Este posibil sa ramai insarcinata in timp ce ai menstruatia?

Exista multe intrebari si mituri legate de menstruatie si contraceptie la femei ca metoda de prevenire a eventualelor sarcini. Multi oameni se intreaba, este cu adevarat posibil ca o femeie sa ramana insarcinata atunci cand are menstruatia?

Mai jos va vom oferi o scurta explicatie despre aceasta, ce s-ar putea intampla si daca este sigura sau nu ca metoda de prevenire a sarcinii.

Este important de stiut ca exista multe mituri despre sexualitatea noastra, miturile despre contraceptive fiind unul dintre cele mai populare. 

Multe adolescente urmeaza sfaturile altor prieteni pentru a evita sa ramana insarcinate, cum ar fi sa lase o bere sub pat dupa sex sau sa bea mult suc de portocale.

Este esential sa te consulti inainte de orice cu un expert in planificare familiala si contraceptie pentru a evita surprizele, sarcinile nedorite sau bolile cu transmitere sexuala.

In zilele noastre mitul ca o femeie nu poate ramane insarcinata in timpul menstruatiei este cu siguranta un mit, deoarece este perfect posibil.

Este pertinent de stiut ca sansele ca o femeie sa ramana insarcinata in timpul menstruatiei sunt minime. Cu toate acestea, nu suntem scutiti si putem face parte din acel grup pentru ca se poate intampla. 

La inceput se spunea ca femeile care au ramas insarcinate in perioada menstruala erau femei care sufereau de modificari ale ciclului hormonal sau ale perioadei menstruale si ca erau neregulate, deoarece nu se stia cand vor ovula; Astazi stim ca exista diversi factori care devin aliati pentru a promova o sarcina in perioada respectiva.

Stiinta medicala traditionala spune ca o femeie are un ciclu care dureaza aproximativ 28 de zile, timp in care un ovul se maturizeaza, este eliberat de folicul, cade in trompele uterine si este fertilizat sau aruncat . Intr-un articol din revista Fertility and Sterility , dr. Roger Pierson, directorul unitatii de cercetare in biologie reproductiva de la Universitatea din Saskatchewan, Canada, si colegii sai au descoperit ca acest lucru nu a fost intotdeauna cazul.

Stiati ca exista deja un dispozitiv pentru a face sex in perioada? Asa este si aici va spunem totul pentru a vedea daca este ceva care va incurajeaza.

Cu ajutorul ultrasunetelor de inalta rezolutie care a permis observarea foliculilor, au testat timp de o luna 63 de femei cu cicluri menstruale normale. Dintre cele 63 de femei, 13 au ovulat in diferite moduri, avand pana la trei valuri de activitate in foliculi, ceea ce a dus la producerea unui ovul . Tehnicienii cu ultrasunete care au participat la studiu au remarcat, de asemenea, ca ovulatia nu a avut loc intotdeauna in ziua 14 . Uneori, foliculii au scazut din nou in dimensiune si au fost absorbiti fara ca ovulul sa fie eliberat sau expulzat.

Se stie ca pentru ca o femeie sa ramana insarcinata, trebuie sa ovuleze. In general, o femeie care are ciclul menstrual obisnuit (perioada ei vine la data asteptata) ovuleaza la 14 zile dupa prima zi de menstruatie; dar daca menstruatia nu este regulata, nu stim daca femeia ovuleaza inainte sau dupa menstruatie . In mod similar , atat femeile obisnuite, cat si cele neobisnuite pot ramane insarcinate daca fac sex in timpul menstruatiei.

Pe de alta parte, exista ceva numit metroragie, care consta intr-o mica sangerare vaginala din uter si este adesea confundata cu menstruatia. Cu toate acestea, aceasta sangerare este diferita, deoarece cantitatea de sange care este produsa este minima si dureaza mai putine zile.

 Si apropo de menstruatie, ai auzit de cupa menstruala? Daca este ceva care va starneste curiozitatea, va recomandam sa cititi adevarata noastra marturie : Am folosit prima data cupa menstruala si asa s-a intamplat.

Un alt factor care poate determina o femeie sa ovuleze in orice moment fara sa aiba menstruatie este stresul. Stresul provoaca dezechilibre in corpul nostru, alterand functionarea normala a corpului nostru. Acest lucru ne poate determina sa ovulam inainte sau dupa menstruatie fara sa ne dam seama.

Un alt fapt foarte important pe care trebuie sa-l stim este ca un spermatozoid poate rezista pana la 3 zile in corpul nostru . Daca exista un contact sexual cu penetrare in timpul menstruatiei, spermatozoizii pot ramane in viata in interiorul corpului nostru pana la urmatoarea ovulatie. 

In concluzie putem spune ca desi nu este regula daca exista o mica posibilitate ca femeile sa ramana insarcinate daca facem sex in timpul menstruatiei.

Recente

Cine sunt swingerii si cum experimenteaza ei sexualitatea?

Aceasta practica sexuala a existat dintotdeauna. Swingerii sunt acele cupluri care, intr-un mod consensual, intretin relatii cu alte persoane si impreuna. In multe...

5 sfaturi pentru a purta corect un costum

De-a lungul anilor inveti sa realizezi ca micile detalii, cum ar fi sa stii sa porti corect un costum, sunt cu adevarat importante. 7 atitudini...

De ce sa optezi pentru gazduirea web?

Cu siguranta te-ai gandit ce anume se intampla atunci cand deshizi o pagina web. Mai exact, ce anume se afla dincolo de aceasta actiune...

Cum ne influenteaza fiecare faza lunara?

Ai observat ca starea ta de spirit se schimba in functie de etapa lunii in care te afli? Soarele si razele sale promoveaza optimismul...

Design si tehnologie! Cel mai sic telefon mobil

Pana acum, Huawei s-a concentrat pe telefoanele pliabile cu linia sa Mate X, dar in sfarsit a venit timpul sa includem si linia P,...