Fairmont Acapulco Princess din Mexic

La sapte minute de aeroportul Acapulco si la circa 25 de minute de centrul din Acapulco, se afla unul dintre cele mai elegante si deopotriva mari complexe hoteliere din Mexic, si anume Fairmont Acapulco Princess, care, sub forma unei piramide aztece magistrale, da senzatia ca se ridica din adancul apelor marii. Acest hotel se intinde pe o suprafata totala de 194 hectare, are suprafete mari de gazon intretinute foarte bine, plante verzi tropicale, terenuri mari de golf, iar toata aceasta priveliste este intregita de o plaja aurie, cu o lungime de 450 de metri. Si sa ne facem o idee cu privire la eleganta, luxul si grandoarea hotelului Fairmont Acapulco Princees, am putea face o comparatie cu Fairmont Pierre Marques, aflat la nu mai putin de 2,4 kilometri pe plaja ce da spre oras. Acest hotel din urma este mai putin luxos si grandios, fiind format din cladiri nu foarte inalte si casitas – casute, aranjate aici printre palmierii de cocos, buganvilea si arbustii de hibiscus.

Plus, important de mentionat este faptul ca Fairmont Pierre Marques din Acapulco este deschis doar in peroada lunilor noiembrie-martie, in timpul sezonului de vara, fiind, deci, inchis. Numai ca intre cele doua hoteluri se fac destul de des schimburi, in sensul ca restaurantele si alte facilitati pot fi folosite de oaspetii cazati in orice hotel, fie Princess, fie Pierre Marques. In sfarsit, istoria hotelului Fairmont Acapulco Princess avea sa inceapa in anul 1988, atunci cand Fairmont Hotels and Resorts a cumparat aceste proprietati superbe de la Princess Hotel International.

De indata ce oaspetii pasesc in holul principal de la intrarea in aer liber de la Fairmont Acapulco Princess, se lasa purtati de ani de lux, eleganta si servicii aproape ieroprosabile. Apoi, vor observa ca totul este bine pus la punct, de la structurarea multelor gradini tropicale, a piscinelor sau a bazelor exterioara la holurile interioare din fata camerelor de oaspeti. Acest hotel detine, daca vreti, suprematia in materie de creativitate, suprinzandu-si fiecare oaspete in parte, indiferent de calatoriile pe care le-a facut pe intreg mapamondul. Un aspect deranjat care trebuie remarcat chiar de la bun inceput este legat de partea comerciala a acestui hotel, si anume forfota care i-ar putea deranja pe unii oaspeti care sunt in cautarea relaxarii supreme. In orice caz, toti angajatii vor tine cu tot dinadinsul ca toti oaspetii sa se simta ca acasa la Fairmont Acapulco Princess, daca nu cumva mult mai bine.

Conditii de cazare

Hotelul Fairmont Princess are cele 1017 camere de oaspeti impartite in trei constructii extrem de inalte, iar incaperile sunt mult mai inalte precum camerele din alte hoteluri. Acestea dispun de piese de mobilier modern, specifice mexicane, radio, TV, balcon, seif privat, o baie mare si o toaleta separata. Amenajarile hotelului sunt nemaipomenite, camerele sunt complet dotate cu tot ceea ce oaspetii au nevoie, Fairmont Princess avand, totodata, amenajate si unsprezece camere de consiliu, un apartament President, o sala de sedinte in care intra 14 persoane cu o masa de conferinte moderna, dar si un amfiteatru, iarasi, in rand cu tendintele actuale, cu o capacitate de 450 de locuri in scaunele de cinematograf sau 300, in scaunele destinate conferintelor. Si nu intamplator, deoarece Fairmont Acapulco Princess gazduieste, in fiecare an, foarte multe intalniri importante, multe de afaceri, precum si numerose congrese.

Posibilii oaspeti trebuie sa stie ca, in varf de sezon, demipensiunea este obligatorie, asa ca nu mai exista aceasta optiune de a alege. Cu toate acestea, oaspetii vor uita de indata ce vor ajunge aici de toate aceste minusuri, cu atat mai mult cu cat numarul impresionant de restaurante vor face din vacanta o experiente de neuitat. Cat despre perioada de extrasezon, numarul scade aici aproape cu o treime, facand aceasta mentiune in cazul in care exista si persoane care cauta liniste, indiferent de perioada a anului in care isi fac vacanta. Important de mentionat, de asemenea, este faptul ca pe toate facyurile se va aplica in plus o taxa de stat ce consta in 15 procente, dar si doua procente alocate taxei de statiune. Si totusi, copiii sub doisprezece ani, care vor dormi in camera cu parintii lor, nu vor plati decat pentru mesele luate.

Restaurante si locuri de relaxare sau distractie

In Acapulco se manca foarte bine. Este de la sine stiut, la fel cum se cunoaste si faptul ca se mananca usor si sanatos. Desigur, acest aspect tine de fiecare oaspete in parte. Pe de alta parte, depinde foarte mult de ceea ce oaspetii cauta. Oricum, in Fairmont Acapulco Princess, se servesc numeroase feluri de mancare, de la cele mai renumite dish-uri, pana la cele mai lejere. Prima oara, puteti opta pentru un bufet lejer, ca apoi sa-l incercati si pe cel „a la carte”, ca haute cuisine. De pilda, la Hacienda, un restaurant foarte apreciat, in special de europeni, se serveste mancare la grill mexicana si gourmet, toate aceste dish-uri fiind insotite de un fundal muzical pe masura, romantic si deopotriva linistitor. Cat despre oaspetii care vor sa fie serviti „al fresco”, ei pot opta pentru un bufet de mic dejun si cu masa de pranz si cina in Chula Vista.

Bufetul de cina include un asortiment de mancaruri, de la creveti enormi, roastbeef si canre la Grill, pana la mancaruri specifice Mexicului, aperitive extrem de gustoase, salate, fructe si, bineinteles, deja nelipsitele produse de panificatie din orice hotel care se respecta. Iar daca ati astepta un sfat din partea noastra, cu siguranta acesta s-ar indrepta spre La Posadita, un restaurant unde se mananca bine si este tocmai potrivit pentru servirea celor trei mese ale zilei. De mentionat aici este faptul ca acest restaurant se axeaza mai mult pe specialitatile preparate din fructe de mare, asa ca daca nu va plac, ar fi indicat sa va indreptati spre un alt restaurant. Spre exemplu, puteti alege restaurantul Veranda, unde veti putea servi specialitati italiene, sa nu mai pomenim de privelistile superbe pe care le veti putea admira in timp ce luati, spre exemplu, micul dejun. Cu siguranta inceputul zilei va anunta un final la fel de frumos si romantic.

In imediata apropiere a acestui restaurant, se afla Beach Club Restaurant, un fel de rai al vegetarienilor. Chiar si asa, aici oaspetii vor putea servi si specialitati din fructe de mare, din carne si pasare. Iar atmosfera din Beach Club Restaurant va fi una caraibiana, singurele zgomote venind din partea marii, a murmurului celorlalti clienti si din partea celor care va vor delecta cu melodii, in timp ce serviti cina. Si totusi, daca doriti sa luati cateva gustari usoare, sa beti o cafea buna, va puteti duce in Cafe Los Angeles. Si nici nu trebuie sa va faceti griji in privinta unei tinute obligatorii, indiferent de restaurantul ales. In toate acestea, se accepta o tinuta lejera, tocmai potrivita pentru climatul din Acapulco. Revenind la obligativitatea demipensiunii din varful de sezon, daca veti lua masa de seara la La Hacienda, trebuie sa stiti ca aceasta nu va fi inclusa in pachetul de masa, insa nici cea de pranz nu va fi cuprinsa in niciunul dintre restaurantele prezentate. Din nefericire, exista posibilitatea sa gasiti unele dintre aceste locatii inchise, mai ales in sezoanele arhipline.

In schimb, veti putea gasi alte baruri si langa piscina, gradina sau direct pe teren, precum si locuri unde va veti putea relaxa la soare. Unul dintre cele mai frumoase locuri de aici este insa barul plutitor La Palapa, unde puteti ajunge inotand, daca va doriti cu tot dinadinsul sa va racoriti putin. Dupa lasarea serii, va puteti delecta cu mariachi, acestia cantand in Laguan Bar chiar langa lobby. E drept ca pot fi ascultati si in alte localuri. Iar daca vreti sa dansati pe ritmurile muzicii salsa, va puteti duce in clubul de noapte Yuca.

In apropierea hotelului Fairmont Acapulco Princess, se afla nenumarate localuri unde oaspetii se pot simti excelent, insa majoritatea vin aici doar pentru a se bucura de lunga portiune de plaja. Multi cred ca aceasta plaja este mult mai potrivita pentru inot, decat pentru lenevitul la soare, insa nu trebuie sa uitam de valurile inalte, care, pentru unii inotatori mai neexperimentati si chiar si pentru cei cu experienta, ar putea fi un adevarat pericol. In orice caz, aici veti putea face schi nautic, scufundari, pescuit oceanic ori veti putea naviga cu vele. Si pentru cei pasionati de echitatie s-au pus la punct cateva locuri de calarie. In plus, hotelul Fairmont Acapulco Princess are si noua terenuri de tenis cu aer liber, dintre care doar sase au nocturna. Mult mai celebre insa sunt cele doua terenuri de golf Championship. Acestea au 18 gauri, un teren aflandu-se chiar la Fairmont Acapulco Princess, iar celalalt la Fairmont Pierre Marques.

De departe prima trasatura definitorie a hotelului pe care oaspetii o vor observa este multitudinea de piscine, care va transforma pana si cateva minute de inot intr-o adevarata aventura de neuitat. Cascada, toboganul cu apa, barul plutitor sunt doar cateva dintre facilitatile de care oaspetii hotelului se vor putea bucura. Mai mult decat atat, cei care vor sa se antreneze sau pur si simplu sa se mentina au la dispozitie si o mica hala de sport, o sauna si posibilitati de masaj in salonul de frumusete. Nici copiii nu au fost neglijati, acestia putandu-se juca intr-un loc special amenajat pentru ei. Ba chiar, ei au si un bazin separat, atent supravegheat sa nu se intample vreo tragedie.

Cat in privinta celor care nu pot pleca in nicio vacanta fara sa se antreneze intr-un maraton de cumparaturi, acestia nu trebuie sa isi faca niciun fel de griji – in Fairmont Acapulco Princess se afla nenumarate magazine, cu multe articole din aur, arginte, haine sport si alte articole de arta, unele specifice Mexicului etc. Doamnele se pot ingriji la un coafor sau chiar la salonul de frumusete gazduite de hotel.

La inceput, se spunea ca exista posibilitatea ca in hotelul Fairmont Acapulco Princess sa existe o forfota specifica unui loc comercial, insa daca veti pleca spre centrul orasului, aflat la 15 minute de hotel, veti afla ca mica forfota din hotel nu este decat o oaza de tihna. In definitiv, acest complex hotelier din Acapulco, Mexic ar putea fi cea mai inspirata alegere pe care o veti putea face – luxos si elegant, nu foarte costisitor in comparatie cu alte hoteluri si deopotriva interesant prin prisma ofertelor sale, Fairmont Acapulco Princess va oferi mai mult decat va veti astepta.

Recente

Sindromul de deconectare emotionala

Sindromul de deconectare emotionala este legat de dificultatea de a identifica si experimenta diferitele emotii. Cel mai obisnuit este ca se naste din...

Cum să organizezi o petrecere tip Gender Reveal perfectă

Cum să organizezi o petrecere tip Gender Reveal perfectă Organizarea unei petreceri de tip Gender Reveal este un moment special în viața oricărui părinte,...

Top citate celebre care te vor motiva sa treci peste greutati

Oamenii care devin celebri sunt de obicei extraordinari. Ei si-au depasit conditia si au varsat sange, sudoare si lacrimi pentru a ajunge la varf....

Este sexul bun pentru depresie?

Depresia este o afectiune de sanatate mintala care provoaca sentimente prelungite de tristete si lipsa de speranta. Este una dintre cele mai frecvente afectiuni...

Efectul artei asupra creierului nostru

Cand ne confruntam cu o productie artistica, creierul nostru lucreaza pentru a da forma si sens informatiilor care ajung la noi. Adica, avem o...