Tratamente naturiste pentru colonul iritabil!

Colonul iritabil este o afectiune intestinala care deregleaza echilibrul normal dintre activitatea secretorie a mucoaselor si activitatea motorie a intestinului.

Acest sindrom poate fi datorat factorilor interni ( infectii ale tractului gastrointestinal, enterite virale sau toxice) sau greselilor de alimentatie ( mese neregulate, exces de alcool, cafea si tutun).

Printre tratamentele naturiste pentru colonul iritabil, se remarca:

• Infuzia de ghimbir sau rozmarin care calmeaza spasmele, regleaza tranzitul si lupta impotriva balonarii. Este recomandat sa bei 3 cani pe zi.

• Infuzia de fructe de chimen care amelioreaza crampele intestinale. Este recomandat sa bei 2 cani pe zi.

• Decoctul de radacini de cicoare si este indicat sa bei 2 cani pe zi.

• Infuzia de menta, musetel si nalba. Este recomandat sa bei cate 100 ml de ceai de 3 ori pe zi.

• Infuzie de flori de trifoi rosu si musetel.

• Gel din seminte de patlagina. Se lasa la macerat 2 lingurite de seminte de patlagina timp de 30 de minute in 150 ml de apa. Este indicat sa se consume alaturi de ceaiul de coada- soricelului.

• Ulei de catina alba. Se recomanda sa iei cate o lingura dimineata si seara, inainte de masa, timp de 30 de zile.

• Pulbere de scortisoara si ghimbir. Se ia cate un varf de cutit de trei ori pe zi, inainte de mese. Calmeaza durerile abdominale.

• Tinctura de valeriana si belladona care are rolul de a regla activitatea muschilor intestinali. Se recomanda sa bei cate 20 de picaturi diluate in putina apa cu zahar, de 3 ori pe zi.

• Tinctura din radacini de gentiana. Vei bea cate 30 de picaturi diluate intr-un pahar cu apa inainte de fiecare masa principala.

• Sucul de aloe vera curata colonul. Se recomanda cate 100 ml de suc de 3 ori pe zi.

In cazul colonului iritabil, se recomanda si o baie calda relaxanta. In cada va trebui sa adaugi si cateva picaturi de ulei de menta si boabe de ienupar. De asemenea poti face un amestec de ulei eteric de menta, santal, samburi de struguri si migdale cu care sa te masezi usor pe abdomen.

Recente

13 simptome fizice care sunt cauzate de anxietate

Anxietatea si stresul pot prezenta si simptome fizice. Acordati atentie corpului dumneavoastra pentru a le identifica si, daca aveti nevoie, gasiti un tratament.Cand ne...

De ce Yoga pentru reducerea stresului?

Telefonul tau suna, seful tau vrea sa vorbeasca cu tine, iar partenerul tau vrea sa stie ce este pentru cina. Stresul si anxietatea sunt...

Utilizarea aparatelor auditive afecteaza urechea?

Nu exista nicio indoiala ca protezele auditive au devenit unul dintre cele mai utilizate instrumente pentru...

Fairmont Acapulco Princess din Mexic

La sapte minute de aeroportul Acapulco si la circa 25 de minute de centrul din Acapulco, se afla unul dintre cele mai elegante si...

Cum tratezi hemoroizii in timpul sarcinii?

Aproximativ 75% dintre femei sufera de aparitia hemoroizilor cand sunt insarcinate, in special in ultimul trimestru de sarcina. Hemoroizii sunt vene din zona anala,...