigmentarii. Alte ingrediente naturale, cum ar fi mierea, fulgii de ovaz, ceaiul verde si turmericul pot fi folosite pentru a crea masti de noapte pentru a va ajuta sa va reparati pielea.

Ai grija de tine din interior spre exterior

Nimic nu te ajuta sa arati mai bine decat sa te simti bine, prin urmare, asigura-te ca hrana ta este echilibrata, bea multa apa, fa sport de cel putin 3 ori pe saptamana si recurge la o activitate care te ajuta sa-ti dea liniste sufleteasca, fie ca este meditatie, pictura, gatitul sau orice activitate care te face sa te simti in control, pentru a combate anxietatea si stresul care contribuie la aparitia unor modificari in pielea ta.

In cele din urma, nu uitati sa consultati un specialist, deoarece recomandarile generale pot sa nu fie ideale daca pielea dumneavoastra are o problema neobisnuita sau o sensibilitate extrema.

Recente

Educa fara a tipa, educa din inima si responsabilitate

A educa fara a striga este cea mai buna optiune pe care ne-o putem asuma ca parinti si educatori. Tipul nu este nici educativ,...

7 lacuri de unghii care arata mereu bine pe timpul verii

La fel ca si in cazul hainelor, lacurile de unghii si modelele de manichiura trec prin tranzitii necesare in functie de sezonul anului, dar...

Expozitia de pictura „FLORI DE PRIMAVARA”

In perioada 10 Aprilie 2014- 10 Mai, in Bucuresi,  are loc expozitia de pictura “Flori de Primavara”. Expozitia va avea loc pe Str. Virgil Plesoianu,...

Cum sa recunosti ce semn zodiacal il guverneaza de la prima intalnire!

Toti vrem sa cunoastem oameni si, odata cu acestia, toate calitatile si defectele lor….si daca este posibil, chiar de prima data! Noi am adunat...

Ce inseamna emoji cu fata inversata? Iata tot ce trebuie sa stii despre asta

Exista cateva emoji in aceasta lume ale caror semnificatii nu ar putea fi mai clare: emoji-ul taco este menit sa reprezinte un taco, buzele...