5 motive pentru care vape-urile sunt o alegere mai benefică decât țigările clasice

Fumatul este cel mai practicat viciu la nivel mondial care determină anual milioane de victime tocmai din cauza faptului că, odată dezvoltată dependența, este foarte dificil de înfrânt. Sute de substanțe nocive, concentrațiile mari de nicotină, presiunea pusă asupra sistemului respirator cu fiecare fum sunt doar câteva dintre motivele pentru care fumatul este un obicei atât de dăunător pentru sănătate, motive pe care le poți combate dacă faci mici schimbări în viața ta. Alege vape-uri în locul țigărilor și scapă de riscurile asociate viciului tău preferat!

Sunt formulate fără ingrediente nocive

Dacă într-o țigară clasică sunt prezente sute de substanțe chimice cu risc cancerigen ridicat, lichidul pentru vape conține în majoritate substanțe de origine vegetală, propilen glicol și glicerină vegetală, care au un impact mai redus asupra sistemului respirator. În plus, fumul dens este înlocuit de un abur ușor, care se elimină rapid, fără să pună presiune asupra plămânilor, ceea ce face vape-urile să fie o opțiune mult mai puțin dăunătoare pentru sănătate.

Permit ajustarea concentrației de nicotină

În cazul în care vrei să înfrângi dependența de nicotină, dispozitivele pentru vapat sunt o alternativă excelentă deoarece îți permit să îți creezi e-lichidul după propriile preferințe. Excluderea bruscă a nicotinei din consum poate genera efecte negative severe asupra corpului tău, de aceea este important să parcurgi acest proces treptat, reducând periodic cantitatea adăugată. Poți achiziționa lichid fără nicotină în care să adaugi cantități moderate, pe care le reduci săptămânal sau lunar, până în punctul în care este atât de mică încât poți să o excluzi complet, fără reacții adverse. 

Îți oferă o arie vastă de arome dintre care să alegi

Pentru fumătorii care preferau aromele în țigări, vape-urile îți oferă șansa să te bucuri de o experiență similară deoarece îți propune variante de lichid îmbogățite cu gusturi și senzații variate, în așa fel încât să te bucuri de un ritual personalizat cu fiecare nou rezervor de lichid. De la gustul puternic de tabac simplu, la arome de fructe, băuturi, deserturi, de inspirație exotică sau orientală, poți încerca toate opțiunile până în momentul în care îți găsești preferata care te reprezintă și care îți dă o stare de bine.

Ai posibilitatea să te bucuri de o pauză de vape oricând, oriunde

În ultimii ani restricțiile cu privire la utilizarea țigărilor în spații publice s-au înăsprit considerabil, ceea ce limitează opțiunile fumătorilor când vine vorba de a se bucura de viciul lor preferat. În schimb, vape-urile pot fi folosite fără probleme în spații publice, la interior sau în prezența altor oameni deoarece aburul degajat se dispersează rapid, fără a avea un miros neplăcut și, în plus, funcționează fără surse de foc, ceea ce înseamnă că nu reprezintă risc de incendiu. 

Faci economii consistente pe termen lung, fără compromisuri

Pe lângă faptul că este cel mai periculos viciu, fumatul este și cel mai costisitor, fiecare fumător scoțând săptămânal sume consistente de bani pentru a se bucura de câteva pauze de țigară pe parcursul zilei. La polul opus, dispozitivele vape sunt o alternativă mult mai rentabilă pentru că, deși investiția inițială este considerabilă în kit-ul de vapat, pe termen lung consumabilele se dovedesc a fi foarte ieftine și, în plus, schimbarea acestora se face în medie o dată pe lună. Asta înseamnă că investiția se amortizează rapid și în timp reușești să faci economii, cu toate că vapezi cu aceeași intensitate cu care fumai în trecut.

Alege conștient pentru sănătatea ta și renunță la țigări în detrimentul vape-urilor, o soluție benefică cu ajutorul căreia te poți bucura în continuare de viciul tău preferat!

Recente

Informatii utile despre placerea feminina

Dupa cum stiu multi, un orgasm este de obicei o eliberare sexuala intens placuta. Orgasmele pot fi usoare sau intense. Ele pot fi experiente...

Cum putem preveni si trata hepatita de tip B!

Hepatita de tip B este o boala destul de grava, ce are ca si cauza infectia cu virusul hepatitic B. Acest tip de infectie...

Efectul artei asupra creierului nostru

Cand ne confruntam cu o productie artistica, creierul nostru lucreaza pentru a da forma si sens informatiilor care ajung la noi. Adica, avem o...

Andreea Marin s-a afisat cu medicul turc in Romania

Andreea Marin a decis sa nu se mai ascunda de ochii lumii si s-a afisat cu medicul turc, cu care se vehicula ca ar...

Fotografia de Botez in Pitesti – Capturand Cea Mai Dulce Initiere

Fotografia de Botez in Pitesti - Capturand Cea Mai Dulce Initiere Botezul este un moment sacru si plin de emotie in viata unui copil...