Cum sa castigi bani cu un blog

Transformarea pasiunii intr-o profesie este visul multora. Pentru a monetiza un blog nu conteaza ce faceti, intrucat poate fi facut din mai multe discipline care incearca sa transmita cunostinte, idei, sa vanda produse sau sa contribuie la ceea ce stii sa faci cel mai bine si, astazi, sa descoperi cum sa castigi bani cu un blog.

Astazi, fiecare tip de organizatie are un blog incorporat in site-ul lor principal, ca sa nu mai vorbim de bloguri individuale . De asemenea, sirul antreprenorial a facut ca tot mai multi oameni sa sara in marea Internetului pentru a fi inca un peste in acest ocean gigantic.

Desi exista o problema: speranta de viata scurta a site-urilor web. Potrivit mai multor studii, expirarea unui site web este de aproximativ 100 de zile, cu 46 mai mult decat in ​​anii 90. Cu toate acestea, o veste buna a depasit asteptarile in 2014: Internetul a depasit deja un miliard de site-uri web.

Boom-ul continua sa creasca, iar temele blogurilor care circula pe Internet sunt diferite. De la trucuri de machiaj pana la fotografie si calatorii, sunt multi care incearca sa castige bani sau sa monetizeze un blog, dar adevarul este ca nu toate reusesc. Este nevoie de mult timp si dedicare pentru a rula un blog.

Unii reusesc sa castige mai mult de o mie si doua de mii de euro pentru blogul lor, iar altii nu au reusit sa-l faca profitabil, fie pentru ca nu au petrecut suficient timp si nu au reusit sa-si imbunatateasca strategiile sau, pur si simplu, pentru ca subiectul lor nu a fost atractiv. Realitatea este grea si adica, daca vrei sa castigi bani online (nu niste bani, dar suficienti bani), blogul trebuie sa devina un loc de munca cu norma intreaga.

In acest ghid va vom oferi sfaturile pe care trebuie sa le urmati pentru a sti cum sa faceti bani dintr-un blog si sa-l duceti pana la sfarsit. Va vom oferi, de asemenea, cateva chei in functie de subiectele in care sunteti interesat sa incepeti blogul. Incepem!

Chei pentru monetizarea unui blog

Banii pe care ii veti castiga si rapiditatea cu care veti obtine beneficii vor depinde de calitatea continutului, de nisa dvs., de frecventa cu care publicati si, cel mai important, de eficienta promovarii dvs. si de monetizarea site-ului. .

Inainte de a va spune cum sa va monetizati blogul pas cu pas, va lasam cateva sfaturi pentru a castiga bani din blogul dvs.

Creeaza-ti blogul despre un subiect care te pasioneaza.

Este primul pas, daca nu ti-ar placea continutul, nu ti s-ar intampla sa faci un blog, altfel nu ti-ar dura un atac. Astazi alegerea subiectului despre care urmeaza sa scrieti in fiecare zi este foarte importanta.

Majoritatea bloggerilor posteaza de cateva ori pe saptamana, actualizand blogul cu continut nou, pentru a imbunatati in fiecare zi si a genera mai mult trafic. Cat de des va actualizati va depinde de disponibilitatea si pasiunea dvs. Puneti-va o intrebare: ce numai tu puteti spune?

Care este interesul dvs. de nisa?

Una dintre cele mai bune modalitati este sa stii ce iti cere nisa. De exemplu, blogul semanticasocial este dedicat unei nise interesate de comunicarea digitala a initiativelor antreprenoriale si cauzelor de solidaritate.

Pentru Mercedes, autorul sau, „publicarea de continut de calitate imi permite sa atrag abonati si sa construiesc o baza de date pentru a directiona actiuni de marketing prin e-mail pentru a vinde produse sau servicii. In plus, un blog personal va permite sa castigati vizibilitate, sa va cunoasteti, sa lucrati la marca dvs. personala si, pe scurt, creste sansele ca acestea sa va caute ”.

Aveti grija de elementele grafice si strategiile dvs. in retelele sociale.

A face un pic de Community Manager nu este rau. Nimeni mai bun decat tine va sti sa raspunzi si ce sa raspunzi la indoielile cititorilor tai. Mutarea postarilor prin retelele de socializare va genera mai multa viralitate. Nu uitati ca feedback-ul este important.

Pe de alta parte, imaginile sunt foarte importante , pe retelele de socializare continutul atrage multa atentie datorita formei sale vizuale. Puteti avea cel mai bun continut, dar, daca nu il raspanditi in mod corect, acesta va fi acoperit cu inca o mie de continut ca al vostru.

Aici va lasam mai multe sfaturi pentru a genera mai multa implicare prin intermediul retelelor de socializare.

Conectati-va cu alti bloggeri.

Cautarea de aliante virtuale este cea mai buna strategie pentru a va extinde si a castiga mai multi adepti pentru a partaja continut si a va promova.

Formate ca blogging.

Exista un numar mare de cursuri online si o pregatire variata care va poate ajuta sa aveti mai multe cunostinte despre blogging si beneficiile multor instrumente. Iata cateva care va pot ajuta.

Cum sa castigi bani cu un blog?

Creati un blog

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa creezi un domeniu. Ganditi-va ce nume doriti sa dati blogului dvs. pe baza a ceea ce oferiti, puteti fi, de asemenea, originale, dar niciodata nu alegeti nume rare daca doriti sa incepeti pe piciorul drept.

Domeniul trebuie:

Fii citit
Fii dorit
Fii memorabil
Aveti TLD-ul corect

Ce este TLD?

Extensia de domeniu in care dorim sa localizam blogul nostru (.com, .org, .es, etc.) Va lasam o lista cu unii si va explicam motivul utilizarii sale

.com : Este cel mai recomandat pentru un blog international, este cel mai cunoscut si folosit din toate domeniile. Este foarte recomandat in special pentru utilizare comerciala sau informationala.

.net: Se poate spune ca este a doua optiune pentru nume de domeniu care au deja optiunea .com. Este folosit mai ales de catre companiile care detin un .com pentru a evita surprize neasteptate cu domenii paralele concurente.

.org: Cel mai utilizat de organizatiile non-profit si sociale si, de asemenea, pentru a evita, la costuri reduse, domenii paralele.

.biz: Folosit de companii care au deja prezenta pe Internet si doresc sa consolideze imaginea cooperativa. Provine de la „bussines” in engleza si au fost create pentru a fi utilizate ca paralelism cu .com

.info: Abreviat termenul de informatii si este utilizat in general pe site-uri educationale sau informationale

.es: Cel mai bun domeniu in care sa-ti monetizezi blogul daca il ai in Spania, la fel ca esi este pentru Portugalia .pt si asa mai departe. Da o nota de identitate companiilor de origine nationala.

.eu: Un domeniu al Uniunii Europene (Uniunea Europeana) este rezervat companiilor si persoanelor fizice care au activitate in mediul UE. Este mai scump decat alte domenii teritoriale si o optiune buna pentru companiile care doresc sa se dezvolte in Uniune.

.cat: Mai recente decat restul, sunt cele axate pe raspandirea culturii si promovarii catalane.

Alegeti subiectul blogului

Modul de structurare si dedicare a spatiului unui blog depinde daca dorim sa ne specializam intr-un anumit subiect, care trebuie gandit si specializat in acest subiect. Nu merita sa scriem despre tehnologie sau calatorii daca nu suntem la curent cu cele mai noi telefoane mobile sau inovatii in domeniul inteligentei artificiale sau daca nu am facut multe calatorii si ne dedicam sa scriem despre locuri din lume fara sa traim experienta.

Un alt mod de a monetiza cu succes blogul poate fi axat pe solicitarile publicului. Pentru a face acest lucru, este mai bine sa creati un blog care sa amestece diferite subiecte si sa se concentreze mai mult pe raspunsul la intrebari ale utilizatorilor de Internet, vorbind despre ultimele tendinte, stiri si raspunde la solicitarile utilizatorilor.

In cazul blogurilor cu teme, trebuie sa ne intrebam care este cea mai cautata despre tehnologie? Dar calatoriile? Pentru acest ultim subiect, o specialitate foarte solicitata, puteti urmari cursul pentru a castiga bani cu un blog de calatorii.

Ne uitam, de exemplu, la cautarile efectuate pe oameni care doresc sa viziteze Europa si cum. O optiune buna ar fi sa vorbim despre un ghid despre cum sa organizati un Interrail, de exemplu, sau despre cele mai bune ore pentru a obtine cele mai ieftine zboruri.

Cele mai bune instrumente pentru alegerea temelor

Exista mai multe instrumente pentru a afla care este cel mai cautat continut, unde si de ce.

Instrumente de cuvinte cheie pentru planificatorul de cuvinte cheie
Samurai de piata
trenduri Google
Cautare pe blog Google

Vanzarea de produse si servicii

Exista o consideratie foarte importanta in ceea ce priveste rentabilitatea. Chiar daca nu castigati nimic din publicitate sau sponsorizare, o puteti face perfect doar datorita blogului dvs.

Puteti sa-l utilizati ca platforma de brand building si la randul sau. Cei mai de succes bloggeri isi monetizeaza adesea blogurile prin vanzari de produse digitale, locuri de munca freelance, oferte de carte si chiar oferte de munca.

Ebooks

O optiune buna este vanzarea de carti electronice. Este o strategie care functioneaza din ce in ce mai mult si este utilizata pe scara larga de un numar mare de companii. Daca cititorul are incredere in continutul tau si, cel mai important, este de calitate, publicul tau va dori mai mult de la tine.

Produse fizice

90% dintre utilizatorii de Internet au facut o achizitie prin Internet in ultimul an, conform datelor din Studiul General de Media (EGM). Ce surse consultati pentru a face achizitiile? Conform EGM, 56,7% la bloguri si forumuri de opinie, cu doar 1% mai mici decat produsele publicate de site-ul propriu al unei marci. Trebuie sa stii sa profiti de statistici, nu?

Promovarea propriilor dvs. produse este o optiune buna daca va pricepeti la asta. Multi bloggeri vand din propriile modele de imbracaminte in ghiduri sau calendare de perete.

Instruire online

Este o metoda din ce in ce mai folosita mai ales dupa criza, in care tot mai multi oameni aleg instruirea in situatii disperate. Cursurile si atelierele online sunt o oportunitate buna de a demonstra abilitati

Multi cititori aleg acest tip de antrenament pentru ca este mai confortabil sau pentru ca au deja un loc de munca si vor sa continue instruirea. Acolo intervine jocul personal cumparator, care va va ajuta sa alegeti tipul de antrenament pe care il puteti oferi.

Taxe pentru acces

O modalitate buna de a genera venituri o data ce loialitatea fata de audienta dvs. este sa percepeti o taxa lunara pentru a putea accesa continut Premium precum articole de calitate, carti electronice, instrumente etc.

Buletine

Invita-ti cititorii sa se aboneze la blogul tau. Acestia pot primi servicii personalizate si neintruzive, oferind, de exemplu:

Podcast-uri

Continut saptamanal cu o compilatie a celor publicate
Trimiteti surprize
Instrumente si cursuri noi
Generarea conversatiei si invitarea cititorului sa ceara bloggerului mai multe lucruri
Conectarea la retelele de socializare

Promovarea produselor altor persoane

Puteti profita de conexiunile dvs. cu alti bloggeri, ambele parti castiga si este o metoda perfecta pentru a va extinde in retea. Cum?

Spatiu publicitar

Este o metoda pe care probabil o cunoasteti deja si care se bazeaza pe economisirea spatiului publicitar pentru marcile care doresc sa faca publicitate. Aceste marci platesc o taxa pentru inchirierea spatiului respectiv, fara a tine cont de clicuri.

Tema agentului de publicitate ar trebui sa fie legata de tema blogului pentru a redirectiona publicul si a face mai eficient.

Adsense

Un instrument care provoaca scepticism printre multi bloggeri, dar, daca este folosit bine, functioneaza.

AdSense Consta dintr-o forma de publicitate care este gestionata prin intermediul acestui instrument si, spre deosebire de spatiile publicitare, genereaza venituri cu clicurile primite, atat timp cat numarul vizitelor depaseste minimul estimat.

Patrocinando posteaza

Sa spunem ca este ceva precum tehnica influencerului. In acest caz, consta in contactarea marcii pentru a sponsoriza o postare legata de produsul sau serviciul pe care compania respectiva il vinde. In acest fel, primiti o recompensa financiara pentru sponsorizarea lor sau va pot trimite produsele lor.

In urma acestei dinamici, veti fi cei care contactati marcile.

Programele de afiliere

Cu aceste programe puteti obtine beneficii economice mari daca aveti un numar mare de afiliati si, de asemenea, daca promovati produsele si serviciile lor, care pot genera venituri pasive.

Doriti sa aflati despre marketing afiliat pe Amazon? In rubrica „Cum sa monetizezi cu webinarul de marketing afiliat Amazon” , Carlos Herrero descopera cum sa folosesti aceasta tehnica de marketing pe celebra piata.

Recente

Recenzie carte – "Charisma" de Andrew Leigh

Charisma este darul celor care federalizeaza opinii si care isi influenteaza durabil semenii. Charisma este calitatea unei persoane care ii seduce sau chiar ii...

7 Beneficii pe care desenul le poate aduce copiilor tai, conform Dyi.ro

Desenatul este o activitate foarte distractiva pe care toti copiii o iubesc in mod egal si nu e de mirare. Prin aceasta, isi dezlantuie...

Look masculin in costume feminine pentru toamna 2020

 Este fascinant cum moda are posibilitatea sa se schimbe atat de mult si de repede, insa, in acelasi timp, sa ramana la fel. Acum...

5 alternative gratuite la Microsoft Word si Excel despre care ar trebui sa stii

Microsoft Word si Microsoft Excel sunt unul dintre cele mai populare programe de automatizare de birou astazi si asta pentru ca aproape intotdeauna erau...

Incaltaminte in tendinte pentru primavara!

Primavara ne aduce bucuria in suflet si cu ea tot atatea motive de bucurie si cadouri! Fie ca intentionezi sa-ti reinnoiesti garderoba, fie ca...