Remedii la domiciliu pentru ameliorarea si prevenirea frecarii pe picioare

Anotimpurile calde sunt aproape si probabil ca vrei sa porti o rochie sau o fusta pentru a merge la plimbare, totusi apare si frizarile enervante ale picioarelor, ti s-a intamplat? 

Coapsele mari sau pielea care se freaca nu este exclusiv persoanelor supraponderale sau obeze. Desi exista diferite moduri de a reduce riscul de frecare a pielii , uneori, soarele, caldura si transpiratia fac inevitabil sa ajungi cu coapsele rosii si iritate.

Cu ce ​​se datoreaza frecventa?

Frizarile si usturile sunt iritatii ale pielii cauzate de transpiratie, frecarea unei haine sau contactul constant cu un agent iritant care provoaca inrosirea pielii, durere si o senzatie de arsura si usturime.

Desi acest tip de eruptie cutanata nu are intotdeauna o cauza unica si identificabila, s-a demonstrat ca de obicei apare atunci cand contactul apropiat si frecarea coincid in mod repetat si prelungit.

Remedii la domiciliu pentru ameliorarea frecventei

  • comprese reci

Specialistii Clinicii Mayo recomanda aplicarea de comprese reci, umede pentru alte probleme ale pielii, precum dermatita de contact. Umeziti un prosop sau o carpa moale si puneti-o pe zona iritata timp de 15 pana la 30 de minute. Puteti folosi si gheata, cel mai bine este sa acoperiti un pachet de gheata cu un prosop sau o carpa moale si sa o aplicati pe piele.

  • Aloe vera

Este unul dintre ingredientele naturale stricate pentru ingrijirea pielii, intrucat ne ajuta sa hidratam, dar si sa calmam arsurile solare sau diferite iritatii. Din acest motiv, este folosit ca vindecator si antiinflamator, printre alte proprietati.

Pentru a ameliora iritatia si frecarea coapsei, trebuie doar sa aplicati putin gel de aloe vera pe zona iritata. Il poti repeta de 2 sau 3 ori pe zi si chiar il racori pentru o senzatie mai racoritoare.

  • Bicarbonato de sodio

Nu numai ca are o utilizare in curatare, ci si in frumusete si igiena, deoarece are capacitatea de a absorbi mirosurile neplacute, dar si amelioreaza iritatia si mancarimea. Utilizarea lui este recomandata pentru tratarea eczemelor, o afectiune care provoaca inrosirea si mancarimea pielii.

Se recomanda sa stropiti putin bicarbonat de sodiu intr-o cada cu apa calda si sa inmuiati timp de 10 pana la 15 minute, apoi sa uscati usor si sa aplicati o crema hidratanta. De asemenea, puteti adauga ½ lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa calda, aplicati-l pe zona iritata si clatiti dupa 5 minute.

Remedii pentru prevenirea frecarii

  • Desi exista optiuni pentru a calma pielea iritata de la frecarea si transpiratia pielii, prevenirea este intotdeauna mai buna.
  • piatra de alaun. Are efect antiperspirant, asa ca aplicarea lui pe coapse poate ajuta la reducerea frecventei.
  • Antiperspirant. Va functiona ca o bariera care protejeaza impotriva transpiratiei si previne frecarea si iritatia pielii.
  • Pudra de talc. Este fabricat din minerale si se caracterizeaza prin absorbtia umiditatii si mentinerea pielii uscate si netede, va va ajuta sa va mentineti pielea fara frecare.
  • Haine. De la ciorapii clasici, la lycra sau bandelete, sunt perfecti pentru a evita frecarea coapselor.
  • Crema pentru bebelusi. Sunt mai dense si au un efect de lunga durata, mentinand in acelasi timp pielea hidratata.

    Recente

    Vitamina C: Cele mai bune produse pe care ar trebui sa le ai in functie de tipul tau de piele

    Vitamina C este unul dintre cele mai benefice ingrediente din produsele de ingrijire a pielii. Unele dintre proprietatile sale includ reducerea inflamatiei, stralucirea pielii,...

    Printesa Diana: istoria si evolutia celebrei ei tunsori

    „Nu ma asculta, sunt aici si ma intreb daca pot sa-mi fac aceeasi coafura ca printesa Diana ”, a scris un utilizator de Twitter,...

    Tot ce trebuie sa stii despre augmentarea buzelor!

    Niciodata femeile nu sunt pe deplin multumite de aspectul lor fizic si vor incerca toate posibilitatile de a arata perfect, chiar apeland la operatii...

    Jurnalul barbatului: Cum sa faci corect cunnilingus?

    Cunnilingusul este stimularea organelor genitale feminine cu ajutorul gurii partenerului. Aceasta include linsul sau suptul partii exterioare si interioare a vaginului si stimularea clitorisului....

    Tot ce trebuie sa stiti inainte de a te gandi la microblading

    „Sprincenele sunt rama fetei”, cu siguranta ati auzit aceasta fraza si forma ei ne poate schimba complet aspectul si fata fara a fi...