Vitamina C: Cele mai bune produse pe care ar trebui sa le ai in functie de tipul tau de piele

Vitamina C este unul dintre cele mai benefice ingrediente din produsele de ingrijire a pielii. Unele dintre proprietatile sale includ reducerea inflamatiei, stralucirea pielii, reducerea liniilor fine si a ridurilor , precum si uniformizarea nuantei pielii.

Cu toate acestea, potrivit renumitei medic dermatolog Tara Rao, este important sa tinem cont de faptul ca nu toate produsele cu vitamina C sunt create in aceleasi scopuri, deoarece fiecare formula urmareste sa atace anumite probleme care sunt caracteristice diferitelor tipuri de piele.

Beneficios de la vitamina C

Datorita actiunii sale antioxidante, aceasta vitamina este o optiune excelenta de adaugat la orice rutina de frumusete. Acest nutrient poate veni sub diferite tipuri de prezentari, de la seruri cu vitamina C pana la creme, care ofera pielii antioxidanti, vitamine si protectie impotriva radicalilor liberi, obtinand o piele plina de energie si luminozitate.

In plus, vitamina C are si un efect depigmentant asupra pielii, care serveste ca adjuvant pentru unificarea nuantei pielii, reducerea petelor intunecate, precum si oferirea de luminozitate, oferindu-i un aspect mai sanatos.

In sfarsit, vitamina C are si proprietati de fermitate . Are capacitatea de a creste sinteza de colagen, obtinand o piele mai elastica, oferindu-i un aspect tineresc pentru mai mult timp.

Mai jos este o lista cu cele mai bune produse cu vitamina C, in functie de tipul tau de piele.

Pentru toate tipurile de piele

CE Ferulic, de SkinCeuticals

Serul vedeta al momentului este, fara indoiala, aceasta optiune SkinCeuticals. Dr. Kenneth Howe a comentat ca a devenit un favorit datorita texturii sale usoare, care nu lasa o senzatie grasa, oferind in acelasi timp cele mai bune rezultate datorita cantitatii sale mari de ingrediente active.

Ingredientul secret pentru a-i spori beneficiile este ca acidul absorbant este alcatuit din apa, ceea ce il ajuta sa fie mai bine primit de piele. Un alt element cheie al formulei este faptul ca nivelurile de pH ale produsului sunt mai mari decat cele ale concurentilor sai, reducand efectele iritatiei si prevenind deteriorarea stratului protector al pielii.

Pentru piele uscata

Maelove Glow Maker

Creat de oamenii de stiinta de la renumita universitate MIT, acest ser contine o formula care protejeaza, hidrateaza si lumineaza pielea. In plus, contine un amestec botanic de aloe, magnolie si portocala pentru a da un plus de luminozitate.

Formula a fost, de asemenea, conceputa pentru a servi ca prima in rutina de infrumusetare, ceea ce economiseste un pas la efectuarea acesteia.

Pentru piele predispusa la acnee

Fresh Pressed System con vitamina C, de Clinique

Acest tratament de 7 zile promite sa ofere rezultate rapide si de lunga durata. In plus, formula contine un ingredient care este folosit in mod obisnuit pentru a combate problemele acneei, ceea ce o face si un preventiv pentru aceasta afectiune.

Tratamentul consta in doua etape, in care folosesti mai intai o pudra, care atunci cand este combinata cu apa, devine un tip de masca pe care trebuie sa o lasi un minut, apoi clateste si aplici a doua etapa, o crema usoara care da lumina din prima. aplicarea.

Pentru pielea sensibila

C&E Advanced Serum. de PCA Skin

Cu 20% acid ascorbic, aceasta formula are o textura usoara care poate fi adaugata cu usurinta la orice rutina de ingrijire a pielii . Potrivit dermatologului Elizabeth Tanzi, este sigur pentru pielea sensibila si ea il recomanda adesea pacientilor sai, deoarece nu provoaca iritatii.

Pentru ten gras

Phloretin CF, de SkinCeuticals

Aceasta este cea mai buna optiune pentru tenul gras, deoarece nu contine vitamina E. Cu o formula asemanatoare cu serul emblematic al marcii, ofera toate beneficiile aceluiasi, dar fara a avea o consistenta care poate cauza probleme de suprahidratare pe termen lung.

Pentru tenul matur

Skincare Vitamin C Lotion, de Revision

Cea mai buna optiune pentru tenul matur este sa folosesti aceasta lotiune, care contine vitamina C , in locul serurilor obisnuite. Acest tip de piele este de obicei mai uscata, asa ca oferirea unui plus de hidratare aduce multe beneficii. De asemenea, contine un procent mai mare de vitamina C, care ajuta la combaterea liniilor de expresie si a ridurilor.

Cum sa va pastrati produsele in mod corect?

In sfarsit, este important de retinut ca pentru ca produsele noastre sa ofere in continuare beneficiile maxime, acestea trebuie depozitate in locuri racoroase, cu lumina putina, evitandu-se astfel oxidarea lor.

Recente

7 semne ca esti un om iluminat si stralucesti in viata

Poate crezi ca un om luminat este acela care stie totul sau care doar straluceste artificial pentru a atrage atentia, dar nu este cazul.A...

Cum sa depasesti vinovatia

Vinovatia este un sentiment amar pe care il traim atunci cand privim inapoi cu sentimentul ca comportamentul nostru nu a fost adecvat.Se poate baza...

De ce ma indragostesc atat de usor?

Indragostitii nu sunt intotdeauna oameni fericiti. In spatele celor care sunt emotionati instantaneu exista o tendinta periculoasa de idealizare, precum si anumite neajunsuri...

Mircea Badea ii raspunde amenintator lui Oreste!

Mircea Badea a facut unele declaratii spre sfarsitul saptamanii trecute pe pagina sa personala de Facebook referitoarea la un interviu dat de Oreste penru...

Tratamente naturiste pentru colonul iritabil!

Colonul iritabil este o afectiune intestinala care deregleaza echilibrul normal dintre activitatea secretorie a mucoaselor si activitatea motorie a intestinului. Acest sindrom poate fi datorat...