“Job” de influencer
Oricine a luat in prezent contact in mod direct sau indirect cu un asa zis influencer. Dar putini stiu cu adevarat ce este un “influencer” sau cu ce se ocupa, in timp ce unii vad acest lucru drept o adevarata meserie. Urmarind materialul de astazi vei invata tot ce presupune acest statut, ce beneficii au aceste personalitati si cu ce se ocupa.
Ce este un “influencer”?
Un influencer nu este o persoana care lauda produse in mediul online. Este cu precadere o voce care isi poate exprima parerea cu referire la unele servicii si produse in mediul online, prin intermediul unor canale proprii sau de business, deschise in mod gratuit pe retetele de socializare.
A fi “influencer” inseamna sa fii o persoana cu influenta, o persoana cu o comunitate care beneficiaza de credibilitatea si atentia acesteia. Asadar, nu te face un “influencer” faptul ca detii un canal de social media sau un numar mare de urmaritori in profil care pot fi de altfel cumparati prin intermediul unor aplicatii.
“Job-uri de influencer”
Este adevarat ca din prisma acestui statut poti avea o serie de beneficii, dar nu e atat de simplu precum considera oamenii care nu au avut niciodata contact cu acest domeniu si care privesc lucrurile de la exterior. De fapt, nu exista job-uri de influencer, ci exista colaborari care se pot face cu o serie de branduri, cu sau fara o serie de contracte pe post de autor. Practic, nu exista aceasta meserie inregistrata oficial la registrul fortelor de munca iar in marea majoritate statutul nu-ti aduce castiguri financiare.
Cum si cat castigi ca influencer
Pentru a putea castiga din aceasta “meserie” ai nevoie nu doar de credibilitate, deci de public, continut si perseverenta, ci si de multe foarte implicatii personale. Va trebui sa publici continut constant pe paginile pe care le detii si sa-ti faci acea comunitate de oameni cat mai mari. Iar ca sa faci un continut cat mai atractiv si calitativ va fi necesar sa invesesti in echipament de calitate, chiar si in cursuri de formare.
Niciun brand nu te va contacta peste noapte sa-ti ofere bani sau produse gratuite, mai ales atunci cand nu esti consecvent, cand materialele sunt proaste calitativ, cand nu exista nicio interactiune la postarile tale. Daca primesti oferte de acest tip, in mod cert brandul are intentii ascunse, asa ca mare atentie. Foarte multe companii fantoma, aparute peste noapte, propun asa zice “campanii” si colaborari sau “job-uri” care aduc faima peste noapte, bani sau produse. In realitate lucrurile nu sunt asa. Aceste companii se folosesc de putinele cunostinte ale persoanelor pentru a-i atrage in mrejele lor, facand persoanele sa le promoveze si sa le acorde bani. Nici la capitolul afiliere lucrurile nu stau mai simplu, unde comunitatea trebuie sa se increada in tine ca sa achizitioneze produsele respective. Asta nu inseamna ca nu poti deveni un influencer de succes, dar in timp, in urma caruia sa castigi produse oferite de companii spre testare pe care va trebui sa le folosesti si sa le fotografiezi, uneori chiar si bani pentru postarile tale, daca vei deveni o persoana de renume.