Ce sa nu spui niciodata la un interviu!

In societate, de cele mai multe ori, un om este judecat dupa aparente. Asa ca daca mergi la un interviu de job, trebuie sa ii faci o parere cat mai buna angajatorului. Nu-i arata punctele tale slabe si convinge-l ca interesul tau este sa obtii acel job.

Sa nu il intrebi cu ce se ocupa firma 

Trebuie sa te documentezi inainte de a veni la interviu despre tot ce are legatura cu firma si domeniul din care face parte. Angajatorii vor fi satisfacuti daca vor vedea ca stii detaliat cu ce se ocupa compania lor.

Sa nu incerci sa-ti denigrezi fostul sef sau fostii colegi

Nu iti imbunatatesti imaginea deloc vorbind de rau despre fostii tai sefi. Chiar daca esti intrebat despre motivul plecarii tale de la fostul loc de munca si acesta are legatura cu acestia, nu incerca sa aduci niciun injuriu la adresa companiei sau a sefilor.

Sa nu spui ca in viitor vrei alt loc de munca!

Sa nu spui ca pe viitor intentionezi sa iti deschizi propria companie si ca nu vrei sa stai prea mult in serviciul lor. Niciun angajator nu-si doreste pe cineva care nu are planuri pe o perioada lunga de timp sa ramana in companie.

Sa nu folosesti limbaj de strada!

Chiar daca relatia dintre tine si cel care iti ia interviul este una de simpatie reciproca, tu incearca sa pastrezi o postura de profesionist si un limbaj formal.

Sa nu spui ca nu esti de acord cu anumita sarcina din descrierea postului

Sa nu spui ca nu-ti place o anumita responsabilitate legata de fisa postului pe care il vei avea in companie. Sunt multi care au incercat sa discute despre acest lucru la interviu, si s-au descalificat pe loc.

Nu spune lucruri neadevarate

Nu incerca sa te lauzi cu realizari care nu sunt adevarate, nu minti despre motivul parasirii ultimului job . Minciuna are picioare scurte si ai sa regreti!

Nu intra in conflict

In timpul unui interviu este nevoie sa-ti arati calitatile, de aceea  incearca sa nu intri in contadictoriu incercand sa-ti sustii opiniile.

Nu initia tu discutia despre partea financiara

Nu initia tu discutia despre salariu, ci lasa angajatorul sa faca asta. Incearca sa amani raspunsul pentru atunci cand vei sti mai in detaliu ce implica job-ul.

Recente

Ce sa nu spui niciodata la un interviu!

In societate, de cele mai multe ori, un om este judecat dupa aparente. Asa ca daca mergi la un interviu de job, trebuie sa...

Ghid de stil: camasi care arata bine cu un costum gri

Un costum gri este una dintre cele mai bune investitii pe care le poti face in dulapul tau. Este eleganta, sofisticata, trendy si super...

Jennifer Lopez si exercitiile pentru abdomen pe care le face la 50 de ani

Abdomenul pe care Jennifer Lopez il are la 51 de ani este o inspiratie pentru a ne aminti ca nu exista limite atunci cand...

Afla ce i-ar spune Teo Trandafir iubitului sau, daca ar fi sa o ia de la capat!

Teo Trandafir a scris pe blogul sau personal un mesaj cu privire la felul in care si-ar imagina ea pe iubitul sau, daca ar...

13 semne ca terapia ta nu merge bine

Din fericire, mersul la psiholog este o practica din ce in ce mai normala, asa ca in prezent exista mai multe informatii despre ce...