Nu este o durere de cap! 5 sfaturi pentru a identifica o migrena

Cu totii am simtit acelasi lucru: acea durere si presiune neincetata in cap care ne face sa ajungem la un analgezic si sa ne culcam cu luminile stinse. Este o durere pe care am simtit-o cu totii, nu? Dar cu siguranta a ajuns un punct in care te-ai intrebat daca durerea nu este atat de simpla pe cat pare si ca ar putea fi un semn al ceva mai grav, cum ar fi o migrena. Dar care este diferenta dintre unul si celalalt?

Si este ca, atunci cand exista durere si presiune in cap, este dificil sa distingem daca este doar o durere de cap sau o migrena, deoarece majoritatea oamenilor presupun ca o migrena este o durere de cap severa, cand in realitate, Cefaleea este doar una. simptom al migrenei si vin in diferite forme si dimensiuni.

Migrenele sunt o afectiune cronica si cauza lor este necunoscuta. Pe de alta parte, o durere de cap nu este de obicei un simptom al unei boli de baza, ci rezultatul unor vase de sange, muschi, nervi sau substante chimice supraproductive din creier.

Asadar, inainte de a va trata durerea ca pe o alta durere de cap, asigurati-va ca intelegeti diferenta dintre aceasta si migrene. Cunoasterea diferentelor cheie ar putea insemna o usurare mai rapida cu un tratament mai directionat si chiar prevenirea durerii viitoare, in unele cazuri.

Simptome de cefalee

Durerile de cap provoaca de obicei durere in cap, care poate fi descrisa ca presiune sau durere si poate varia de la usoara la severa si poate dura de la 30 de minute la o saptamana. Durerea de cap poate aparea in frunte, tample si ceafa.

Exista multe tipuri diferite de dureri de cap, dar cele mai frecvente 3 includ:

  • Dureri de cap tensionate: oamenii simt de obicei durerea raspandita pe ambele parti ale capului, deseori incepand din spate si miscandu-se incet. Este cea mai frecventa forma de durere de cap si poate fi cauzata de oboseala ochilor, stres si foame.
  • Dureri de cap sinusale: oamenii experimenteaza adesea aceste dureri de cap atunci cand sunt bolnavi sau congestionati. Aceste dureri de cap sunt cauzate de umflarea sinusurilor si provoaca dureri in spatele obrajilor, nasului si ochilor. Poate fi mai rau dimineata sau dupa ce te apleci.
  • Utilizarea excesiva a medicamentelor/dureri de cap de rebound: oamenii se confrunta adesea cu acest tip de durere de cap din cauza utilizarii regulate si pe termen lung a analgezicelor pentru a trata durerile de cap. Durerile de cap de rebound tind sa apara zilnic si se pot imbunatati cu medicamente pentru ameliorarea durerii, dar vor reveni odata ce dispar din cauza sevrajului. Odata ce o persoana inceteaza sa ia medicamente pentru durere, durerea de cap ar trebui sa dispara.

Simptomele unei migrene

In comparatie cu durerile de cap, migrenele sunt severe si au adesea alte simptome care insotesc durerea de cap. Migrenele nu vin singure, deoarece sunt aproape intotdeauna insotite de greata si sensibilitate la lumina. De obicei (dar nu intotdeauna) afecteaza doar o parte a capului, iar durerea si pulsatiile pot fi atat de severe incat pot face foarte dificila indeplinirea sarcinilor de zi cu zi. Daca suferiti de migrene, este posibil sa aveti unele sau toate urmatoarele simptome:

  • Greata
  • Sensibilitate crescuta la lumina, sunet sau mirosuri.
  • pierderea temporara a vederii
  • Vedeti spoturi sau lumini intermitente
  • Ameteala
  • Durere in spatele unei urechi sau a unui ochi sau in tample
  • oboseala extrema

Debutul simptomelor migrenei poate incepe de fapt cu cateva ore sau chiar zile inainte de inceperea migrenei. Este posibil sa aveti schimbari de dispozitie, pofte si o intepenire a gatului.

Imediat inainte sau in timpul unei migrene, este posibil sa aveti probleme senzoriale, cum ar fi vederea incetosata, pete oarbe, amorteala si vorbire tulbure. Durerea de migrena poate fi usoara sau severa. Activitatea fizica si expunerea la lumina, sunet si mirosuri pot agrava durerea.

Cauzele migrenei

Daca suferiti de migrene, este posibil sa descoperiti ca anumiti factori declansatori le provoaca sa apara, cum ar fi:

  • Modificari hormonale: Ciclurile menstruale si modificarile hormonale la femei pot provoca migrene. De fapt, femeile au sanse de 3 ori mai mari de a face migrene decat barbatii.
  • Alergii: Deoarece alergiile pot provoca iritatii si inflamatii, iar migrenele sunt asociate cu inflamarea vaselor de sange, alergiile sunt un declansator al migrenelor.
  • Genetica: Persoanele cu antecedente familiale de migrene sunt mai predispuse sa le dezvolte.
  • Mediul: Exista o gama larga de factori declansatori in mediul unei persoane care pot provoca migrene, inclusiv stres, mancare, vreme si lipsa de somn.

Usurare si tratament

Nu exista un remediu specific pentru durerile de cap si migrene, dar medicamentele si schimbarile stilului de viata pot oferi adesea o usurare atat de necesara si, in unele cazuri, pot preveni durerile viitoare.

Medicamentele eliberate fara prescriptie medicala, cum ar fi acetaminofenul (Tylenol), ibuprofenul (Advil) si aspirina (Bayer) pot ameliora durerile de cap ocazionale si migrenele usoare.

Cu toate acestea, daca aveti migrene moderate pana la severe in mod regulat, poate doriti sa discutati cu medicul dumneavoastra despre medicamentele eliberate pe baza de reteta. Ele pot reduce severitatea migrenelor si pot preveni viitoarele migrene.

De asemenea, schimbarea stilului de viata poate ajuta la prevenirea unor tipuri de dureri de cap si migrene, inclusiv:

  • Fa sport regulat
  • Evitati alimentele declansatoare
  • Imbunatatiti obiceiurile de somn
  • Dezvoltati obiceiuri de relaxare, cum ar fi meditatia, yoga si intinderea si terapia cu caldura sau masaj.

Dar orice iti cauzeaza durerea de gat, este o idee buna sa tii un jurnal cu durerile de cap si migrenele tale. Acest lucru va poate ajuta sa urmariti modelele si sa identificati declansatorii. Notati ziua si ora declansarii, simptomele si orice activitate inainte de a incepe durerea de cap.

Pastrarea acestor informatii intr-un jurnal va va ajuta pe dumneavoastra si pe medicul dumneavoastra sa creati un plan pentru a evita declansatorii si pentru a reduce frecventa durerilor de cap pentru a va oferi usurarea mult asteptata la care ati sperat.

Recente

Tot ce trebuie sa stii despre augmentarea buzelor!

Niciodata femeile nu sunt pe deplin multumite de aspectul lor fizic si vor incerca toate posibilitatile de a arata perfect, chiar apeland la operatii...

Renunti la iubire sau lupti pana la capat?

Chiar daca pare trist, in viata fiecarei femei, vine un moment in care trebuie sa decida daca mai lupta pentru EL sau daca renunta....

5 orase din Europa pe care trebuie sa le vizitezi dupa pandemie

Toata lumea vrea sa calatoreasca la Roma, Londra, Berlin si, desigur, Paris. Dar serios, nu mai are Europa alte bijuterii ascunse? Sigur, este unul...

Machiaj pentru ten gras

Ten gras, uscat, mixt, cu riduri, cu acnee, cu pete... Exista diferite tipuri de ten si de asemenea linii de produse specifice pentru a...

7 activitati de cuplu pentru a consolida relatia

Dormitul impreuna nu este singurul lucru pe care un cuplu trebuie sa-l faca pentru a-si intari legatura. Dupa un timp, ce vei face cand...