7 uleiuri pe baza de plante pentru pielea ta

Nu cu mult timp in urma, existenta uleiurilor pentru piele suna nebunesc, era o fraza incongruenta in lumea ingrijirii pielii, o grasime care, mai degraba, ar trebui destinata sa fie eliminata si nu adaugata pe fata. Dar astazi stim deja ca toate aceste afirmatii sunt depasite si recunoastem beneficiile pe care, mai ales, uleiurile vegetale corecte le au si rolul fundamental pe care il pot juca in rutina noastra de ingrijire a pielii la practic toti oamenii. 

Si nu stiu daca ati observat, dar de data aceasta am adaugat un alt nume acestei liste de uleiuri care lasa pielea frumoasa si ne referim la cuvantul „legume”, deoarece uleiurile vegetale sunt folosite de secole ca tratament. pentru frumusete. Intr-un mod foarte usor, in plus, direct prin presare extractie din fructe sau seminte care au ca rezultat obtinerea de multiple beneficii pentru piele, permitandu-le sa respire natural fara a obtura porii. 

Pe scurt, sunt uleiuri de care ai nevoie pentru a avea o piele fara imperfectiuni, hidratata si hranita precum cele oferite de uleiurile vegetale si despre asta iti vom povesti mai jos. Ca sa stii care sunt cele mai bune uleiuri pentru piele si toate beneficiile acesteia. 

Cum se obtin uleiurile vegetale? 

Uleiurile vegetale au o textura uleioasa si onctuoasa, cu functii de hranire si reglare a grasimii pielii.

Spre deosebire de uleiurile minerale, uleiurile vegetale pentru piele sunt complet naturale deoarece sunt obtinute din fructe sau seminte , asa ca este foarte frecvent sa le gasiti in produsele cosmetice naturale. Uleiurile vegetale, in general, sunt extrase printr-un proces de presare la rece, metoda de obtinere care nu altereaza compozitia naturala a fructului sau proprietatile acestuia.

Are o textura uleioasa si onctuoasa, dar din acest motiv, nu te da inapoi crezand ca iti va da acea grasime de pe piele, pentru ca chiar nu este. Dimpotriva, principalele sale functii sunt hranirea si reglarea grasimii pielii.

In gama uleiurilor vegetale, gasim uleiuri uscate, caracteristice pentru a fi mai usoare si cu capacitate de absorbtie mai mare  prin piele. Functia sa de hranire si protectie si capacitatea sa de absorbtie rapida fac ca dupa aplicarea lor sa ramana doar o usoara stralucire, fara a lasa urme pe piele sau a genera o senzatie lipicioasa. 

Acestea sunt cele mai bune uleiuri vegetale pentru piele

Ulei din seminte de struguri

Daca pielea ta este incredibil de grasa, uleiul de samburi de struguri este cel mai potrivit.

Uleiul din samburi de struguri contine o cantitate mare de antioxidanti impotriva radicalilor liberi si ofera vitamina E, taninuri si omega 6, ceea ce il face un excelent reparator. Daca pielea ta este incredibil de grasa, acesta este uleiul potrivit. Este un astringent natural, asa ca va va ajuta sa va matifiati pielea.

Ulei de jojoba

Nu numai ca jojoba este un ulei incredibil de usor si respirabil (facandu-l excelent pentru pielea mixta care inca are nevoie de putina umiditate), dar, deoarece jojoba chiar descompune si dizolva sebumul, va ajuta si la controlul stralucirii.

Ulei de germeni de grau

Uleiul de germeni de grau este cel mai ferm ulei vegetal. Bogata in antioxidanti si foarte hranitoare, are capacitatea de a creste elasticitatea pielii, prevenind aparitia vergeturilor.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri vegetale in cosmetica. Este ocluziv, asa ca se aseaza pe piele, captand umezeala dedesubt. Acest lucru ajuta la inmuierea pielii si la pastrarea umiditatii existente (cu toate acestea, nu „hidrateaza” pielea, contrar credintei populare). Este indicat oricui a carui piele nu este predispusa la acnee sau congestie, folosindu-l ca demachiant de noapte sau pentru a-ti masa corpul dupa dus, intrucat in ​​acel moment porii corpului tau sunt mai putin predispusi la congestie. 

Ulei de migdale 

Uleiul de migdale este, de asemenea, incredibil de bogat in vitamina A, substanta din care provine retinolul. 

Uleiul de migdale este… intens hidratant! Si suficient de simplu si bland pentru oricine are eczeme, dermatita sau pur si simplu piele foarte uscata. Este, de asemenea, incredibil de bogat in vitamina A (denumita in continuare retinolul), ceea ce ii confera o putere de netezire a liniilor si de combatere a cosurilor atunci cand este utilizat local de-a lungul timpului.

Ulei de argan 

Acesta este singurul ulei facial de care veti avea nevoie vreodata pentru a va face fata perfect relaxata. Este bogat si linistitor, se absoarbe rapid si este incredibil de bogat in vitamina E, un antioxidant care ajuta la prevenirea deteriorarii pielii, a petelor intunecate si a liniilor fine prin blocarea daunelor mediului. Maseaza-l dimineata sau seara (sau ambele!) ca pas final in rutina ta de ingrijire a pielii.

Ulei de avocado

Uleiul de avocado este un antioxidant cheie in produsele de corp datorita efectului sau protector si regenerator impotriva agentilor externi precum radiatiile solare. Usurinta de a patrunde in fibra capilara si in acelasi timp stimuleaza si hraneste pielea. Acest lucru se datoreaza concentratiei mari de vitamina E, K, steroli si fitosteroli. La randul sau, inmoaie pielea uscata si o protejeaza de radicalii liberi. De asemenea, este bogat in lecitina, o lipida care ajuta la transportul nutrientilor direct in fluxul sanguin si in straturile mai profunde ale pielii.

Recente

7 uleiuri pe baza de plante pentru pielea ta

Nu cu mult timp in urma, existenta uleiurilor pentru piele suna nebunesc, era o fraza incongruenta in lumea ingrijirii pielii, o grasime care, mai...

Ai grija de fata ta cu aceste produse de infrumusetare

Pentru a obtine o piele hidratata, radianta si neteda, este foarte important sa aveti o ingrijire...

5 greșeli în contracte pe care să le eviți

Contractele sunt coloana vertebrală a tranzacțiilor din mediul de afaceri. Stabilesc cadru legal pentru schimbul de bunuri și prestarea de servicii în toate industriile...

De ce ai nevoie pentru a avea o viata intima implinita

Beneficiile sexului se extind dincolo de dormitor. Studiile au descoperit că o partida de sex buna poate îmbunătăți sănătatea inimii și chiar să-ți sporească...

Ce este conditionarea clasica in psihologie?

Conditionarea clasica este un proces de invatare care are loc prin asocieri intre un stimul de mediu si un stimul natural.  Conditionarea clasica este un...