De ce ai nevoie pentru a avea o viata intima implinita

Beneficiile sexului se extind dincolo de dormitor. Studiile au descoperit că o partida de sex buna poate îmbunătăți sănătatea inimii și chiar să-ți sporească imunitatea. În plus, sexul cu partenerul dvs. creează o legătură intimă care este crucială pentru o relație sănătoasă. Dar dacă nu sunteți întotdeauna în starea de spirit să faceți sex, nu sunteți singurii. Multe femei au unități de sex fluctuante, care pot apărea din probleme mai mari, spune Ian Kerner, doctor, un psihoterapeut și terapeut sexual din New York City.

“În unele moduri, dorința sexuală este un barometru al sănătății tale generale”, explică el. “Dacă cineva vine cu un libidou scăzut, poate fi adesea o indicație că altceva se întâmplă emoțional sau fizic”. Deci, cum vă puteți rupe de aceste bariere cu dormitoare și sa va imbunatatiti viata intima? Citiți mai departe pentru a afla ce anume trebuie sa faca femeile pentru a se simti fericite și sănătoase în viața lor sexuală.

1. Să știi ce îți place și ce nu-ți place în dormitor

Primul lucru pe care trebuie sa il cunoasteti atunci cand ajungeti în pat este să știți ce vă place, spune dr. Kerner. Puteti afla ce va place si ce nu incercand tot felul de pozitii pe care le gasiti si in filmele pentru adulti pe e porno. “Știind ce se simte bine, ceea ce iti provoaca placere, stimularea care te incita si pozițiile pe care le doriți, te va ajuta sa ai o viata intima excelenta’’. De asemenea, este important să puteți comunica aceste dorințe partenerului dvs., adaugă el. 

“Dacă vă simțiți incomod, încadrați ceea ce doriți sub forma unei fantezii”, sugerează că Kerner. De exemplu, ați putea spune partenerului dvs. că ați avut o vis despre modul în care voi doi ați făcut sex intr-un anumit fel “. Masturbarea poate ajuta, de asemenea, femeile să învețe ceea ce le place în pat și se simt mai împuternicite sexual.

2. Abilitatea de a te concentra asupra momentului

Cu stilul nostru de viață stresant, este normal să vă simtiti distrați, chiar și atunci când veti prefera să va concentrati asupra romantismului. Dar mai ales pentru femei, este important să vă concentrați asupra momentului si sa nu va mai ganditi la nimic altceva. “Vrei să fii într-un loc relaxat unde creierul tău se dezactivează într-adevăr, astfel încât să puteți experimenta o excitare completă și un orgasm intens”, explică Kerner. Un alt studiu, publicat în 2018 în Jurnalul de Sex și Terapia Maritală, a constatat că femeile care au meditat au înregistrat mai multa dorinta sexuală. Fantezia este o modalitate foarte puternică de închidere a creierului tău anxios.

3. Imaginea pozitivă a corpului și încrederea în sine

Dacă o femeie nu se simte bine in corpul ei, poate fi mai dificil pentru ea să se bucure de sex. Un studiu publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală a constatat că imaginea corpului, inclusiv îngrijorarea greutății, condițiile fizice, atractivitatea sexuală și gândurile despre organism în timpul activității sexuale, prezice satisfacția sexuală la femei. Constatările sugerează că femeile care suferă de satisfacție sexuală scăzută pot beneficia de tratamente care vizează aceste aspecte specifice ale imaginii corpului.

Un alt studiu, publicat în Jurnalul Electronic al Sexualității Umane, a constatat că frecvența exercițiului fizic sporeste atractivitatea și crește nivelurile de energie, ambele fiind excelente pentru ca oamenii sa se simta mai bine despre ei înșiși. Ca un bonus, cei care se simt mai bine despre ei înșiși pot percepe că sunt mai de dorit din punct de vedere sexual și pot face mai bine sex. “Pentru bărbați și femei, imaginea negativă a corpului poate sta in cale și poate fi un factor de inhibare”, spune Kerner.

Imaginea pozitivă a corpului poate crește încrederea. În orice caz, este important să vă dați seama că partenerul dvs. nu se concentrează asupra câtorva kilograme suplimentare sau a vergeturilor dvs. când sunteți în pat împreună. “Nu trebuie să aveți un corp perfect pentru a vă putea bucura de sexualitatea dvs.”, spune Kerner. Și partenerul dvs. probabil crede că arăți perfect așa cum ești. Pe stirilekanald.ro gasesti si alte sfaturi utile despre cum sa ai o viata intima satisfacatoare.

Recente

Motivatia: cum sa o gasesti, ce este, care sunt pasii pentru a o atinge

Ai putea crede ca gasirea motivatiei in viata ta este usoara sau cade din cer, dar responsabilitatea de a o gasi este a ta...

Cum sa lupti impotriva celulitei: dieta, exercitii si remedii

Sunteti unul dintre cei care credeti ca este imposibil sa luptati impotriva celulitei si ca nu exista nicio metoda care sa va ajute sa...

Pete pe piele, asta ar trebui sa stii despre aceasta leziune

Petele de cafea cu lapte sunt leziuni destul de frecvente pe pielea copiilor . Desi majoritatea sunt de obicei benigne, ele pot indica adesea...

Cum decurge operatia de marire a sanilor

Operatie de marire a sanilor cu ajutorul implanturilor de silicon este poate cea mai cunoscuta interventie estetica. Foarte multe femei au beneficiat si vor...

Cele mai bune uleiuri corporale

Cand vine vorba de hidratarea pielii corpului, nu este nimic mai eficient decat utilizarea uleiurilor corporale , un produs utilizat pe scara larga si...