Presopunctura? Aflati ce este si durerea pe care o puteti calma

Exista ceva numit presopunctura si aici va vom spune ce este si durerea pe care o puteti calma cu usurinta. Daca esti o persoana care sufera in mod constant de multe dureri, iar nivelul ridicat de stres isi ia mereu cugetul asupra ta, trebuie sa stii ca exista ceva numit presopunctura si aici iti vom spune ce este si durerea pe care o ai. poate ameliora intr-un mod simplu.

Ce este presopunctura?

Presopunctura este o tehnica medicinala care a aparut in China, cu ani in urma si in cadrul acestei familii de tehnici sunt acupunctura si presopunctura.

Consta in a exercita presiune asupra anumitor puncte ale corpului, acestea se gasesc in palma mainii, pe talpa piciorului si in auricula, se poate aplica presiune folosind degetele sau alte dispozitive.

Cu presopunctura puteti obtine o serie de beneficii pentru sanatate. 

Presopunctura elibereaza tensiunea acumulata, creste circulatia sangelui, reduce durerea si, de asemenea, genereaza o mare relaxare.

Aceasta tehnica ne poate ajuta foarte mult atunci cand stresul ne trece prin acoperis si avem multa tensiune in corpul nostru.

Trebuie precizat ca presopunctura nu are scopul de a vindeca vreo boala, ci mai degraba de a imbunatati starea de bine si de a oferi un tratament mai natural decat abordarile medicale obisnuite.

De ce functioneaza presopunctura?

Conform medicinei traditionale chineze, punctele folosite pentru presopunctura sunt legate energetic de interiorul corpului uman, prin vene, artere si/sau nervi.

In acest fel, presiunea fizica externa este lasata sa aiba repercusiuni asupra ameliorarii bolilor interne.

Canalul pericardic este considerat a fi de mare importanta in tratamentul bolilor de inima, iar acest organ este responsabil pentru adapostirea mintii.

De aici rezulta importanta mentinerii meridianului in echilibru si neobstructionat pentru ca starea psihica sa fie favorabila.

Pe de alta parte, intareste si functia Jiao-ului mijlociu (zona abdominala superioara si toracica) unde se afla organul Splinei, responsabil de gandurile obsesive atunci cand este dezechilibrat.

In special, Neiguan este un punct in care qi-ul si sangele circula puternic si influenteaza capacitatea de a calma inima si mintea prin reducerea palpitatiilor, a tulburarii, a senzatiei de sufocare care insoteste atacurile de panica, greata si alte simptome asociate.

Avand grija de ·shen· (minte), reduce simptomul fricii anticipative care este foarte recurent in tulburarea de panica si fobii, ambele declansand simptome de stres, angoasa si in unele cazuri depresie ulterioara, Neiguan contribuie la tratarea aceasta simptomatologie.

Stiind acest lucru, expertii asigura ca presopunctura este destul de eficienta, sanatoasa si are multe beneficii pentru sanatatea oamenilor. 

Puncte de presopunctura

Al treilea ochi

Este unul dintre cele mai comune puncte atunci cand vine vorba de tratarea durerilor de cap sau chiar a migrenelor.

Acest punct este situat chiar in centrul sprancenelor si pe septul nostru nazal.

Aplicarea presiunii pe aceasta zona ne permite, de exemplu, sa stimulam mai multe vase de sange, ceea ce imbunatateste circulatia, oxigenarea si chiar este utila pentru tratarea unor probleme ale pielii.

Pentru a stimula acest punct o puteti face prin doua mecanisme:

  • Primul: trebuie doar sa aplici presiune cu degetul aratator timp de 60 de secunde.
  • Al doilea: fara a ridica degetul „al treilea ochi”, faceti o miscare circulara.

Tricot de bambus

Ne iradiaza narile, favorizeaza relaxarea, amelioreaza stresul si, in plus, ne permite sa decongestionam nasul.

Pentru a gasi punctul de bambus trebuie doar sa va plasati degetele aratator pe colturile interioare ale ochilor.

Este osul care ne inconjoara globii oculari, spatii foarte sensibile care stimuleaza multiple senzatii adecvate pentru a ne oferi o bunastare rapida.

In acest caz, trebuie doar sa apesi cu varful degetelor asupra acestor puncte timp de un minut.

Trebuie sa evitam intotdeauna sa folosim prea multa forta. In caz contrar, vom simti de la durere la halucinatii vizuale scurte, cum ar fi pete sau lumini).

Portile constiintei

Acest punct de presopunctura este situat pe partea din spate a gatului, chiar la baza craniului si iradiaza doi muschi esentiali din aceasta zona a corpului nostru: trapezul si sternocleidomastoidul.

Beneficiile aplicarii presopuncturii in aceasta zona a corpului nostru sunt multiple si merita sa o incerci cu ocazie.

Amelioreaza durerile de cap si rigiditatea gatului.

De asemenea, ne va face bine sa reducem vertijul, ametelile, durerile de ochi si chiar tinitusul enervant.

Persoana care exercita aceasta terapie pe gatul nostru trebuie mai intai sa localizeze acele doua puncte de la baza craniului nostru.

Mai intai trebuie sa apasati timp de cinci secunde cu varful degetelor, apoi sa masati cu degetele timp de 3 minute.

Idealul este sa ramanem intinsi pe tot parcursul procesului.

Punct de parfum

Este de fapt situat in doua puncte situate de fiecare parte a narilor noastre.

Beneficiile aplicarii presopuncturii in aceasta zona sunt de data aceasta ceva mai limitate, dar totusi interesante: amelioreaza migrenele si disconfortul temut asociat sinuzitei.

Pentru a-l realiza trebuie doar sa asezi varfurile degetelor in aceste zone si sa masezi timp de un minut. 

Punctul Gv16 Fengfu

Acest punct de presopunctura este situat in gatul nostru, situat intre confluenta capului si gatului, exercita un beneficiu terapeutic asupra multiplelor organe ale corpului nostru.

Acestea ar fi cateva dintre beneficiile sale:

  • Imbunatatiti somnul.
  • Ne ajuta in digestiile noastre.
  • Reduce durerile de cap, durerile de dinti si durerile articulare.
  • Promoveaza circulatia sangelui.

Pentru a efectua stimularea conacului vantului, utilizati un cub de gheata. Aplicati presiune cu el, la intervale de 3 secunde, timp de un minut.

Bunastarea pe care ne-o ofera este aproape imediata.

L14 sau punctul Hoku 

Situat in maini, in arcul dintre degetul aratator si degetul mare, ajuta la ameliorarea simptomelor de stres, dureri faciale, dureri de cap, dureri de maxilar (sau durere de dinti) si tensiune la nivelul gatului.

Trebuie exercitata presiune puternica asupra acestuia pentru a simti usurare.

Daca se aplica presiune pentru a ameliora o durere de cap, masajul poate fi continuat mai mult de cinci minute si efectuat pana cand durerea a inceput sa scada.

Punctul LV3 sau Tai Chong

Ajuta la ameliorarea simptomelor de stres, dureri de spate, lumbago, hipertensiune arteriala, crampe menstruale, insomnie si anxietate.

Este situat intre tarsii degetului mare si celui de-al doilea. Se recomanda ca masajul exercitat in acest punct sa fie moale si circular, deoarece in aceasta zona sunt oase fragile.

Punctul ST36 sau Zu San Li

Acest punct de presopunctura este recomandat pentru ameliorarea problemelor gastrointestinale, greata, varsaturi, digestie proasta sau dureri de stomac.

Acest punct activeaza, de asemenea, functiile sistemului imunitar si poate fi presat pentru a preveni infectiile cu virus si pentru a mentine apararea mereu ridicata.

Recente

Cum sa-ti faci propriile emoji-uri pe iPhone si Android

Ti-ai vazut prietenii impartind videoclipuri si emoji-uri cu personaje de desene animate care arata ca ei? Vrei sa faci la fel? In onoarea viitoarei...

Ai un copil adolescent in relatie abuziva emotional? Iata ce trebuie sa faci

Este un lucru diferit daca nu-ti place persoana pe care o intalneste adolescentul tau, dar este cu totul altul sa-ti dai seama ca adolescentul...

Accidentul de munca se plateste,vezi cum poti sa obtii despagubiri

Accidentele de munca pot avea consecinte destul de serioase asupra sanatatii si bunastarii noastre. Din fericire pentru noi toti, exista legi si mecanisme...

Pete pe piele, asta ar trebui sa stii despre aceasta leziune

Petele de cafea cu lapte sunt leziuni destul de frecvente pe pielea copiilor . Desi majoritatea sunt de obicei benigne, ele pot indica adesea...

Cum sa faci impletituri laterale: 3 stiluri diferite

Ni s-a intamplat tuturor: dupa cateva ore din zi, si mai ales pe vreme calda sau in zilele cu multa miscare, ne legam parul...