Invata sa fii increzatoare in fortele proprii

Esti o persoana care nu are incredere in fortele proprii? Atunci trebuie sa schimbam urgent acest lucru! Increderea in propria persoana este o trasatura pe care trebuie sa o aiba toate femeile, indiferent de varsta, de ocupatie, de starea civila sau cea financiara. Reginele.ro te sfatuieste cum poti sa devii mai increzatoare in fortele proprii si sa reusesti in tot ce iti propui. Sa trecem la treaba!

Descopera ce te nelinisteste. Fiecare femeie ascunde anumite temeri care o fac sa se simta mai putin puternica. Fie ca vorbim de frumusete, de estetica corporala sau faciala, de progresul la serviciu sau situatia din familie. Analizeaza bine tot ce te nemultumeste si vezi care sunt cauzele acestor nemultumiri. Cu cat te descoperi mai repede pe tine, cu atat mai repede vei prinde si increderea atat de necesara.

Exprima ideile foarte clar. Poate ideea ca te simti inferioara se datoreaza faptului ca nu esti ascultata sau ca nu stii cum sa iti exprimi cat mai clar dorintele si nevoile. Pune-ti gandurile si dorintele pe o hartie si gandeste-te cum ai vrea sa le exprimi. Daca iti este teama sa vorbesti in public (de exemplu la o sedinta la serviciu), atunci exerseaza acasa in fata oglinzii. Iti va fi mult mai usor sa repeti discursul si in fata altor oameni.

Controleaza-ti viata. Viata ta trebuie traita de tine si doar de tine. Asa ca nu lasa pe altcineva sa preia fraiele destinului tau. Daca tu dansezi dupa melodia altora, vei simti ca tot ce faci este in zadar, sau mai rau, ca nu te reprezinta. De aceea este foarte important sa te gandesti ce ti-ar placea sa faci in viata, sa-ti cauti hobby-uri care sa te faca fericita si sa ai prieteni care sa nu trebuiasca sa te controleze la orice pas. Chiar si psihologii sunt de parere ca adolescentii care au fost tinuti prea din scurt de parinti nu vor sti sa se descurce cu adevarat in “lumea de afara”.

Fa planuri. Nu neaparat pe termen lung, macar pe 1 an inainte. Atunci cand iti faci planuri si le duci la bun sfarsit capeti fara sa vrei si respect si incredere in fortele proprii. In acest fel iti arati ca poti face orice, chiar daca intampini obstacole pe drum.

Ofera-ti mici placeri. Cum sa fii fericita si increzatoare daca nu iti oferi micile placeri ale vietii? Ai vazut o rochie care iti place in magazin, atunci cumpar-o! Vrei sa iti schimbi look-ul, atunci intra in cel mai apropiat salon si fa-o! Este foarte important sa nu iti refuzi micile momente de placere.

Fii optimista. Gandirea optimista te ajuta foarte mult si la increderea in sine. Nu mai pune tot timpul raul inainte si gandeste-te si la aspectele pozitive ale vietii. Nu vei reusi niciodata sa ai incredere in tine daca vezi doar jumatatea goala a paharului.

Iubeste-te! Poate cel mai important sfat pe care ti-l pot da este acela de a te iubi! Iubeste-te asa cum esti, cu defecte, cu probleme, cu frumusetea ta interioara si cu sufletul tau mare. Renunta la ideea ca trebuie sa fii perfecta in orice domeniu, deoarece nimeni nu poate atinge perfectiunea. Tine minte ca esti frumoasa asa cum esti, prietenii te iubesc pentru ceea ce esti si ca nu trebuie sa te schimbi pentru nimeni din lume.

Recente

Tratamentul Otitei la Copii: Ghid Detaliat pentru Părinți

Tratamentul Otitei la Copii: Ghid Detaliat pentru Părinți Introducere: Otita este o inflamație a urechii, iar la copii este destul de frecventă. Este...

Expozitia de pictura „FLORI DE PRIMAVARA”

In perioada 10 Aprilie 2014- 10 Mai, in Bucuresi,  are loc expozitia de pictura “Flori de Primavara”. Expozitia va avea loc pe Str. Virgil Plesoianu,...

5 greșeli în contracte pe care să le eviți

Contractele sunt coloana vertebrală a tranzacțiilor din mediul de afaceri. Stabilesc cadru legal pentru schimbul de bunuri și prestarea de servicii în toate industriile...

Cum sa stii daca cineva de care esti interesat te place, conform Askai

In mod normal, cand ne place un baiat sau o fata, vrem sa stim daca cealalta persoana simte acelasi lucru pentru noi. Simplul fapt...

Cum sa depasesti vinovatia

Vinovatia este un sentiment amar pe care il traim atunci cand privim inapoi cu sentimentul ca comportamentul nostru nu a fost adecvat.Se poate baza...