De ce ai nevoie pentru a avea o viata intima implinita

Beneficiile sexului se extind dincolo de dormitor. Studiile au descoperit că o partida de sex buna poate îmbunătăți sănătatea inimii și chiar să-ți sporească imunitatea. În plus, sexul cu partenerul dvs. creează o legătură intimă care este crucială pentru o relație sănătoasă. Dar dacă nu sunteți întotdeauna în starea de spirit să faceți sex, nu sunteți singurii. Multe femei au unități de sex fluctuante, care pot apărea din probleme mai mari, spune Ian Kerner, doctor, un psihoterapeut și terapeut sexual din New York City.

“În unele moduri, dorința sexuală este un barometru al sănătății tale generale”, explică el. “Dacă cineva vine cu un libidou scăzut, poate fi adesea o indicație că altceva se întâmplă emoțional sau fizic”. Deci, cum vă puteți rupe de aceste bariere cu dormitoare și sa va imbunatatiti viata intima? Citiți mai departe pentru a afla ce anume trebuie sa faca femeile pentru a se simti fericite și sănătoase în viața lor sexuală.

1. Să știi ce îți place și ce nu-ți place în dormitor

Primul lucru pe care trebuie sa il cunoasteti atunci cand ajungeti în pat este să știți ce vă place, spune dr. Kerner. Puteti afla ce va place si ce nu incercand tot felul de pozitii pe care le gasiti si in filmele pentru adulti pe e porno. “Știind ce se simte bine, ceea ce iti provoaca placere, stimularea care te incita si pozițiile pe care le doriți, te va ajuta sa ai o viata intima excelenta’’. De asemenea, este important să puteți comunica aceste dorințe partenerului dvs., adaugă el. 

“Dacă vă simțiți incomod, încadrați ceea ce doriți sub forma unei fantezii”, sugerează că Kerner. De exemplu, ați putea spune partenerului dvs. că ați avut o vis despre modul în care voi doi ați făcut sex intr-un anumit fel “. Masturbarea poate ajuta, de asemenea, femeile să învețe ceea ce le place în pat și se simt mai împuternicite sexual.

2. Abilitatea de a te concentra asupra momentului

Cu stilul nostru de viață stresant, este normal să vă simtiti distrați, chiar și atunci când veti prefera să va concentrati asupra romantismului. Dar mai ales pentru femei, este important să vă concentrați asupra momentului si sa nu va mai ganditi la nimic altceva. “Vrei să fii într-un loc relaxat unde creierul tău se dezactivează într-adevăr, astfel încât să puteți experimenta o excitare completă și un orgasm intens”, explică Kerner. Un alt studiu, publicat în 2018 în Jurnalul de Sex și Terapia Maritală, a constatat că femeile care au meditat au înregistrat mai multa dorinta sexuală. Fantezia este o modalitate foarte puternică de închidere a creierului tău anxios.

3. Imaginea pozitivă a corpului și încrederea în sine

Dacă o femeie nu se simte bine in corpul ei, poate fi mai dificil pentru ea să se bucure de sex. Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală a constatat că imaginea corpului, inclusiv îngrijorarea greutății, condițiile fizice, atractivitatea sexuală și gândurile despre organism în timpul activității sexuale, prezice satisfacția sexuală la femei. Constatările sugerează că femeile care suferă de satisfacție sexuală scăzută pot beneficia de tratamente care vizează aceste aspecte specifice ale imaginii corpului.

Un alt studiu, publicat în Jurnalul Electronic al Sexualității Umane, a constatat că frecvența exercițiului fizic sporeste atractivitatea și crește nivelurile de energie, ambele fiind excelente pentru ca oamenii sa se simta mai bine despre ei înșiși. Ca un bonus, cei care se simt mai bine despre ei înșiși pot percepe că sunt mai de dorit din punct de vedere sexual și pot face mai bine sex. “Pentru bărbați și femei, imaginea negativă a corpului poate sta in cale și poate fi un factor de inhibare”, spune Kerner.

Imaginea pozitivă a corpului poate crește încrederea. În orice caz, este important să vă dați seama că partenerul dvs. nu se concentrează asupra câtorva kilograme suplimentare sau a vergeturilor dvs. când sunteți în pat împreună. “Nu trebuie să aveți un corp perfect pentru a vă putea bucura de sexualitatea dvs.”, spune Kerner. Și partenerul dvs. probabil crede că arăți perfect așa cum ești. Pe stirilekanald.ro gasesti si alte sfaturi utile despre cum sa ai o viata intima satisfacatoare.

Recente

Cum ne influenteaza fiecare faza lunara?

Ai observat ca starea ta de spirit se schimba in functie de etapa lunii in care te afli? Soarele si razele sale promoveaza optimismul...

Afla totul despre tulburarea de personalitate narcisistica!

Tulburarea de personalitate narcisistica reprezinta o afectiune pshihologica, in care pacientul simte tot timpul necesitatea de a fi admirat. Se cred superiori celor din...

5 orase din Europa pe care trebuie sa le vizitezi dupa pandemie

Toata lumea vrea sa calatoreasca la Roma, Londra, Berlin si, desigur, Paris. Dar serios, nu mai are Europa alte bijuterii ascunse? Sigur, este unul...

Copii si divort – cum sa-ti ajuti copilul sa treaca printr-un divort

Pentru copii, separarea si divortul pot fi o perioada deosebit de trista, stresanta si confuza. Exista insa modalitati de a-ti ajuta copiii sa faca...

5 sfaturi pentru a purta corect un costum

De-a lungul anilor inveti sa realizezi ca micile detalii, cum ar fi sa stii sa porti corect un costum, sunt cu adevarat importante. 7 atitudini...