Beneficiile consumului de cafea

Este cea mai consumata bautura la nivel mondial. Sunt sute de feluri de boabe de cafea, care dau fiecarei dimineti o aroma unica. Cafeaua a fost descoperita prima data de catre…animale, care dupa ce au consumat cateva boabe, aveau o energie maxima.

Stapanul acestora le-a observat comportamentul si a inceput sa faca o bautura folosind acele boabe. Acum, noi o numim cafea si ne bucuram ca ne poate trezi si improspata la orice ora din zi si noapte. Sa vedem care sunt beneficiile consumului de cafea!


Protejeaza impotriva cancerului la san. Cercetatorii au descoperit ca femeile care beau 2-3 cesti de cafea pe zi au un risc mult mai scazut de a dezvolta cancer la san, deoarece aceasta are efecte asupra hormonilor feminini, estrogenii. In cazul barbatilor, acestia ar putea fi protejati impotriva formelor mai severe ale cancerului de prostata.


Risc scazut de a dezvolta diverse boli. Numeroase studii s-au facut asupra consumului de cafea si beneficiile asupra sanatatii. Cei care beau pana la trei cesti de cafea pe zi sunt mai putin predispusi la aparitia diabetului, a bolii Parkinson, a cancerului de colon, a cariilor, a crizei hepatice si a litiazei biliare.


Poate alunga depresia. Un studiu desfasurat pe o perioada de 10 ani a scos la iveala faptul ca femeile care consuma cafea au un risc cu 20% mai scazut de a cadea prada depresiei. Acest lucru este datorat cafelei, prin cresterea energiei si imbunatatirea starii de spirit.


Imbunatateste memoria. Cofeina este un bun aliat in cazul in care trebuie sa inveti ceva sau sa treci cu bine un test. Studiul facut asupra mai multor candidati a scos la iveala faptul ca cei care obisnuiau sa consume cafea si-au amintit mult mai multe decat celalalt grup, care nu consumase cafea.
Te ajuta sa iti mentii silueta. Desi majoritatea nutritionistilor interzic cafeaua in timpul dietelor, cercetatorii de stiinta sunt de parere ca o ceasca de cafea de dimineata te ajuta sa te mentii in forma, datorita cresterii ratei metabolismului.


Ajuta in cazul durerilor musculare. Se pare ca doua cesti pe zi de cafea amelioreaza durerile musculare, dupa cum a demonstrat o prestigioasa universitate din SUA.
Are efect benefic asupra fertilitatii la barbati. Se pare ca bautura magica are un efect minunat asupra motilitatii spermei (abilitatea de miscare a spermatozoizilor catre ovul). In acest caz, sansele sa ramai gravida cresc cu cateva procente, daca partenerul bea cafea.
Te scapa de migrene. Daca suferi de migrene sau de dureri de cap, cel mai bine este sa te relaxezi cu o ceasca de cafea. Aceasta iti va dilata vasele de sange si iti va alunga durerea cat ai zice…cafea!

Recente

Tudor Chirila isi cere scuze pentru glumele facute pe seama lui Fuego!

Tudor Chirila si-a cerut scuze pentru glumele facute in concertul de vineri seara, cand l-a luat peste picior pe Fuego si a facut glume...

Cum afecteaza abuzul asupra copiilor viata adulta

Experimentarea oricarei forme de trauma si abuz in copilarie poate avea un impact fundamental asupra calitatii vietii unui adult. Poate ingreuna activitatile de baza...

Tunsori: 5 stiluri care vor favoriza femeile de la 20 la 30 de ani in 2022

Trendurile vin si pleaca, iar in cazul tunsorilor nu este diferit, pana in anul 2022 vor fi multe stiluri pe care le vom vedea...

Informatii utile despre placerea feminina

Dupa cum stiu multi, un orgasm este de obicei o eliberare sexuala intens placuta. Orgasmele pot fi usoare sau intense. Ele pot fi experiente...

Educa fara a tipa, educa din inima si responsabilitate

A educa fara a striga este cea mai buna optiune pe care ne-o putem asuma ca parinti si educatori. Tipul nu este nici educativ,...