Cum sa decorezi o camera pentru copii fara a esua in incercare

Decorarea unei camere pentru copii da zbor imaginatiei, aceasta parte a casei este cea pe care iti va face cel mai mult placere sa o proiectezi datorita marii libertati de a folosi culori, decoratiuni si figuri ale personajelor animate. In ciuda acestui fapt, exista cateva reguli pe care trebuie sa le urmezi pentru a gasi stilul perfect pentru dormitorul celui mai mic din casa.

Acesta este unul dintre spatiile care va suferi cele mai multe modificari in scurt timp din cauza cresterii copiilor, acesta este motivul pentru care trebuie sa pastrati spatiul cat mai adaptabil pentru a evita renovarile si investitiile majore, cum sa il realizati? Alegerea corecta a paletei de culori.

Nu cazi in cliseul vopsirii peretilor in roz intens sau albastru, explorati alte optiuni, tonurile pastelate sunt o optiune excelenta pentru aceasta si sunt capabile sa transmita pace si liniste. De asemenea, sunt cheie pentru prelungirea duratei de viata a dormitorului, fara a uita ca sunt perfecte pentru a adauga accente de culoare sau modele in functie de personalitatea si varsta copilului.

Daca vrei sa adaugi putin mai mult design poti folosi tapet, exista multe stiluri distractive si clasice pe care le poti adauga cu figuri de nori, stele, planete, animale etc. Incercati sa nu abuzati de aceasta resursa, aplicarea acesteia pe un perete va fi suficienta.

Aceasta paleta de culori implica si draperiile, acestea trebuie coordonate cu peretii.

Mobilier pentru copii

O greseala care se face foarte frecvent este neadaptarea spatiului, prin aceasta ne referim la dorinta de a folosi mobilier de mare volum ca si cand ar fi adulti. Ideal este sa implementezi piese care sa mearga pe inaltimea lor, astfel incat sa aiba totul la indemana, conform pedagogiei Montessori acest lucru incurajeaza autonomia din copilarie. Asa ca va fi mai bine sa includeti scaune, mese, paturi si comode in functie de cresterea lor fizica.

Asta nu inseamna ca trebuie sa faci o investitie puternica in mobilier, cateva idei de costuri reduse si de intretinere sunt sa folosesti sertare din tesatura sau rachita cu etichete pentru a-ti depozita hainele, un suport orizontal pe perete pentru a simula un dulap si cosuri din fibre naturale. pentru a-si putea pune deoparte jucariile. Rafturile sunt, de asemenea, o optiune excelenta.

Achizitionarea unui pat de inaltime mica, aproape la nivelul podelei, va fi un factor cheie in obtinerea independentei, deoarece in acest fel se vor putea intinde oricand vor dori fara probleme, si va preveni si accidentele.

Zona de jocuri

Daca vrei sa incluzi un spatiu in care sa se distreze, vei avea nevoie de un covor din doua motive: ajuta la delimitarea mediilor in cadrul aceluiasi loc si ii vei proteja de frigul pardoselii. Desigur, acest lucru joaca si in decor, asa ca, daca camera este mica, cel mai bine este sa implementati un model patrat in tonuri neutre, cu un design subtil, daca, pe de alta parte, aveti un dormitor mare, puteti folosi unul. in forma circulara cu imprimeuri sau figuri.

Nu uitati sa includeti cosuri din fibre naturale pentru a-si depozita jucariile, un scaun si o masa in forme distractive pe care le pot folosi pentru a face activitati educative.

Cea mai amuzanta parte este cu siguranta aceasta. Tine cont de gusturile tale pentru a personaliza camera, totul este in detalii. Puteti adauga o lampa in forma de astronaut, luna etc. De asemenea, puteti adauga cateva papusi de panza, carucioare de colectie, oale in forma de personajele lor preferate, cateva printuri animate si multe altele.

Crearea unui spatiu conceput in intregime pentru ei ajuta la dezvoltarea lor si la formarea propriei identitati, asa ca este important sa investesti timp in planificarea cum va fi camera lor.

Recente

Tot ce trebuie sa stii despre augmentarea buzelor!

Niciodata femeile nu sunt pe deplin multumite de aspectul lor fizic si vor incerca toate posibilitatile de a arata perfect, chiar apeland la operatii...

Therapychat: serviciul inovator de psihologie online prin apel video care te ajuta sa te simti mai bine

Din ce in ce mai multi oameni indraznesc sa faca un salt mare in calitatea vietii, vizitand regulat un psiholog pentru a incepe sa...

Remedii la domiciliu pentru ameliorarea si prevenirea frecarii pe picioare

Anotimpurile calde sunt aproape si probabil ca vrei sa porti o rochie sau o fusta pentru a merge la plimbare, totusi apare si frizarile...

Mononucleoza: simptome si cauze ale „bolii sarutului”

Mononucleoza sau „boala sarutului” este atat de comuna in alte parti ale lumii, dar in Mexic trece de obicei foarte neobservata. Cu siguranta ati...

5 avantaje de viziona filme de comedie

Desi este de obicei asociata doar cu distractia si petrecerea timpului liber, vizionarea de filme are avantaje atat pentru sanatatea psihologica, cat si pentru...