Pantofi: pe care sa-i alegi pentru exercitii fizice

Oricine a practicat orice sport stie ca purtarea pantofilor de tenis gresiti poate provoca vezicule, calusuri, fisuri sau dureri chinuitoare la nivelul picioarelor si calcaielor. Acesta este motivul pentru care este necesar sa se stie ce caracteristici trebuie luate in considerare la cumpararea pantofilor sport.

In principiu, cel mai important este sa definesti marimea. Cand vine vorba de exercitii, pantofii sport pe care ii porti nu trebuie doar sa arate bine, ci sa se simta bine si sa aiba grija de picioarele tale. Pantofii sport potriviti pot face diferenta intre a va bucura de activitatea fizica sau a termina cu vezicule, calusuri, o durere groaznica la calcai sau fisuri la tibie. Alege-le bine!

Iata cateva sfaturi pentru alegerea pantofilor sport care va ajuta sa va protejati picioarele si picioarele atunci cand faceti exercitii…

Intrebati un expert. Daca esti incepator cu un sport si vrei sa-ti cumperi pantofi sport potriviti, intreaba expertii din magazinele de sport sau de la sala. Poarta incaltaminte sport in fiecare zi sau ii vand, si de aceea vor sti sa te sfatuiasca.

Activitati diferite, incaltaminte diferita. Fiecare activitate necesita un suport diferit. De exemplu, pantofii de mers sunt ceva mai duri, deoarece va protejeaza picioarele de diferitele caracteristici ale solului pe care mergeti. Pantofii de alergare, pe de alta parte, sunt mai moi si mai captusiti la interior pentru a va proteja picioarele de impactul cu solul, care este in general neted. Pentru a face aerobic in sala, pantofii de alergat iti sunt mai buni, deoarece au camere de aer sau de gel in talpi, ideali pentru amortizarea sarituri.

Cum este piciorul tau? Forma picioarelor tale afecteaza si tipul de pantofi de care ai nevoie. Pentru a afla ce tip de picior ai, analizeaza-ti amprenta. Puteti face acest lucru uitandu-va la pantofii vechi sau punand piciorul in apa si apoi calcand pe carton. Daca vezi amprenta completa, probabil ca ai picioare plate sau un arc destul de jos si ai nevoie de sprijin pe toata talpa. Daca vezi doar exteriorul piciorului tau, ai un arc inalt. Aceasta inseamna ca aveti nevoie de mai multa captuseala pentru a va proteja exteriorul picioarelor. Iar daca vezi o amprenta la sol destul de plina, ai un arc normal sau neutru, nici prea sus, nici prea jos, si ai nevoie de un pantof care sa combina sustinerea si captuseala.

Reinnoi. Daca faci miscare mai multe zile pe saptamana, nu ar trebui sa porti aceeasi pereche de pantofi mai mult de 6 luni. Mai ales daca alergi, expertii spun ca ar trebui sa le inlocuiesti dupa 350 pana la 400 de mile de utilizare. Odata cu utilizare se uzeaza si nu mai ofera acelasi suport ca atunci cand sunt noi; in plus, piciorul tau se poate schimba.

Fara compresie pe internet. En primer lugar porque las tallas cambian de o marca a la otra. Y en second place, is important that te los pruebes before de comprarlos para saber si realmente se sienten confortabils, si se ajustan a la forma de tu pie, etc. sabes que esa talla si ese model se ajusta perfect a tu pie ya tus necesidades. A la hora de cumparare. Los expertii recomanda sa cumpere incaltaminte sportiva la finalul zilei, deoarece los pies sunt in extinderea maxima dupa un zi de a fi. Cuando vayas, lleva tus propias medias (calcetines).

Confort si spatiu. Cea mai importanta cheie in alegerea pantofilor este ca acestia se simt confortabil imediat. Inainte de a le cumpara, incercati sa mergeti sau sa faceti cateva sarituri pentru a vedea cum se simt in actiune. Amintiti-va, de asemenea, ca pantofii ar trebui sa va ofere spatiu. De exemplu, ar trebui sa aveti mai mult decat latimea degetului mare intre varful picioarelor si varful pantofului si ar trebui sa puteti misca liber degetele de la picioare in interiorul pantofului. Daca nu se simt confortabil, ti se potriveste ceva sau se simt stramt, nu-i cumpara.

Pune aceste sfaturi in practica si vei vedea ca atunci cand iesi la plimbare sau alerga, sau mergi la sala, vei simti diferenta si picioarele tale iti vor multumi.

Recente

13 semne ca terapia ta nu merge bine

Din fericire, mersul la psiholog este o practica din ce in ce mai normala, asa ca in prezent exista mai multe informatii despre ce...

Totul despre colicile la bebelusi!

Marea majoritate a bebelusilor au in primele luni de viata asa-numitele colici abdominale. Ei devin agitati, plang mult si misca nervos din picioare. Crampele...

Recenzie carte – "Charisma" de Andrew Leigh

Charisma este darul celor care federalizeaza opinii si care isi influenteaza durabil semenii. Charisma este calitatea unei persoane care ii seduce sau chiar ii...

Ce haine sa porti atunci cand mergi in club

Dupa o saptamana grea la serviciu sau la facultate, parca nimic nu te deconecteaza mai bine decat o iesire in club, alaturi de prieteni....

Ai grija de fata ta cu aceste produse de infrumusetare

Pentru a obtine o piele hidratata, radianta si neteda, este foarte important sa aveti o ingrijire...