5 alternative gratuite la Microsoft Word si Excel despre care ar trebui sa stii

Microsoft Word si Microsoft Excel sunt unul dintre cele mai populare programe de automatizare de birou astazi si asta pentru ca aproape intotdeauna erau integrate in sistemul de operare Microsoft, Windows, pe langa faptul ca inainte nu existau alternative interesante la ambele instrumente, asa ca au devenit practic editorul implicit de text si foi de calcul pentru milioane de oameni din intreaga lume.

Cum sa recuperati un document Word pe care nu l-ati salvat

Astazi ambele programe sunt inca la fel de necesare ca acum 10 ani, diferenta este ca la jumatatea anului 2019 exista deja multe alternative destul de interesante la programele Microsoft, dar cel mai important lucru este ca multe dintre ele sunt gratuite, deoarece de la For de ceva vreme , modul de utilizare a Microsoft Word si Excel a fost prin Office 356 (cel putin in cea mai completa versiune), care este programul de abonament pentru instrumentele de automatizare de birou ale Microsoft.

1- Google Docs si Google Sheets

Una dintre cele mai simple, rapide si complete optiuni de utilizat este Google Docs si Foi de calcul. Ei bine, nu aveti nevoie de altceva decat de un cont Google, adica de un e-mail Gmail. Pentru a utiliza ambele programe, este suficient sa aveti un computer cu acces la Internet, deoarece puteti utiliza aceste programe in orice browser.

Este posibil ca instrumentele Google sa nu aiba acelasi numar de optiuni ca Microsoft Word si Excel, dar multe dintre lucrurile pe care le utilizati in ambele programe, cum ar fi tabele, marcatori, sabloane, grafice, formule, printre altele, sunt disponibile in programele Google.

Aplicatia Google Docs este vazuta pe un dispozitiv portabil in aceasta ilustratie foto pe 6 decembrie 2017. (Fotografie de Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images) NurPhoto

De asemenea, unul dintre cele mai bune lucruri despre Google Docs si Foi de calcul este ca, avand capacitatea de a salva automat tot progresul pe care il faceti in acest fel, nu veti avea niciodata problema clasica Word a fisierelor deteriorate sau nesalvate. Pe de alta parte, ambele au o aplicatie pentru Android si iOS.

2- Libre Office

LibreOffice este un alt dintre cele mai populare pachete de birou de pe Internet si spun pachete pentru ca iti ofera mai multe programe de birou, printre care, desigur, exista o alternativa la Word si alta la Excel, pe langa faptul ca include si solutia proprie. la Power Point, Diagrame si multe altele.

LibreOffice poate fi descarcat gratuit de pe site-ul sau oficial si este disponibil atat pentru Windows, cat si pentru Mac, asa ca nu aveti nevoie de o conexiune la internet pentru a-l folosi, dar trebuie sa il instalati pe hard disk-ul computerului.

La fel, este important de mentionat ca faptul ca programul trebuie instalat pe computerul nostru ii ofera un numar mare de optiuni pe care nu le vom avea in Google Docs sau Sheets si ca exista in Word si Excel.

3- Apache Open Office

O alta optiune care este promovata ca gratuita si deschisa este OpenOffice, care este chiar una dintre cele mai populare printre utilizatorii care pariaza pe software gratuit. La fel ca si optiunea anterioara, OpenOffice are alternativa sa la Word, Excel, Power Point si alte instrumente de birou, dar aveti optiunea de a descarca doar cea de care aveti nevoie.

Desi OpenOffice nu are toate instrumentele pe care le putem gasi in Word si Excel, nu putem nega ca pentru multi este cea mai completa optiune din aceasta lista.

4- WPS

Unul dintre marile avantaje pe care le are WPS fata de rivalii sai este interfata sa, care este foarte bine ingrijita si detaliata, dand chiar si o senzatie de utilizare foarte asemanatoare cu cea a Word si Excel.

WPS poate fi descarcat gratuit de pe site-ul sau web si putem folosi platforma pe Mac, Windows, Android, iOS si chiar Linux. La fel, WPS ne permite sa ne cream un cont cu care sa ne putem sincroniza joburile in Cloud in timp real pentru a le folosi de pe orice dispozitiv cu acelasi cont.

5- Word si Excel online

Daca sunteti gata sa utilizati Microsoft Word si Excel , dar nu doriti sa platiti pentru program sau Office 365, atunci aveti optiunea de a le folosi gratuit, dar online.

Ambele programe sunt foarte asemanatoare in ceea ce priveste modul in care functioneaza cu optiunea numarul 1 din aceasta lista, adica Google Docs si Google Sheets. Diferenta este ca in loc de un cont Google veti avea nevoie de un cont Microsoft, ceea ce inseamna ca aveti nevoie de un e-mail Outlook sau Hotmail.

Daca preferati sa utilizati aceasta optiune, trebuie sa intelegeti ca, la fel ca Google Docs si Sheets, faptul de a lucra printr-un browser limiteaza optiunile acestuia fata de versiunea desktop, cu toate acestea, ceea ce includ este suficient pentru majoritatea sarcinilor multor utilizatori.

Recente

Cel mai bun tratament cu colagen pentru indreptarea parului

Daca sunteti unul dintre cei care doresc sa mentina un par complet drept, frumos si sanatos, sunt sigur ca veti fi interesat sa aflati...

Cum să Începi un Business de Succes cu Artificii

Dacă visul tău este să aduci scântei de bucurie și spectacol în viețile oamenilor, un business cu artificii ar putea fi exact ceea...

Jennifer Lopez si exercitiile pentru abdomen pe care le face la 50 de ani

Abdomenul pe care Jennifer Lopez il are la 51 de ani este o inspiratie pentru a ne aminti ca nu exista limite atunci cand...

Este posibil sa ramai insarcinata in timp ce ai menstruatia?

Exista multe intrebari si mituri legate de menstruatie si contraceptie la femei ca metoda de prevenire a eventualelor sarcini. Multi oameni se intreaba, este cu...

Ce boala are Anthony Hopkins?

Marele sau talent si felul sau deosebit de a juca personaje de tot felul, de la un romantic, psihopat la cineva care sufera de...