Cele mai frecvente motive pentru care nu imi creste parul?

Una dintre cele mai frecvente preocupari la femei este cresterea parului lor, marea majoritate isi doresc sa arate stralucitor, abundent si lung, dar nu este intotdeauna atat de usor de realizat, De ce nu imi creste parul? Exista motive pe care ati putea sa le ignorati.

Exista multi factori care influenteaza cresterea parului, asa ca este necesar sa luam masuri care sa ne ajute sa imbunatatim si sa mentinem un scalp si un par sanatos.

Desi genetica este motivul principal, nu putem ignora ca cresterea parului depinde in mare masura de dieta pe care o mancam si de ingrijirea pe care i-o oferim.

Desi aceasta este  o problema care afecteaza in principal femeile , barbatii nu sunt exclusi din aceasta problema, deoarece exista boli care nu numai ca intarzie cresterea parului, ci provoaca si caderea definitiva a parului.

Nivelurile de crestere a parului

Rata de crestere a parului poate varia de la o persoana la alta, de obicei creste cu 0,3 mm zilnic, adica 1 cm pe luna. Daca parul tau creste mai putin decat atat, este important sa faci cateva modificari care te vor ajuta sa intaresti foliculii de par.

De cand ne-am nascut am stabilit care va fi lungimea maxima de crestere a parului, aceasta este determinata genetic in primele zile de viata.

Este in primele trei luni de gestatie ale embrionului, cand se dezvolta foliculii de par si se determina cantitatea si calitatea parului pe care il va avea o persoana.

Ciclul de crestere a parului trece prin trei faze:

  1. Faza de crestere (anagen): in aceasta faza parul se naste si creste datorita concentratiei mari de melanina.
  2. Faza de tranzitie (catagen): in aceasta etapa foliculul de par migreaza la suprafata scalpului, unde activitatea sa celulara continua.
  3. Faza de repaus (telogen): aici parul vechi se desprinde de papila si incepe cresterea unui fir de par nou in acelasi folicul de par.

Cum sa-ti accelerezi cresterea parului

Accelerarea cresterii parului este mai usor decat iti imaginezi, trebuie doar sa ai rabdare si sa urmezi ingrijirea necesara pentru a reda puterea foliculului tau de par.

In prezent exista multe remedii casnice, tratamente, produse si chiar medicamente care pretind ca accelereaza cresterea parului, fara nicio diferenta dupa ce le-au folosit o perioada.

Aici iti arat cateva dintre cele mai eficiente trucuri pentru a-ti face parul sa creasca rapid, atata timp cat le vei incorpora in rutina ta zilnica iti va fi posibil sa obtii parul pe care ti-l doresti atat de mult.

  • Incorporati un ingredient suplimentar in sampon . Poti toca o ceapa si o adauga, aceasta leguma contine o cantitate mare de sulf asa ca actioneaza direct asupra parului si de asemenea ii accelereaza cresterea care va oferi un plus de stralucire.
  • Maseaza-ti scalpul. Cand aplici samponul, maseaza cu varful degetelor, in acest fel accelerezi circulatia pentru ca sangele sa hraneasca foliculii.
  • Nu va expuneti parul la caldura. Daca vrei sa iti creasca parul, trebuie sa renunti la folosirea fierelor de calcat si uscatoarelor, acest lucru ii incetineste cresterea si usuca parul, facandu-ti urgent nevoie de o tunsoare.
  • Hidrateaza radacina cu biotina. Acest supliment se gaseste in mod normal in alimente precum ficatul de vita, oua, lapte, capsuni, dar il puteti gasi si in capsule moi pe care le puteti lua zilnic.
  • Taiati varfurile deteriorate ale parului. Acest truc este foarte eficient pentru a-ti face parul sa creasca, desi pare oarecum contradictoriu. In acest fel, preveniti deteriorarea in continuare a parului.
  • Consuma zilnic vitamina C. Corpul tau nu produce aceasta vitamina de unul singur, dar o poti consuma printr-un supliment sau pur si simplu mananci mai multe fructe si legume in dieta ta.
  • Nu-ti ajusta parul. Purtarea coditelor, impletiturile sau benzile de cauciuc stranse va raneste scalpul si va va cadea parul.
  • Folositi un pieptene cu capat despicat. De preferinta cu parul uscat sau umed, va fi mult mai usor sa descalciti nodurile fara a pierde la fel de mult par.
  • Aplicati un amestec de uleiuri naturale pe piele si par. Puteti face un amestec si il puteti folosi de doua pana la trei ori pe saptamana ca balsam, masand scalpul cu miscari circulare.

Nu mai pierde timpul si pune in practica aceste trucuri care iti vor accelera cresterea parului si iti vor vedea singure rezultatele extraordinare.

Trebuie sa fii clar ca aceste trucuri vor dura mai mult sa isi faca efectul daca parul tau este extrem de deteriorat din cauza folosirii excesive a fierelor de calcat, uscatoarelor sau daca ai aplicat recent vreo substanta chimica.

De ce nu-mi creste parul? Cele mai frecvente motive

Exista multe motive care fac imposibila cresterea parului si impiedica organismul sa absoarba nutrientii necesari dezvoltarii foliculilor.

Cele mai frecvente motive pentru care parul meu nu creste sunt urmatoarele:

  • Genetica . Determina durata ciclului parului, limitand lungimea maxima pe care o poate avea parul.
  • Varsta . Foliculii de par scad de la 600 la 485 pe masura ce te apropii de varsta de 50 de ani.
  • Modificari hormonale . Functionarea defectuoasa a tiroidei, a sistemului imunitar sau femeile care au ovare polichistice prezinta modificari hormonale care determina cresterea caderii parului.
  • Unele medicamente . In special cele legate de diabet, colesterol, tensiune arteriala si cancer pot avea efecte secundare care afecteaza cresterea parului.
  • Stresul . Stresul cronic sau tulburarile psihiatrice pot, de asemenea, impiedica cresterea. Exista markeri biologici care demonstreaza influenta acestuia.
  • Hranirea . Compozitia parului are intre 70 si 85% proteine. O dieta saraca in proteine ​​poate provoca caderea parului pe termen lung.
  • Produse chimice . Utilizarea excesiva a colorantilor, lacurilor, inalbitorilor slabesc scalpul.

Ce rol joaca dieta in cresterea parului?

O alimentatie buna este esentiala pentru parul nostru, nu numai pentru crestere, ci ii confera si vitalitate si stralucire.

Urmeaza o dieta sanatoasa, consuma alimente care contin nutrientii necesari pentru intarirea si cresterea parului, cum ar fi:

  • Nuci: sunt bogate in uleiuri naturale care contribuie la elastina si cresterea parului.
  • Morcovi: Ajuta la intarirea scalpului, sintetizand vitamina A in organism.
  • Peste din carne alba: Lipsa magneziului din organism este una dintre cele mai frecvente cauze de alopecie, pestele fiind unul dintre alimentele cele mai bogate in magneziu.
  • Iaurt: Cele mai multe trucuri de casa pentru a imbunatati parul au iaurt. Nutrientii din acest aliment ofera vitalitate scalpului.
  • Spanacul: Sunt bogati in fier, vitamina C si beta-caroten care ajuta la mentinerea circulatiei la nivelul scalpului si la intarirea foliculului de par.

Daca cu aceste informatii ai primit raspuns la intrebarea ta: de ce nu imi creste parul… Sper sa iei masurile preventive sau corective pentru a obtine parul pe care vrei sa-l porti!

Recente

Cum tratezi hemoroizii in timpul sarcinii?

Aproximativ 75% dintre femei sufera de aparitia hemoroizilor cand sunt insarcinate, in special in ultimul trimestru de sarcina. Hemoroizii sunt vene din zona anala,...

5 sfaturi pentru a avea o fata sanatoasa si stralucitoare fara machiaj

Cum sa ai o piele frumoasa? Este una dintre intrebarile pe care ni le punem constant pentru a arata perfect, determinandu-ne sa vedem folosirea...

Lucruri care nu trebuie sa iti lipseasca din masina

Este foarte important pentru orice posesor de masina si conducator auto ca in autoturismul sau sa aiba cateva lucruri esentiale pentru a fi pregatit...

Tinuta seducatoare

Sunt deseori intrebata care este tinuta mea ideala pentru prima intalnire, probabil din cauza ca intalnirile le provoaca femeilor atat de multa anxietate si...

Cum alegi o coafura in functie de forma fetei

Fiecare femeie are o forma complet diferita a fetei si fiecare este favorizata de o coafura diferita. Fata ovala, fata alungita sau fata in...