13 sfaturi pentru a recunoaste o persoana toxica

Cu totii am avut la un moment dat o experienta similara: de fiecare data cand intram in contact cu o anumita persoana, ne intoarcem acasa lipsiti de energie si cu un sentiment de disconfort pe care nu il intelegem.

Daca ti se intampla mereu… fii atent: s-ar putea sa ai de-a face cu o persoana toxica. Noi credem ca, poate, ar trebui sa acordati atentie acestor mici sfaturi, astfel incat sa va ganditi cu adevarat la o conversatie cu acea persoana (sau sa le puneti la locul ei). 

1 Incearca constant sa te faca sa vezi ca problemele lui sunt mai grave decat ale tale

„Oamenii toxici tind sa se planga de orice si sa te subestimeze”

Incearca sa observi. Ti s-a intamplat vreodata sa-ti petreci o dupa-amiaza intreaga ascultandu-ti prietenul si, cand e randul tau sa vorbesti, sa te intrerupa sa-ti spuna ca chestia ta e o prostie si continua sa vorbeasca despre el?

Poate daca cititi aceasta situatie asa cum v-am prezentat-o ​​noi, puteti ajunge la concluzia ca, practic, i-ati spune sa mearga in iad. Cu toate acestea, exista momente in care acest joc poate fi facut intr-un mod mult mai subtil si fara ca noi sa ne dam seama . De exemplu, intr-un moment in care avem o conversatie si, fara sa-ti dai seama, totul ajunge sa se intoarca inapoi la cealalta persoana.

Este posibil sa te subevalueze , asa ca ar trebui sa-i spui despre asta (si sa fii absolut sigur ca acesta este cazul).

2 Joaca-te sa prefaci slabiciune pentru a-ti obtine pe toti

„Slabiciune falsa pentru a te face sa te simti vinovat”

Cu totii i-am cerut o favoare unui prieten. Exista insa o diferenta intre a cere o simpla favoare, si ca totul se bazeaza pe faptul ca trebuie sa iti indrepti toata viata spre bunastarea celuilalt pentru ca daca nu, se va simti rau.

In relatiile de cuplu sau de prietenie este esential ca ambele parti sa renunte intotdeauna la o parte din teren. Totusi, daca acest punct este complet dezechilibrat, risti ca cealalta persoana sa te ocupe complet. Pentru toate acestea, trebuie sa stabilim intotdeauna o linie rosie si sa fim foarte clari cat de departe vom ceda pentru a mentine relatia cu acea persoana.

3 Nu sunt fericiti de realizarile altora

„Oamenii toxici tind sa aiba invidie nebuna mai degraba decat sa se bucure de realizarile altora”

Este vorba despre acea persoana careia ii spui despre o realizare definitiva a ta si isi petrec timpul fiind invidioasa sau comparandu-se cu tine, mai degraba decat sa te felicite pentru ceea ce ai realizat. Singurul sau scop este sa ramana deasupra ta, asa ca ai grija: nu ar trebui sa stai niciodata sub nimeni.

Cel mai mare defect al lor este invidia, asa ca ai grija, deoarece isi vor proiecta toate deficientele asupra ta pentru a se simti superiori si a-si imbunatati stima de sine deteriorata.

4 Calaresti un pui de fiecare data cand nu se face ceea ce spune

„Oamenii toxici te vor face intotdeauna sa te simti prost daca ceea ce isi doresc nu este indeplinit”

In multe ocazii, cand organizezi un plan cu acea persoana, te gasesti obligat sa cedezi la tot ce iti cer ei pentru ca „ nu va fi sa se enerveze ”.

Este o fraza care nu trebuie tolerata, intrucat exista pericolul ca celalalt sa nu ne ia in serios si sa ne foloseasca ca pe o simpla carpa cu care sa faca ce vrea. Prin urmare, trebuie sa fii atent si sa stabilesti mereu „linii rosii” pentru ca celalalt sa cunoasca limitele care trebuie depasite si pe care sa nu te respecte . Pentru ca in cazul invers, nu vor avea nicio retinere sa continue inainte.

5 Te face sa te simti vinovat pentru greselile lor

„Oamenii toxici nu-si recunosc niciodata vina”

Cu totii gresim frecvent, dar cel mai bine este sa ne acceptam greseala, sa ne cerem scuze si sa o corectam. Cu toate acestea, oamenii toxici tind sa intoarca toate situatiile, astfel incat, in cele din urma, practic, trebuie sa-ti ceri scuze persoanei care a fost vinovata de acel esec. Lumea pe dos. 

In general, aceste tipuri de oameni sunt foarte priceputi si tind sa tina cont de faptul ca deseori esti „neprevazut” atunci cand vorbesti cu ei. Prin urmare, trebuie sa fiti extrem de precauti si, daca este posibil, sa le evitati.

6 Te santajeaza emotional

„Au tendinta de a profita de increderea ta pentru a profita la maximum de tine”

Ea stie ca esti o persoana de incredere, prin urmare, nu va ezita sa foloseasca afectiunea pe care o simti pentru ea pentru a obtine tot ce isi doreste (ceea ce este foarte diferit de a avea nevoie).

E in regula ca intr-o zi iti cere o favoare, dar nu este acelasi lucru ca iti face mereu acelasi lucru si ca se joaca mereu cu increderea ta sa fii bine si tu nu. Intotdeauna trebuie sa cedezi de ambele parti, deoarece pe asta se bazeaza increderea.

7 Toate conversatiile se invart in jurul lui

„Ii cunosti toata viata”

De fiecare data cand interactionati cu acea persoana, toate conversatiile sunt dedicate vorbirii despre problemele si povestile sale, lasand putin sau deloc spatiu pentru nevoile dvs.

Daca face acest lucru, nu este pentru ca a stabilit o legatura de incredere, asa cum va poate face sa credeti: el isi hraneste propriul ego . Din toate aceste motive, este mai bine sa o evitam, deoarece se vor juca sa ne faca sa ne simtim vinovati daca nu le acordam atentia pe care o considera ca merita de la noi.

8 Arata indiferenta fata de problemele tale

„Oamenii toxici nu considera ca viata ta este relevanta”

Paradoxal, in ciuda faptului ca iti spune problemele lui toata ziua, celuilalt nu-i pasa deloc ce ii spui tu. Mai mult, nu va conta. Te va intreba cum esti , ii vei spune doua lucruri si, repede, conversatia se va intoarce la el fara sa arate cel mai mic interes pentru tine.

9 Te lasa in public in dovezi

„Oamenii toxici vor incerca sa-si expuna victimele altora”

Acesta este un punct foarte periculos. Este vorba despre acea persoana care tinde sa te ridiculizeze in conversatiile publice si se dedica sa-ti „lumineze” toate defectele pentru a fi mereu in top.

Ar fi ceva de genul a-ti pata imaginea ca sa iasa a lor, ceva foarte periculos, din moment ce riscam sa ne subevaluam.

10 Sunt aroganti si putin empatici

„Oamenii toxici tind sa fie aroganti si nu foarte empatici”

Exista o diferenta de baza intre a fi increzator in sine si a fi arogant. Problema vine atunci cand credem ca stim totul si mai mult decat restul , ceva care a fost clasificat drept sindrom Dunning Kurger.

Aceste tipuri de oameni sunt de obicei foarte obositoare, asa ca incearca sa stai departe de ei, pentru ca dezbaterea nu va ajuta: vor crede intotdeauna ca au dreptate in toate. In plus, ei tind sa manifeste putina empatie fata de sentimentele celorlalti, deoarece sunt mai constienti de ale lor.

11 Nici cu tine, nici fara tine

„Oamenii toxici tind sa se joace cu sentimentele de vinovatie pentru a face pe cealalta persoana mai maleabila”

Tot ceea ce faci va fi considerat o tradare foarte mare, dar el va putea sa-ti faca cele mai mari mizerie si practic nu vei avea dreptul sa arati o simpla plangere.

Astfel, in orice moment vor incerca sa te tina retinut dar cu un joc circular bazat pe discutie si dragoste, adica „unul de var si celalalt de nisip” care te va face sa devii o persoana mai manipulabila care sa te descurce dupa bunul plac. . Adica se vor juca cu sentimentele tale de vinovatie pentru a face cu tine ceea ce considera ei potrivit. Nu lasa sa se intample asta.

12  Au o viziune pesimista asupra vietii

„Intotdeauna ii vei vedea plangandu-se de ceva”

Toate conversatiile tind sa se concentreze asupra lor, problema este ca se concentreaza mereu pe problemele lor si niciodata pe aspectele pozitive ale vietii. In plus, ei joaca rolul victimelor, asa ca au tendinta de a da vina pe tot ceea ce se intampla altora, oricat de lipsit de importanta ar fi, mai degraba decat sa caute cota de responsabilitate pe care o pot avea.

Totul va fi vina mediului, a norocului sau a altor oameni. Dar nu incerca sa vorbesti cu ei, pentru ca orice sfat pe care le vei oferi va fi inutil : ei vor prefera sa continue sa se concentreze asupra problemelor lor si sa-ti spuna despre ele pana cand vei ramane fara energie.

13  Pe scurt: ele provoaca sentimente negative in tine

„Oamenii toxici tind sa provoace sentimente negative”

In general, persoanele care actioneaza in unele dintre aceste moduri sau care indeplinesc trasaturile au de obicei un anumit tip de deficienta sau tulburare (nu intotdeauna) care ii afecteaza atunci cand interactioneaza cu ceilalti.

Cu toate acestea, riscam sa fim vatamati in mod flagrant, pentru toate acestea, cea mai buna pozitie este sa avem o conversatie in care sa ne lamurim sentimentele acelei persoane si, daca este necesar, sa taiem legatura inainte ca ea sa poata face mai mult rau. 

Recente

10 metode de contraceptie la care poti apela oricand

Fiindca stiinta progreseaza mereu, avem la dispozitie o multime de metode de contraceptie si sunt destul de sigura ca vor mai aparea altele noi,...

Renunti la iubire sau lupti pana la capat?

Chiar daca pare trist, in viata fiecarei femei, vine un moment in care trebuie sa decida daca mai lupta pentru EL sau daca renunta....

Remedii la domiciliu pentru ameliorarea si prevenirea frecarii pe picioare

Anotimpurile calde sunt aproape si probabil ca vrei sa porti o rochie sau o fusta pentru a merge la plimbare, totusi apare si frizarile...

Cantecul care te reprezinta in functie de zodia ta

Cantecele lui Luis Miguel au marcat momente speciale in viata tuturor oamenilor. Cu toate acestea, gratie seriei sale biografice, am putut afla si putin...

Ce au purtat vedetele la gala decernarii premiilor Oscar 2014!

Duminica noaptea a avut loc cea de-a 86-a Gala a Premiilor Oscar la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Showul a fost prezentat de vedeta...