Ipocrizia: Ce este si pentru ce este?

Ipocrizia este un tip de minciuna . Privind-o cu amabilitate, parca persoana care poseda aceasta calitate joaca un rol. De fapt, aceasta este mai mult sau mai putin definitia sa conform RAE:

In esenta, atunci cand actionam contrar a ceea ce gandim sau simtim, suntem ipocriti. Da, daca nu ne platesc un salariu pentru a interpreta un personaj.

La orice om sunt destule defecte si, uite unde, acesta, cel al ipocriziei, este unul dintre cele mai respingatoare.

Cu siguranta ati auzit pe cineva spunand ca „ nu suporta oamenii falsi ”, insotind aceasta expresie cu chipul de a fi mancat ceva rau.

Poate ca ati citit si o alta repudiere a ipocritilor.

Daca esti un practicant al oricarei religii, vei fi auzit de ipocrizie atat de mult, atat de mult, incat intr-o zi vei ajunge la concluzia paradoxala ca religia fara ipocrizie nu ar avea viitor.

Si cum ramane cu politica? Si despre multe companii?

Ipocrizia este o actiune care poate fi practicata singur sau in grup.

Functia sa principala este de a oferi o „ imagine imbunatatita despre sine sau despre grup; atat de imbunatatit incat poate depasi limitele realitatii.

Exemple de ipocrizie

Este prost privit de societate in general. Individual, de obicei nu se admite ca se foloseste acest serviciu, cu atat mai putin ca se simte vocatia de a se dedica profesional.

Dar, desi asta este sustinut din exterior, din interior mii de prostituate lucreaza in fiecare zi, in fiecare ora. Multi dintre ei in sclavie. Si, desigur, este o afacere careia ii poate lipsi orice, in afara de clienti.

Exemplu de ipocrizie individuala : Preotul, care in omilia apara casatoria ca singurul context potrivit pentru a avea relatii sexuale (intotdeauna pentru a procrea, niciodata pentru placere) si apoi este capabil sa faca propuneri sexuale unui minor.

(Apropo, ma refer la indivizi care se comporta astfel si nu la cleric in general.)

Am folosit tema sexuala pentru ca este una dintre cele care arata mai clar ipocrizia, dar aproape orice activitate umana poate fi folosita. Obiectivul, afirmatia de dinainte: a da o imagine mai buna decat cea reala .

Este curios ca o buna parte dintre indivizii care manifesta in mod continuu aceasta calitate sunt oameni nesiguri, cu un concept slab despre ei insisi .

Deoarece ei cred ca sunt „ un lucru mic ”, isi imbunatatesc imaginea in fata galeriei cat pot si in tot ceea ce fac.

Au nevoie de altii sa vada cum stralucesc, chiar daca se simt putred in interior (cum ar fi „ morminte varuite ”, spune Biblia).

Dar cine nu a incercat sa prezinte o imagine mai buna decat cea pe care crede ca o are intr-o situatie data?

Poti fi ipocrit dupa sistem sau fie din cand in cand… Poate ca sa convingi pe cineva sa ne dea un loc de munca. Poate pentru a evita sa te faci prost intr-o intalnire. Sau ca un baiat sau o fata sa ne acorde atentie…

In opinia mea, toti oamenii au practicat ipocrizia la un moment dat .

Unii mai mult decat altii, da, dar sa vedem cine este barbatul chipes care se poate lauda ca este, mereu si in toate imprejurarile, sincer si autentic. Eu nu.

Cum sa detectezi ipocrizia. Ce inseamna sa fii ipocrit?

Pentru a sti daca ai fost vreodata un ipocrit , trebuie doar sa te gandesti la momentele in care comportamentul tau a fost disonant cu ceea ce ai simtit sau gandit. Indiferent daca este justificat sau nu, aceasta este ipocrizie.

Sa stii daca cineva este ipocrit , la fel, dar mai dificil. Aflati ce crede despre un anumit subiect si apoi urmariti-l cu atentie. Daca ceea ce face nu este la fel cu ceea ce predica, exista ipocrizie.

Apropo, daca decideti sa spuneti acelei persoane in cauza ca credeti ca comportamentul sau este ipocrit si ca persoana respectiva este jignita monumental, poate fi din trei motive:

  1. Mintea lui nu asimileaza conceptul de ipocrizie. El nu intelege.
  2. Nu exista conflict intern, emotional sau de alta natura, intre ceea ce face si ceea ce spune. Practicati standarde duble fara sa va dati seama .
  3. Incearca sa-si ascunda propria ipocrizie. Curand bucla, este ipocrit in privinta ipocriziei sale . Retineti ca aceasta calitate este la fel de urata pe cat este practicata de fiintele umane.

Recente

Mononucleoza: simptome si cauze ale „bolii sarutului”

Mononucleoza sau „boala sarutului” este atat de comuna in alte parti ale lumii, dar in Mexic trece de obicei foarte neobservata. Cu siguranta ati...

Jennifer Lopez si exercitiile pentru abdomen pe care le face la 50 de ani

Abdomenul pe care Jennifer Lopez il are la 51 de ani este o inspiratie pentru a ne aminti ca nu exista limite atunci cand...

Cum alegi o coafura in functie de forma fetei

Fiecare femeie are o forma complet diferita a fetei si fiecare este favorizata de o coafura diferita. Fata ovala, fata alungita sau fata in...

Cine sunt swingerii si cum experimenteaza ei sexualitatea?

Aceasta practica sexuala a existat dintotdeauna. Swingerii sunt acele cupluri care, intr-un mod consensual, intretin relatii cu alte persoane si impreuna. In multe...

Afla totul despre protezele externe de sani !

Protezele externe sunt folosite de femeile care au suferit operatii chirugicale de extirpare a sanilor. Acestea au fost perfectionate in ultima perioada, facandu-le mai...