7 Beneficii pe care desenul le poate aduce copiilor tai, conform Dyi.ro

Desenatul este o activitate foarte distractiva pe care toti copiii o iubesc in mod egal si nu e de mirare. Prin aceasta, isi dezlantuie imaginatia, isi stimuleaza capacitatea de concentrare si, daca suntem atenti, pot spune adultilor multe despre gandurile, sentimentele si ideile lor. 

O activitate foarte distractiva pentru copii pe care o putem practica in familie si care nu ar trebui sa tina doar de arta, deoarece ajuta si la dezvoltarea lor atat la nivel scolar, cat si profesional. Si acestea sunt doar cateva dintre numeroasele beneficii pe care le poate aduce desenul. De aceea, iti recomandam site-ul Dyi unde gasesti o selectie cu cele mai frumoase desene pentru copii.

Care sunt beneficiile desenatului?

Desenatul este o modalitate de a comunica cu adultii si de a exprima emotii si sentimente pe care poate nu le-au verbalizat inca, motiv pentru care este si una dintre tehnicile vedete in psihologia copilului.

1. Intareste capacitatea de concentrare

Coloratul este o activitate care ii determina pe copii sa-si concentreze toata atentia asupra aceluiasi scop. Acest lucru se datoreaza faptului ca copiii stiu ca trebuie sa faca tot posibilul pentru ca desenul lor sa fie perfect.

2. Ajuta la dezvoltarea abilitatilor motorii fine

In raport cu efortul si capacitatea de concentrare pe care copiii o investesc atunci cand coloreaza, regasim dezvoltarea abilitatilor motrice. Cand copiii folosesc culori, incearca sa nu iasa din contururi si, incetul cu incetul, isi imbunatatesc dexteritatea si, bineinteles, motricitatea fina.

3. Stimuleaza creativitatea si expresia artistica 

Expresia artistica la copii este esentiala pentru dezvoltarea lor mentala. Ei isi transmit sentimentele si modul lor de a vedea viata prin arta, din acest motiv educatia plastica este atat de importanta in cresterea copiilor. De exemplu, prin arta, copiii ajung sa se gandeasca la ei insisi si la imprejurimile lor, incercand sa-si deseneze si sa-si coloreze familia si prietenii.

4. Creste stima de sine

Colorarea va trezi in copii sentimente precum bucuria si mandria de a obtine succes. Toate acestea au un impact direct asupra cresterii stimei de sine.

5. Este o forma naturala de relaxare

Ne ajuta sa ne deconectam de grijile zilnice si ne relaxeaza in mod natural. In cazul copiilor, este o modalitate de a-si lua un moment pentru ei insisi si de a-si relaxa mintea, precum si de a se concentra pe deplin asupra unui act sau moment, asa cum sunt sustinute de activitatile legate de mindfulness.

6. Ajuta la eliberarea endorfinelor si echilibreaza gandirea

Prin colorare stimulam partea dreapta a creierului (mintea logica, stiintifica) si se produce o stare generala de bine. Dar activeaza si ambele emisfere cerebrale, echilibrand modul de gandire, mintea si abilitatile asociate fiecarei emisfere. In acelasi desen exista figuri geometrice care sunt captate de latura noastra logica (emisfera stanga) si culorile si desenele care sunt captate de latura noastra creatoare (emisfera dreapta).

7. Este o modalitate de a invata in timp ce te distrezi 

Dar, fara indoiala, marele beneficiu al colorarii este ca copiii invata distrandu-se . Este o activitate foarte distractiva cu care timpul zboara. Combinatia de culoare si adezivi sporesc creativitatea copiilor, favorizeaza concentrarea si imbunatateste abilitatile motorii intr-un mod distractiv. Dar, mai presus de toate, ii ajuta sa dea frau liber imaginatiei.

Pentru a-ti ajuta copiii sa dezvolte la maximum toate beneficiile colorarii, ar trebui sa tii cont de trei sfaturi :

  • Oferiti copiilor spatiu suficient pentru a se misca si a colora , astfel incat sa se poata raspandi si sa se miste liber in timp ce picteaza.
  • Lasa-i sa experimenteze si sa se pateze daca este necesar . Daca vrem ca ei sa invete sa diferentieze culorile si texturile, trebuie sa-i lasam sa atinga si sa se joace cu ele. In acest fel se distreaza si in acelasi timp descopera posibilitatile de amestecare a culorilor si materialelor.
  • Nu le limitati inventivitatea cu logica noastra adulta. Pentru un copil, realitatea este inca magica si nu vede nimic imposibil. Daca copilul tau vrea sa picteze un elefant cu aripi sau verde soare, nu-l corecta. Permite picturii si colorarii sa inventeze noi realitati.

Recente

Mononucleoza: simptome si cauze ale „bolii sarutului”

Mononucleoza sau „boala sarutului” este atat de comuna in alte parti ale lumii, dar in Mexic trece de obicei foarte neobservata. Cu siguranta ati...

Esti vizual, auditiv sau kinestezic?

Cum intelegi si procesezi lumea din jurul tau? In functie de ceea ce faci, programarea neuro-lingvistica explica faptul ca poti fi vizual, auditiv sau...

Tot ce trebuie sa stiti inainte de a te gandi la microblading

„Sprincenele sunt rama fetei”, cu siguranta ati auzit aceasta fraza si forma ei ne poate schimba complet aspectul si fata fara a fi...

Lumea Cosmeticii: Explorarea Beneficiilor, Avantajelor/Dezavantajelor Produselor de Frumusețe

Bun venit, dragi cititori, într-o explorare cuprinzătoare a fascinantei lumi a cosmeticii! În această postare ne vom scufunda în diversele beneficii și avantaje/dezavantaje ale...

Reguli de aur pentru interviurile de angajare

Obtinerea unui interviu de angajare nu este o sarcina usoara, dar a face o impresie buna este ceva ce poti face cu putin efort.Zambetul...