Trucuri pentru a alege parfumul perfect

Alegerea unui parfum nu este de obicei usoara. Trebuie sa tinem cont de multi factori, cum ar fi cine il va purta, ce gusturi are, chiar rutinele persoanei respective pot afecta atunci cand isi alege parfumul.

Cateva sfaturi atunci cand alegeti si utilizati un parfum:

Incercati parfumul de pe pielea dvs. inainte de a-l cumpara, deoarece mirosul sticlei poate fi diferit atunci cand este aplicat si poate mirosi diferit pe fiecare piele. Folositi parfumuri mai usoare vara si mai puternice iarna.

Cel mai bun moment pentru aplicarea parfumului este dupa baie cand pielea este umeda. Nu combinati parfumul parfumului cu altum sau cu niciun fel de cosmetice parfumate sau isi vor pierde parfumul original.

Pentru a face parfumul sa dureze mai mult, aplicati-l pe punctele de puls ale corpului . La incheieturile mainilor , in spatele genunchilor , in spatele urechilor , coatele , gat si piept . Sunt puncte care actioneaza ca difuzori ai parfumului, deoarece sunt mai calde decat celelalte zone ale corpului. Pentru o lista cu cele mai bune parfumuri pentru femei vizitati https://foxi.ro/articol/parfumuri-femei.

Dar daca doriti cu adevarat sa aflati mai multe despre parfumuri, ar trebui sa stiti diferitele concentratii pe care le prezinta de obicei:

Concentratia parfumului

Parfum: Cand aroma este foarte intensa. Contine concentratie mare de uleiuri esentiale. Iar durata sa este de obicei de 7 ore.
Apa de parfum: Are aceeasi formula ca si parfumul, dar contine un procent mai mic de esente aromatice. Durata sa este mai mica de 6 ore.
Eau de Toilette: Este cea mai usoara versiune a Eau de Parfum. Este mai putin intens si dureaza mai putin de 4 ore.
Eau de Cologne: Cel mai proaspat si cel mai diluat dintre parfum. Nu dureaza mai mult de 3 ore.
Colonia: Este cea cu cel mai mic procent din scara de concentrare. Este recomandat copiilor si persoanelor cu piele sensibila.

Note de parfum

Un alt aspect important de luat in considerare atunci cand alegeti un parfum este intensitatea acestuia in fiecare dintre fazele sale . Parfumul se dezvolta in 3 faze:

Note de iesire: se dezvolta in aproximativ 5 minute, sunt prima noastra perceptie despre parfum.
Note de mijloc: dupa 30 de minute ne permit sa percepem parfumul in plenitudinea sa.
Note de baza: se fixeaza si traiesc pe piele pe tot parcursul zilei, sunt adevaratele coarde ale parfumului.

Familii olfactive de parfumuri

Si in final, parfumurile sau parfumurile sunt clasificate in diferite familii olfactive . Familiile olfactive ne permit sa clasificam parfumurile ca fiind lemnoase , aromate , citrice , fougere , florale , fructe , orientale sau provenite din Cipru .

Tipul tau de piele

Desi suna incredibil, pentru alegerea parfumului conteaza si daca pielea este uscata, grasa sau mixta. Luati in considerare acest lucru: cu cat pielea este mai grasa, cu atat va avea mai multa aroma, asa ca, este mai bine sa va decideti cu privire la una mai delicata.

Evitati sa incercati mai mult de 3

Cel mult puteti incerca 3 parfumuri in acelasi timp, deoarece de acolo mirosul este deja saturat. Puteti explica preferintele functionarului, astfel incat sa poata face o selectie prealabila. Pentru a fi sigura, daca iti place picant, fructat sau floral, mergi pentru aceeasi familie olfactiva.

Recente

Motivatia: cum sa o gasesti, ce este, care sunt pasii pentru a o atinge

Ai putea crede ca gasirea motivatiei in viata ta este usoara sau cade din cer, dar responsabilitatea de a o gasi este a ta...

Cum sa fii bun cu tine insuti

Care este propunerea concreta: Fii bun cu tine insuti? In actiuni ca acestea, ne vom aminti sa le avem mereu la indemana. In continuare, 7...

Exemple de simbioza: tipuri de relatii in natura

Simbioza provine din doua cuvinte grecesti care inseamna „cu” si „vii”. Descrie o relatie ecologica intre doua organisme din specii diferite care este uneori,...

Cantecul care te reprezinta in functie de zodia ta

Cantecele lui Luis Miguel au marcat momente speciale in viata tuturor oamenilor. Cu toate acestea, gratie seriei sale biografice, am putut afla si putin...

Reguli de aur pentru interviurile de angajare

Obtinerea unui interviu de angajare nu este o sarcina usoara, dar a face o impresie buna este ceva ce poti face cu putin efort.Zambetul...