Cinci moduri de relaxare

Mereu alergand de aici pana acolo. Ca am intarziat la serviciu, ca trebuie sa predau un referat, ca trebuie sa studiez pentru un examen, ca trebuie sa pregatesc cina, ca trebuie sa duc copiii la scoala… si lista poate continua.

De aceea, cunoscutul si popularul, din pacate, „stresul” este inamicul numarul 1 al societatii de astazi. Se pare ca minutele noastre sunt numarate in fiecare zi si din cauza acestui ritm frenetic si chiar disperat apar boli si probleme. Anxietatea, depresia, nervii, durerile musculare sunt doar cateva.

Este necesar sa te „opresti” putin si sa faci o rutina de odihna si relaxare . Nu va dura mult timp, dar lucrul bun este ca rezultatele sunt garantate si foarte eficiente. Lasa deoparte problemele, obligatiile si rutina zilnica pentru a te gandi chiar si pentru cateva minute la seninatatea ta, linistea si bunastarea ta. Nu este dificil, trebuie doar sa incerci si sa te bucuri.

Pasi pentru relaxare si eliminarea stresului

1-Respira adanc: este dovedit ca intr-un moment de tensiune totala, cum ar fi o zi plina de munca sau o cearta cu partenerul tau, respiratia pana cand plamanii sunt complet umpluti te relaxeaza automat. Fa testul si vei vedea. Gasiti un loc linistit, ferit de zgomot sau unde alti oameni nu trec. Poate fi biroul tau, dormitorul tau sau un parc. Inchideti ochii si inspirati incet si profund pe nas. Gandeste-te doar la aerul care intra in corpul tau. Odata ce simti ca ti-ai umplut complet plamanii, tii cateva secunde si elibereaza incet prin gura.. Ca nu este loc de altceva in mintea ta decat sa te concentrezi asupra acestui aer care intra si iese din corpul tau. Faceti 20 de respiratii cu aceasta tehnica. Luati o pauza si repetati exercitiul. Fa-o de cate ori este necesar pana te simti calm. Pentru cele mai bune rezultate, la fiecare expiratie spuneti-va „Sunt relaxat si nimic nu ma deranjeaza”.

2-Imaginati-va un perete alb: unii spun si o panza, e la fel. In acelasi loc pe care l-ai ales pentru exercitiul anterior sau altul, inchide ochii si imagineaza-ti acel perete sau panza alba din fata ta, cu imperfectiunile si detaliile lui. Concentreaza-te doar pe ea si mintea ta nu va mai avea loc pentru nimic altceva. Va va ajuta sa „rupeti” ciclul gandurilor ruminative, asa cum este cunoscuta acea conversatie constanta din creier, potrivit psihologilor.

3-Asculta muzica relaxanta: tu mai mult decat oricine stii de ce au nevoie pentru a te calma. Cunoasteti zicala „muzica calmeaza fiarele”? Ei bine, nimic nu este mai departe de realitate. Un stil moale, cu putine litere, de exemplu, va servi la eliberarea tensiunii. Printre cele mai alese se numara muzica clasica si, de asemenea, ambient sau new age. Gaseste acel sunet care iti reda calmul pretios. Inchide ochii si concentreaza-ti atentia asupra muzicii, abandoneaza-te complet la ea, imagineaza-ti notele care te inunda si te ajuta sa elimini stresul, gandeste-te la un rau puternic, unde curentul trage totul rau sau norii de pe cer, care sunt dispersate pana cand devine complet albastru cu soarele radiant.

4-Bucurati-va de natura: a fi in contact cu iarba, pasarile, aerul curat, copacii, florile, marea si fluturii este cu adevarat ceva relaxant. Nu inseamna ca vei merge la plaja sau la tara si vei fi calm intr-un minut, ci ca asta trebuie „ajutat” de tine. Cand mergeti sa va petreceti ziua oriunde in aer liber, profitati la maximum de ea. Tine cont ca nu sunt foarte multe ocazii in care poti fi liber, departe de cimentul cladirilor orasului, trafic, smog etc. Nu te gandi nicio clipa la problemele tale, invata sa te bucuri de mediul inconjurator, de cantecul pasarilor sau de briza dupa-amiezii, de valurile care se sparg in mare etc. Daca vrei sa inchizi ochii pentru a te concentra mai bine, esti binevenit.

5-Fai o baie fierbinte: cand ajungi acasa de la serviciu obosit dupa o zi obositoare, umple cada si adauga cateva saruri minerale. Aprinde o tamaie sau o lumanare parfumata si stai in baie pentru cateva minute. Acest lucru nu numai ca va va reduce cateva turatii, dar va fi si un „rasfat” pentru pielea si parul dumneavoastra. Puteti combina cu alte tehnici explicate mai sus, precum respiratia, peretele alb sau muzica relaxanta. Vei parasi baia improspatata. Unele femei profita de ocazie pentru a-si curata pielea, pentru a-si face masaj etc. Toate acestea te vor ajuta sa fii atent la corpul tau si sa lasi probleme in birou sau in spatele usii baii.

In cele din urma, nu te presa. Daca prima data cand folosesti aceste exercitii crezi ca nu functioneaza bine pentru tine, repeta-le a doua zi. La inceput iti va fi greu sa te „detasezi” de problemele tale pentru ca mintea este facuta sa „vorbeasca” tot timpul. Odata cu trecerea practicilor vei invata cum sa-l inchizi in acele momente de relaxare de care meriti si de care ai atat de mult nevoie.

Recente

Cum să alegeți cea mai bună formație de nuntă din București: ghid pentru un eveniment muzical perfect

Organizarea unei nunți este o provocare pentru orice cuplu. Fiecare detaliu contează și trebuie să fie planificat cu atenție, iar alegerea unei formații de...

Revine Serban Huidu in televiziune?

Stim cu totii ca Serban Huidu s-a retras de pe micile ecrane in octombrie 2011, ca urmare a accidentului auto in care acesta a...

Jennifer Lopez si exercitiile pentru abdomen pe care le face la 50 de ani

Abdomenul pe care Jennifer Lopez il are la 51 de ani este o inspiratie pentru a ne aminti ca nu exista limite atunci cand...

Tudor Chirila isi cere scuze pentru glumele facute pe seama lui Fuego!

Tudor Chirila si-a cerut scuze pentru glumele facute in concertul de vineri seara, cand l-a luat peste picior pe Fuego si a facut glume...

Recenzie carte – "Charisma" de Andrew Leigh

Charisma este darul celor care federalizeaza opinii si care isi influenteaza durabil semenii. Charisma este calitatea unei persoane care ii seduce sau chiar ii...