Cine sunt swingerii si cum experimenteaza ei sexualitatea?

Aceasta practica sexuala a existat dintotdeauna. Swingerii sunt acele cupluri care, intr-un mod consensual, intretin relatii cu alte persoane si impreuna. In multe cazuri, ceea ce se urmareste este sa ofere legaturii in sine un nou stimulent.

Termenul swingers este un cuvant anglo-saxon pentru a defini o realitate sexuala care a fost practicata de zeci de ani. Descrie acele persoane care, mentinand o relatie stabila, au relatii consensuale cu alte cupluri. Sunt cei care opteaza pentru aceste dinamici pentru a-si da un impuls sexualitatii si altii, la randul lor, intra in aceasta lume doar intamplator.

Detaliul este ca aceasta practica sexuala se desfasoara intotdeauna cu acceptarea si participarea partenerului. Pentru multi, acesta este un stil de viata, un tip de filozofie care a devenit popular mai ales in anii 1960. Cumva, atunci cand pronuntam acest cuvant, aproape inevitabil vine in minte personajul lui Austin Powers, repetand expresia „ Swinger, baby, yeah”.

Adevarul este ca asa este, swingerii au sarbatorit petreceri, evenimente si intalniri private de generatii si generatii, aratandu-ne ca sexualitatea este traita in mai multe moduri. Interesant este ca aceasta miscare a avut boom -ul in momentul in care pilula contraceptiva era deja disponibila.

Problema este ca in anii 1980 aceste practici au dus la o „explozie” a bolilor cu transmitere sexuala, precum SIDA in sine.

Cine sunt swingerii?

In 2020, Universitatea Bellarmine din Kentucky (Statele Unite) a efectuat cercetari despre swingers . Interesul sociologic si psihologic pentru aceasta practica a fost multiplu. Pe de o parte, a devenit clar ca aproximativ 3% din populatie a incercat vreodata. Din acest procent, aproximativ 60% dintre swingeri au spus ca acest schimb de parteneri le-a imbunatatit relatia .

Aceasta practica se bazeaza pe a avea relatii sexuale cu alte persoane in fata partenerului. Trebuie sa existe intotdeauna un acord tacit, astfel incat ceea ce se pastreaza in orice moment este exclusivitatea afectiva. Adica cealalta persoana este iubita, dar nu este necesar sa existe exclusivitate sexuala, mai mult se promoveaza deschiderea catre alte figuri.

Un rationament sustinut de cei care integreaza aceasta practica in viata lor este ca atractia sexuala face parte din comportamentul uman. Conform acestei perspective, a fi swinger evita infidelitatile prin favorizarea acelui acord deschis intre cuplu in care increderea si placerea sunt cheia.

Swinging-ul este acelasi lucru cu poliamor?

Stim ca dragostea nu defineste doar cuplurile monogame. Astfel, in ciuda faptului ca aceste tipuri de situatii relationale, practici si filosofii au existat dintotdeauna, in ultimii ani am auzit mult mai multe despre asta.

Astfel, este important sa intelegeti ca a fi swinger nu este acelasi lucru cu a fi poliamoros. Poliamor se refera la cineva care mentine o relatie afectiva cu mai multe persoane. In acelasi timp, pot avea de la doi pana la trei parteneri cu care mentin o legatura amoroasa si sexuala. La fel, toti membrii sunt constienti si sunt subliniate respectul si onestitatea.

In cazul swinging -ului, angajamentul amoros „exclusiv” dintre cuplu este cel mai important lucru, fiind deschis doar acelor intalniri sexuale cu alte persoane cu care nu se stabileste nicio alta legatura decat cea sexuala.

Ce ar trebui sa stiu inainte de a incepe sa fiu swinger?

Swingerii formeaza o comunitate sociala care are chiar si propriul logo. Este suficient sa punem acea identificare ca un ac pentru a ne identifica cu aceasta miscare. Se organizeaza evenimente, exista hoteluri, statiuni si chiar vase de croaziera care promoveaza petreceri si adunari swinging.

Cu toate acestea, este important sa tinem cont de o serie de aspecte inainte ca partenerul nostru si noi insine sa ne dorim sa facem pasul de a deveni swingers.

Amandoi sunt de acord asupra a ceea ce vom face

In acest tip de intalnire nu este suficient ca unul sa simta doar curiozitate, iar celalalt sa fie tarat de primul. Daca unul dintre cei doi nu este complet sigur, acea experienta poate fi negativa si poate afecta relatia. Atata timp cat este realizat din dorinta, curiozitate si intr-o maniera tacita, poate fi stimulant si pozitiv.

Metode de protectie a sexului

Dincolo de dorinta si curiozitatea expresa, exista un element esential: profilaxia. Este necesar sa existe mijloace de protectie pentru a evita bolile cu transmitere sexuala si sarcinile nedorite.

Pentru swingeri este doar sex, nu va exista niciodata o legatura afectiva

O regula nescrisa in randul swingerilor este ca aceste intalniri nu vor fi o experienta care sa promoveze ulterior un fel de relatie amoroasa. Singurul lucru care se cauta este placerea, sa nu te indragostesti de altcineva decat partenerul nostru.

Stabileste reguli despre ceea ce vrei si ce nu

Ca in orice intalnire sexuala, exista intotdeauna limite . Cel mai potrivit lucru in aceste cazuri este sa cunosti in prealabil acele cupluri care vor face parte din acea experienta. Aceasta este o buna oportunitate de a clarifica practicile pe care nu sunteti dispus sa le efectuati.

Sa evitam alcoolul

In acest tip de intalnire este obisnuit ca alcoolul sa fie prezent in multe cazuri. Nu este lucrul potrivit. Stim ca starile de ebrietate nu sunt favorabile in timpul sexului , dar in aceste conditii ne poate determina sa nu fim constienti de ceea ce facem. Este o optiune proasta pe care ar trebui sa o evitam.

Swingerii stiu ce vor si pastreaza asteptarile realiste

Swingerii autentici, adica cuplurile care au integrat aceasta practica in relatia lor, sunt clare pe mai multe aspecte. Primul este ca nu vor tine aceste intalniri doar cu oricine. Trebuie sa existe atractie, dorinta si respect. Nu toata lumea este buna pentru ei si uneori pot merge la un eveniment swing fara a face schimb de parteneri.

Prin urmare si pentru a incheia, vor fi cei care nu inteleg acest tip de filozofii de viata si relatie. Cu toate acestea, cultura swing a fost integrata in societatea noastra de zeci de ani. Cel mai important lucru este sa aveti intotdeauna masuri de protectie adecvate impotriva bolilor cu transmitere sexuala si sa fie clar ca ambele persoane sunt pe deplin de acord sa efectueze aceasta practica.

Recente

Efectul artei asupra creierului nostru

Cand ne confruntam cu o productie artistica, creierul nostru lucreaza pentru a da forma si sens informatiilor care ajung la noi. Adica, avem o...

5 alternative gratuite la Microsoft Word si Excel despre care ar trebui sa stii

Microsoft Word si Microsoft Excel sunt unul dintre cele mai populare programe de automatizare de birou astazi si asta pentru ca aproape intotdeauna erau...

5 orase din Europa pe care trebuie sa le vizitezi dupa pandemie

Toata lumea vrea sa calatoreasca la Roma, Londra, Berlin si, desigur, Paris. Dar serios, nu mai are Europa alte bijuterii ascunse? Sigur, este unul...

Servicii SSM profesioniste pentru prevenirea accidentelor și bolilor profesionale

Siguranța și sănătatea la locul de muncă sunt două aspecte esențiale pentru a asigura un mediu de lucru sigur și sănătos. Pentru a te...

Cele mai frecvente motive pentru care nu imi creste parul?

Una dintre cele mai frecvente preocupari la femei este cresterea parului lor, marea majoritate isi doresc sa arate stralucitor, abundent si lung, dar nu...