Iata ce exercitii de tonifiere poti face in apa!

Sportul in apa este benefic articulatiilor si este mult mai placut si mai simplu de efectuat. De asemenea, ne ajuta la imbunatarirea circulatiei si reprezinta un mod bun de relaxare. Chiar daca nu este sezonul si toate piscinile cunoscute sunt inchise, te poti duce la un bazin de inot unde ai optiunea de a alege si sa fii supravegheata de un instructor personal.

Pentru fiecare grupa de muschi exista exercitii pe care le poti face in apa. Pe tot parcursul antrenamentului, greutatea corpului trebuie sa fie distribuita in mod egal pe ambele picioare, iar abdomenul trebuie sa fie incordat. Va va lua ceva timp sa va adaptati programul de fitness pe care il faceti in sala de sport, insa rezultatele sunt sigure si de lunga durata. Iata ce exercitii de tonifiere poti face in apa:

Pentru fese

Daca vreti sa va intariti musculatura fundului, este foarte indicat sa executati miscarea de foarfeca care are efect maxim pentru fesieri si de asemenea va va ajuta si la obtinerea unui abdomen de invidiat.

Pentru abdomen

Asezati-va cu spatele pe marginea piscinei si sprijinindu-va pe umeri, ridicati picioarele ca si cum v-ati aseza pe un scaun. Tineti spatele drept , nu indoiti genunchii si mentineti pozitia timp de 10 secunde. Faceti cate 10 repetari cu pauza. Veti obtine in cateva saptamani un abdomen ferm de care va veti simti mandra!

Pentru talie

Ramai in picioare, cu spatele lipit de zid. Intinde bratele si prinde-te cu palmele de margine. Ridica genunchii la piept, apoi indeparteaza picioarele, intizandu-ti ca o balerina varfurile picioarelor. Acum intoarce-te cu trunchiul spre dreapta, apoi spre stanga, intinde-ti picioarele si ridica-ti genunchii la piept. Relaxeaza-te ai apoi reia exercitiul. Este recomandat sa fie facute zece repetari.

Pentru brate

Poti face rost de o mica placa de surf, incercand sa inoti cu ajutorul ei. Aseaza-te cu burta sau cu spatele pe placa, iar apoi inoata crescand viteza. Fa aceasta miscare pentru  5 min.

Pentru solduri si fese

Aseaza-te cu fata la marginea piscinei si apuca-te cu ambele maini de marginea bazinului. Ridica un picior in lateral, insa tine spatele perfect drept. Se recomanda cate 10 repetari. Pe parcursul fiecarei miscari a corpului inspirati, apoi expirati.

Pentru brate si fund

Aseaza-te cu picioarele departate la nivelul soldurilor si bratele indoite. Faceti niste genuflexiuni, incercand sa duceti fundul cat mai in spate. Mentineti spatele drept si abdomenul incordat. Se recomanda repetarea acestui exercitiu de 20 de ori. Daca obositi, este bine sa faceti pauza!

Recente

Cum sa identifici un vin bun in cinci pasi

Exista experti care pot identifica un vin bun, precum si originea si vechimea acestuia cu o singura inghititura. Cu toate acestea, multi nu prea...

Beneficiile consumului de cafea

Este cea mai consumata bautura la nivel mondial. Sunt sute de feluri de boabe de cafea, care dau fiecarei dimineti o aroma unica. Cafeaua...

Cele mai rare si mai periculoase 10 alergii din lume

Alergiile apar atunci cand sistemul de aparare al corpului dumneavoastra reactioneaza exagerat la o substanta straina numita alergen, ducand la simptome variind de la...

Tendintele de machiaj clasate de la DA la NU

Unele tendinte de machiaj din 2019 sunt atat de dragute, incat le vei purta ani de zile. Dar alte tendinte de machiaj din 2019...

5 motive pentru care vape-urile sunt o alegere mai benefică decât țigările clasice

Fumatul este cel mai practicat viciu la nivel mondial care determină anual milioane de victime tocmai din cauza faptului că, odată dezvoltată dependența, este...