8 povesti sexuale despre zei greci care iti vor oferi obiective de relatie

Daca iti place mitologia, stii ca nu trebuie sa cauti mai departe decat sa cauti pe google „povesti despre zeul grecesc” pentru a gasi ceva care sa-i gadile partile obraznice. Este sigur sa spunem ca olimpienii nu se opresc niciodata din dracu, iar cei care cumva ca prin minune nu faceau sex au reusit totusi sa se uite la cei care faceau. Dar asta nu este atat de infiorator, pentru ca sunt zei, stii? OK, este inca infiorator.

Sigur, stim cu totii cum Zeus poate face sex cu orice, ca orice, dar cum ramane cu dragostea romantica in panteonul grec? A existat o poveste de dragoste epica care a insotit povestile despre crima si tradare?

Ei bine, de fapt, da. Mitologia greaca este plina de cupluri de putere si de iubiti tragici, iar povestile lor va vor oferi toate scopurile relatiei. Chiar si persoanele singure se pot descurca cu aceste povesti clasice cu o mai buna intelegere a cum ar trebui sa arate romantismul.

Cele opt cupluri de pe aceasta lista iti vor arata cum sa treci peste cele mai mari lupte ale tale, sa onorezi iubitorii pierduti si sa astepti ca persoana pe care o cunosti sa se intoarca pentru tine. In cele din urma, zeii greci erau destul de umani, asa ca esti obligat sa vezi cateva dintre propriile experiente reflectate aici. Aveti incredere in mine.

1. Apollo si Hyacinth

Ei bine, sa incepem cu o tragedie. Hyacinth si Apollo erau iubiti. Lui Zephyr ii placea Hyacinth si era geloasa ca are ochi doar pentru Apollo.

Intr-o zi, cand Hyacinth si Apollo lansau un disc, Zephyr a intervenit. A aruncat pucul din curs, facandu-l sa loveasca si sa-l omoare pe Hyacinth. Devastat, Apollo nu a permis ca trupul si sufletul iubitului sau sa fie duse in Hades. A facut o floare din sangele varsat al lui Hyacinth si, potrivit unor relatari, lacrimile lui Apollo au patat petalele.

Citirea despre Hyacinth si Apollo va face ca amintirea partenerului tau, sau invers, sa fie unul dintre obiectivele principale ale relatiei tale.

2. Pygmalion si Galatea

Pygmalion a fost un sculptor care ura femeile. A gasit defecte majore in fiecare femeie pe care a cunoscut-o si a decis ca nu merita timpul lui. Stiu, suna ca un adevarat castigator, nu?

Aruncandu-se cu capul in opera sa, Pygmalion a sculptat Galatea in fildes. Era mai frumoasa decat orice femeie care respira, iar el a petrecut nenumarate ore lucrand la ea. Pygmalion a devenit profund indragostit de statuia sa si curand si-a dat seama ca s-a indragostit. Dar in ciuda faptului ca a imbracat-o pe Galatea si a o ingrijit la orice ora, ea a ramas rece, fara viata ca fildesul.

Afrodita a remarcat dragostea neimpartasita a lui Pygmalion si, dupa urmatorul sau sacrificiu catre zeita, si-a rasplatit devotamentul aducand la viata Galatea. Ei au trait fericiti pentru totdeauna, chiar si au dat nastere unui fiu care si-a dat numele unuia dintre orasele sfinte ale Afroditei, Paphos.

Povestea lui Pigmalion si Galatea te face sa nu vrei sa renunti niciodata la iubire, pentru ca s-ar putea sa o gasesti in ultimul loc la care te asteptai.

3. Halcyon si Ceyx

Halcyon si Ceyx au fost perechea perfecta. Erau fii ai zeilor minori si conducatori binevoitori ai Trachis. Toata lumea si-a admirat atat aspectul frumos, cat si devotamentul lor unul fata de celalalt. Cu toate acestea, in intimitatea dormitorului lor, Halcyon a devenit „Hera”, iar Ceyx a devenit „Zeus”. Distractia lor l-a insultat si l-a infuriat pe Zeus, care a decis ca cei doi sa fie pedepsiti.

Cand Ceyx a plecat intr-o calatorie neintemeiata, Zeus a chemat un uragan pentru a-si inea nava. Ceyx s-a rugat ca trupul sau sa fie spalat pe tarm, astfel incat sotia sa sa-l poata ingropa corespunzator. Intre timp, Hera a raspuns rugaciunilor constante ale lui Halcyon trimitandu-i un vis pentru a-l informa despre soarta sotului ei. La trezire, regina a alergat la plaja, unde a gasit trupul lui Ceyx. Dupa inmormantarea sotului ei, Halycon s-a inecat in aceeasi mare, neputand trai fara iubitul ei.

Dragostea cuplului unul fata de celalalt i-a uimit pe olimpici si chiar si Zeus a simtit un regret pentru ceea ce facuse. El i-a transformat pe Halcyon si Ceyx in pasari marti pescar, astfel incat sa poata continua impreuna.

Devotamentul dintre Halcyon si Ceyx a durat dincolo de moarte si acesta este un obiectiv relational pe care il putem sprijini cu totii.

4. Psyche si Eros

Psyche, cea mai frumoasa dintre surorile ei, era atat de frumoasa incat Afrodita era geloasa. Zeita l-a trimis pe Eros in dormitorul fetei cu o potiune care sa-i faca pe toti barbatii sa evite sa se casatoreasca cu ea. In timp ce o incanta pe Psyche cu aceasta potiune, Eros a lovit-o din greseala cu una dintre sagetile sale, facand-o sa se miste. S-a tulburat si s-a lovit si accidental, inainte de a o stropi cu o potiune care sa-i provoace fericirea pe viata.

Planul Afroditei a functionat. Parintii lui Psyche nu au putut gasi niciun barbat care sa se casatoreasca cu fiica lor adorabila. Consultand oracolul, au aflat de o creatura care locuia pe varful unui munte si care avea sa-i fie sot. Psyche si-a impachetat lucrurile si s-a indreptat spre ceea ce parea a fi o soarta teribila.

In timp ce se apropia de munte, Zephyr il duse pe Psyche in varf. Palatul sotului ei era un paradis. Desi s-a intalnit cu ea doar noaptea, sotul lui Psyche a fost un amant minunat, dar nu a lasat niciodata sotiei sale sa-i vada fata si a facut-o sa promita ca nu se va uita niciodata la el. Ea a fost de acord. Nu stia ea ca era casatorita cu Eros.

Psyche a fost fericit la inceput, dar in curand s-a descurajat sa ramana singur toata ziua. Ea i-a cerut lui Eros sa-i permita surorilor ei sa vina in vizita, iar el a fost de acord. Invidiosi pe norocul surorii lor, fratii lui Psyche au convins-o ca era casatorita cu un monstru care doar o ingrasa pentru a fi cina lui. Surorile au sfatuit-o sa tina o lanterna si un cutit langa patul ei in noaptea aceea. Il putea vedea bine, spuneau ei, si ii taia capul daca era rau.

Urmand instructiunile surorilor ei, Psyche a aflat despre adevarata identitate a sotului ei. Ranit pentru ca si-a incalcat promisiunea, Eros a zburat. Psyche s-a intors la casa parintilor ei. Cu inima zdrobita, ea s-a rugat Afroditei pentru intoarcerea lui Eros. Zeita ia dat lui Psyche o serie de sarcini imposibile, iar Eros a ajutat-o ​​sa le duca la bun sfarsit pe toate.

Dar ultima sarcina a implicat o cutie prin care nu ar trebui sa treci sub nicio forma. Coplesit de curiozitate, Psyche se uita inauntru, doar ca sa cada in coma. Eros a trezit-o, spunandu-i sa duca la bun sfarsit sarcina si ca el se va ocupa de orice altceva. A zburat la Zeus si l-a implorat sa-l salveze pe Psyche de Afrodita, care fara indoiala si-ar pedepsi sotia pentru insolenta ei. Cu binecuvantarea lui Zeus, Eros l-a dus pe Psyche in Olimp, unde a primit nemurirea si i s-a permis sa traiasca in pace cu sotul ei.

Modul in care Eros a ajutat-o ​​pe Psyche chiar si dupa ce a incalcat o promisiune ar trebui sa te faca sa lesini, pentru ca stii ca, chiar daca tu si bae aveti o cearta prosteasca, tot trebuie sa va sustineti unul pe celalalt.

5. Orfeu si Euridice

Orpheus a fost cel mai bun jucator de lira din lume. Putea incanta stancile si raurile cu muzica lui. Cand Orfeu s-a indragostit de Euridice, a cortes-o cu cantecul sau. Cu toate acestea, casatoria lor a fost de scurta durata, Eurydice a fost muscata de o vipera si a murit la scurt timp dupa ce a spus „Da”.

Devastat, Orfeu a calatorit in lumea interlopa pentru a-i convinge pe Hades si Persefona sa-i returneze sotia. Cand a jucat, regele si regina iadului au fost miscati de cantecul ei si au fost de acord sa o lase pe Euridice sa traiasca din nou cu o conditie: Orfeu nu s-ar fi uitat la ea pana cand nu vor fi amandoi in siguranta in lumea celor vii.

Cand au parasit lumea interlopa, Orfeu a inceput sa se gandeasca ca totul ar putea fi un truc, ca zeii doar isi bat joc de el. A rezistat impulsului de a privi inapoi, dar a continuat sa ezite. De indata ce s-a intors in lumea celor vii, Orfeu s-a intors, tocmai la timp pentru a o vedea pe Euridice cazand inapoi in intuneric, pierduta pentru totdeauna.

Greseala lui Orfeu este castigul tau. Nu-ti poti monitoriza partenerul 100 la suta din timp, asa ca trebuie doar sa ai incredere ca va fi mereu acolo pentru tine.

6. Pyramus y Thisbe

Pyramus si Thisbe erau iubiti rataciti, nascuti in familii aflate in razboi. Casele lor imparteau un zid crapat, prin care se sopteau cuvinte dulci unul altuia. Intrucat nu s-au intalnit niciodata personal, cei doi au decis sa iasa pe furis noaptea si sa se intalneasca intr-un dud.

Thisbe a ajuns primul la locul de intalnire, doar pentru a gasi o leoaica cu o noua ucidere. Inspaimantata, Thisbe a fugit, lasandu-si valul in urma. Cand a sosit Pyramus, leoaica si cadavrul disparusera, dar sangele si valul lui Thisbe au ramas. Presupunand ca iubita lui era moarta, Pyramus s-a aruncat pe sabia lui. Thisbe s-a intors si si-a gasit cadavrul sub dud. Stransa de durere, ea s-a sinucis cu sabia lui Pyramus.

cum sa arati mai frumos

Acest precursor evident al lui Romeo si Julieta va va oferi mai multa incredere in relatiile in devenire. Adica, daca acesti doi ar fi dispusi sa moara unul pentru celalalt fara sa se intalneasca vreodata fata in fata, poti macar sa transpirati pentru a trimite mesaje cu „Netflix si chill”. unui nou iubit.

7. Ulise si Penelope

La scurt timp dupa nasterea fiului lor, Ulise a lasat-o acasa pe Penelope, in timp ce el a plecat sa lupte in razboiul troian. Cu toate acestea, cand Ulise nu s-a intors dupa razboiul de 10 ani, Penelope a aflat curand ca 108 pretendenti au luat-o acasa. Toti au vrut sa mosteneasca averea lui Ulise si au incercat sa o convinga pe Penelope ca sotul ei a murit.

Fiind femeia inteligenta care a fost, Penelope a amanat avansurile pretendentilor ei insistand ca ar trebui sa tese un giulgiu pentru socrul ei, Laertes. In fiecare zi se incuia in camera ei cu un razboaie de razboaie si in fiecare noapte isi desfacea o parte din munca ei. El a pastrat acest siretlic timp de trei ani inainte ca Ulise sa se intoarca.

Imbracat in cersetor si cu 20 de ani mai in varsta, Ulise a fost recunoscut de cainele familiei abia cand s-a intors cu Penelope. I-a cerut sotiei sale camera si masa, apoi a intrebat cu care dintre pretendenti intentioneaza sa se casatoreasca. Ea a anuntat tuturor barbatilor ca oricare dintre ei care ar putea insira arcul lui Ulise si sa traga o sageata prin douasprezece topoare va deveni sotul ei.

Desigur, numai Ulise insusi poate face asta. Cand a reusit, s-a dezvaluit, apoi s-a dus la o crima, masacrand cei 108 barbati care nu-si respectasera sotia si casa in ultimii 10 ani.

Ulises si Penelope sunt cuplul puternic pe care ne dorim cu totii sa fim. Daca zeci de ani de devotament iubitor nu era deja unul dintre scopurile relatiei lor, acum este.

8. Iphis si Ianthe

A fost odata ca niciodata un barbat care si-a dorit atat de mult copii incat a amenintat ca va ucide orice fete pe care le avea sotia lui. Temandu-se pentru viata fiicei sale, sotia barbatului s-a prefacut ca a nascut un fiu. Numita dupa tatal ei, Iphis a fost crescuta ca baiat toata viata.

Cand a venit timpul ca Iphis sa-si ia o sotie, tatal ei a aranjat o casatorie cu Ianthe. Crezand ca logodnicul ei este barbat, Ianthe s-a indragostit. Iphis, la randul sau, s-a indragostit de viitoarea lui sotie. S-a rugat ca situatia sa fie remediata, stiind ca l-ar putea pierde pe Ianthe pentru totdeauna odata ce va afla adevarul. Mama lui Iphis, temandu-se pentru siguranta fiicei sale, s-a rugat si ea.

In ziua nuntii ei, Iphis a trezit o femeie. Dar in calatoria sa pe culoar, a inceput sa se schimbe. Binecuvantata de zeii care auzisera rugaciunile mamei sale, Iphis era pe deplin barbat cand a ajuns la altar. Ianthe nu a stiut niciodata si cei doi s-au bucurat de o casnicie lunga si fericita.

Uneori schimbarea partenerilor poate fi un lucru bun. Cand este, povestea lui Iphis si Ianthe este alegerea ta de lectura pentru inspiratie.

Recente

Daca vrei sa fii la curent cu ceea ce nu stii, alege camere spion

Dezvoltarea tehnologiilor digitale duce la faptul ca dimensiunea echipamentelor de supraveghere video scade treptat. Camerele spion care puteau fi vazute doar in filme, sunt...

Bebelusul tau: a treia luna de viata

A treia luna de viata aduce cu sine descoperiri noi si evident o dezvoltare a bebelusului tau. Citeste in randurile care urmeaza care sunt...

Ipocrizia: Ce este si pentru ce este?

Ipocrizia este un tip de minciuna . Privind-o cu amabilitate, parca persoana care poseda aceasta calitate joaca un rol. De fapt, aceasta este mai...

13 sfaturi pentru a recunoaste o persoana toxica

Cu totii am avut la un moment dat o experienta similara: de fiecare data cand intram in contact cu o anumita persoana, ne intoarcem...

Ghid de stil: camasi care arata bine cu un costum gri

Un costum gri este una dintre cele mai bune investitii pe care le poti face in dulapul tau. Este eleganta, sofisticata, trendy si super...