De ce Yoga pentru reducerea stresului?

Telefonul tau suna, seful tau vrea sa vorbeasca cu tine, iar partenerul tau vrea sa stie ce este pentru cina. Stresul si anxietatea sunt peste tot.

Yoga este o practica a corpului mintii care combina pozele fizice, respiratia controlata si meditatia sau relaxarea. Yoga poate ajuta la reducerea stresului, scaderea tensiunii arteriale si scaderea ritmului cardiac. Si aproape oricine o poate face.

Yoga – o practica a corpului mintii – este considerata unul dintre numeroasele tipuri de abordari complementare si integrative pentru sanatate. Yoga reuneste discipline fizice si mentale care va pot ajuta sa atingeti linistea corpului si a mintii. Acest lucru va poate ajuta sa va relaxati si sa gestionati stresul si anxietatea.

Yoga are multe stiluri, forme si intensitati. Hatha yoga, in special, poate fi o alegere buna pentru gestionarea stresului. Hatha este unul dintre cele mai comune stiluri de yoga, iar incepatorilor le poate placea ritmul sau mai lent si miscarile mai usoare. Dar majoritatea oamenilor pot beneficia de orice stil de yoga – este vorba despre preferintele personale.

Componentele de baza ale hatha yoga si cele mai generale clase de yoga sunt:

Pozitii. Pozitiile de yoga, numite si posturi, sunt o serie de miscari concepute pentru a creste rezistenta si flexibilitatea. Pozitiile variaza de la culcare pe podea in timp ce te relaxezi complet pana la posturi dificile care te pot face sa iti intinzi limitele fizice.

Respiratie. Controlul respiratiei este o parte importanta a yoga. Yoga invata ca controlul respiratiei va poate ajuta sa va controlati corpul si sa va linistiti mintea.

Meditatie sau relaxare. In yoga, puteti incorpora meditatie sau relaxare. Meditatia va poate ajuta sa invatati sa fiti mai atenti si constienti de momentul prezent, fara judecata.
Beneficiile pentru sanatate ale yoga

Potentialele beneficii ale sanatatii yoga includ:

Reducerea stresului. O serie de studii au aratat ca yoga poate ajuta la reducerea stresului si a anxietatii. De asemenea, va poate imbunatati starea de spirit si sentimentul general de bunastare.
Imbunatatirea starii de fitness. Practicarea yoga poate duce la imbunatatirea echilibrului, a flexibilitatii, a gamei de miscare si a fortei.

Managementul afectiunilor cronice. Yoga poate ajuta la reducerea factorilor de risc pentru bolile cronice, cum ar fi bolile de inima si hipertensiunea arteriala. De asemenea, yoga ar putea ajuta la ameliorarea conditiilor cronice, cum ar fi depresia, durerea, anxietatea si insomnia.

Precautii yoga

Yoga este in general considerat sigur pentru majoritatea persoanelor sanatoase atunci cand este practicat sub indrumarea unui instructor instruit. Exista insa anumite situatii in care yoga ar putea prezenta un risc.

Consultati furnizorul de servicii medicale inainte de a incepe yoga daca aveti oricare dintre urmatoarele conditii sau situatii:

Un disc herniat
Un risc de cheaguri de sange
Afectiuni ale ochilor, inclusiv glaucom
Sarcina – desi yoga este in general sigura pentru femeile insarcinate, trebuie evitate anumite pozitii
Probleme severe de echilibru
Osteoporoza severa
Tensiunea arteriala necontrolata

Este posibil sa puteti practica yoga in aceste situatii daca luati anumite precautii, cum ar fi evitarea anumitor pozitii sau intinderi. Daca aveti simptome, cum ar fi durere sau aveti probleme, consultati medicul pentru a va asigura ca beneficiati de yoga si nu faceti rau.

Notiuni de baza

Desi puteti invata yoga din carti si videoclipuri, incepatorii considera ca este util sa invete cu un instructor. Clasele ofera, de asemenea, camaraderie si prietenie, care sunt, de asemenea, importante pentru bunastarea generala.

Cand gasiti o clasa care suna interesanta, discutati cu instructorul, astfel incat sa stiti la ce sa va asteptati. Intrebarile care trebuie puse includ:

Care sunt calificarile instructorului? Unde s-a antrenat si cat timp a predat?

Are instructorul experienta in care lucreaza cu studenti cu nevoile sau problemele dvs. de sanatate? Daca aveti un genunchi dureros sau un umar dureros, instructorul va poate ajuta sa gasiti poze care nu va vor agrava starea?

Cat de solicitant este clasa? Este potrivit pentru incepatori? Va fi destul de usor de urmarit daca este prima oara?

Ce va puteti astepta de la clasa? Este orientat catre nevoile tale, cum ar fi gestionarea stresului sau relaxarea sau este orientat catre persoane care doresc sa obtina alte beneficii?

Realizarea echilibrului corect

Fiecare persoana are un corp diferit, cu abilitati diferite. Este posibil sa fie nevoie sa modificati posturile de yoga pe baza abilitatilor dvs. individuale. Este posibil ca instructorul dvs. sa poata sugera pozitii modificate. Alegerea unui instructor cu experienta si care intelege nevoile dvs. este important pentru a practica in siguranta si eficient yoga.

Indiferent de tipul de yoga pe care il practicati, nu trebuie sa faceti toate pozele. Daca o poza este incomoda sau nu o poti tine atat timp cat instructorul solicita, nu o face. Instructorii buni va vor intelege si va vor incuraja sa explorati – dar sa nu depasiti – limitele personale.

Recente

Cele mai bune marci de sampanie: delicii spumante

Vinul spumant a luat nastere in Franta in secolul al XVII-lea ca un experiment pentru nobilimea vremii. Ulterior a fost perfectionat si popularizat de...

Cum sa identifici un vin bun in cinci pasi

Exista experti care pot identifica un vin bun, precum si originea si vechimea acestuia cu o singura inghititura. Cu toate acestea, multi nu prea...

Cum sa ai un par frumos si sanatos

Daca vrei sa arati un par perfect, sanatos si stralucitor , trebuie sa stii ca va trebui sa ajustezi cateva puncte din rutina...

CinePark in Bucuresti

In perioada 24 mai – 14 septembrie, Parcul Herastrau va gazdui cea de-a doua editie a festivalului CinePark. Vei putea viziona filme in aer...

Mihai Bendeac aduce iarasi injurii, de data aceasta privind preotii!

Mihai Bendeac  este au ateu convins si are convingerea ca am trai intr-o lume mult mai buna fara religia si preotii care incearca sa...