5 beneficii principale ale consumului de inghetata pe care poate nu le cunosti

Cui nu i-ar placea sa savureze o inghetata in acest sezon de caldura intensa? Sigur toata lumea! Trebuie sa stiti ca aceasta mancare cremoasa, pe langa faptul ca este racoritoare si delicioasa, are potentiale beneficii pentru sanatate.

Este suficient sa-l consumam moderat pentru a vedea atributele pe care acest aperitiv le are organismului nostru, deoarece s-a dovedit stiintific ca imbunatateste starea de spirit, ajuta la reducerea stresului, contribuie la intarirea oaselor etc.

Aceasta, datorita faptului ca are o baza de lactate care furnizeaza o cantitate semnificativa de proteine, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, minerale si vitamine. La fel, contine carbohidrati care ne ofera energia de care avem nevoie pe parcursul zilei. Ca sa nu mai spun ca, alte avantaje ale sale, mentine hidratarea de care are nevoie organismul.

Acest aliment este unul dintre cele mai consumate la nivel mondial, iar in Mexic nu face exceptie, intrucat 7 din 10 familii cumpara produse precum inghetata, mai ales in sezonul primavara-vara, intrucat consumul sau creste cu 48 la suta in tara.

„Pentru a avea un produs lactat de calitate, cu aroma si valoare nutritiva exceptionala, la MSD Animal Health din Mexic, angajati in misiunea noastra: Stiinta animalelor mai sanatoase, ne pasa de bunastarea animalelor, oferind sprijin industriei zootehnice, astfel incat ca se ia in considerare aplicarea unor masuri de igiena adecvate si cuprinzatoare de sanatate pentru bovinele de lapte”, a declarat Eduardo Vargas, director tehnic pentru Bovine de lapte al Unitatii de crestere a animalelor MSD Animal Health din Mexic.

In cadrul Zilei Internationale a Inghetatei, care este marcata pe 12 aprilie, specialistul a impartasit 5 fapte care arata cat de sanatos si delicios este sa mananci acest desert preferat pentru multi.

1. Calciu. Inghetatele pe baza de lapte furnizeaza pana la 15% din calciul de care oamenii au nevoie in fiecare zi pentru a mentine oasele sanatoase.

2. Proteine, vitamine si minerale. Este o sursa bogata de proteine, precum si de vitaminele A, B2, B6, C, D si E. De asemenea, contine o cantitate semnificativa de minerale precum fosfor, magneziu, sodiu si potasiu, care ajuta la mentinerea organismului in conditii optime. . .

3. Carbohidrati. Injecteaza zilnic organismul cu energia de care are nevoie si, de asemenea, ofera doar 10 la suta din calorii, asa ca il poti manca fara vina!

4. Hidratarea. Cand sosesc zilele caniculare, este un aliat delicios pentru a mentine organismul hidratat.

5. Hrana pentru suflet. Pe langa toate beneficiile sanatoase, inghetata raspunde unui factor psihologic, deoarece este asociata cu momente de bine, placere si liniste. Potrivit MSD Animal Health din Mexic, aceasta pofta mangaie inima.

Cum se prepara o inghetata de vanilie?

Ingrediente:

  • 750 ml lapte integral
  • 5 linguri de lapte condensat
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ou
  • esenta de vanilie dupa gust

Mod de pregatire:

Intr-o cratita se pune laptele, zaharul, esenta de vanilie si laptele condensat la foc mediu, se amesteca pana incepe sa fiarba. Apoi, vom tine amestecul la foc mic si adaugam oul batut, continuam sa amestecam pana se incorporeaza ingredientele.

Odata ce amestecul este omogen, se ia de pe foc si se lasa sa stea 30 de minute. Apoi, vom trece amestecul printr-o strecuratoare intr-un recipient dreptunghiular, acoperim si punem la congelator timp de sase ore, este necesar sa batem din ora pentru a nu cristaliza. La final, servim si adaugam toppingul preferat.

Recente

Ce inseamna iubirea de sine

Este important de stiut ca nu poti avea o relatie de cuplu armonioasa daca nu te iubesti mai intai pe tine. Iata cateva sfaturi...

Restaurarea sticlei vechi: Afla acum ce trebuie sa faci

Fie ca ati mostenit o mostenire de familie pretuita cu cateva crapaturi, daca va ganditi sa cumparati o bucata de sticla deteriorata...

Totul despre agorafobie!

Agorafobia reprezinta teama de a ne afla in spatii publice (ex. mijloace de transport in comun) si spatii deschise (aglomeratie). Cuvantul provine din grecescul...

Cateva intrebari pe care ar fi bine sa le eviti atunci cand vine vorba de iubitul tau!

Comunicare intr-o relatie este foarte importanta, insa trebuie sa stim intotdeauna cat sa ne destanuim partenerului si ce sa evitam sa vorbim, pentru a...

Exemple de simbioza: tipuri de relatii in natura

Simbioza provine din doua cuvinte grecesti care inseamna „cu” si „vii”. Descrie o relatie ecologica intre doua organisme din specii diferite care este uneori,...