Renunti la iubire sau lupti pana la capat?

Chiar daca pare trist, in viata fiecarei femei, vine un moment in care trebuie sa decida daca mai lupta pentru EL sau daca renunta. Ea il iubeste pana in adancurile inimii, ar face orice pentru el, isi doreste nespus o poveste de dragoste alaturi de el, insa EL este…dezinteresat. In acest caz mai merita sa lupti orbeste impotriva tuturor?

Foarte multe povesti de dragoste incep in felul urmator: el o intalneste pe ea, o place si vrea sa se “combine”. Inceputul relatiei pare un vis frumos, comunicarea este excelenta, timpul petrecut impreuna pare atat de putin, iar cireasa de pe tort, sexul, este nemaipomenit. Pana aici nimic rau, insa la un moment dat te trezesti din visul frumos si vezi cum el incepe sa se indeparteze de tine, este rece si simti ca povestea voastra de dragoste ajunge in curand la final.

Insa tu este prea indragostita ca sa vezi schimbarile in comportamentul lui, ii cauti scuze si nu vrei sa accepti gandul ca va veti desparti. El, pe de alta parte, vrea deja pe altcineva, pe tine te cauta din ce in ce mai putin si asteapta momentul oportun sa va despartiti. Si aici intervine intrebarea “Exista dragoste cu forta?”

Oricat de mult ai iubi si oricat de greu crezi ca iti este fara el, mai gandeste-te o data. Nu iti era bine si inainte sa il intalnesti pe EL? Nu ai fost fericita si in bratele altui barbat? Nu iti poti lua viata “de la capat” si sa gasesti un EL care sa te iubeasca si sa te pretuiasca cu adevarat? Evident ca DA!

Nu poti sa lupti cu cineva care nu te mai vrea langa el. Nu te poti injosi atat de mult incat sa il astepti cuminte acasa, cand stii ca vine de la alta. Nu ii poti face declaratii in van, stiind ca el nu mai are sentimente pentru tine. Toate acestea nu te ajuta, ci din contra, este posibil sa iti ingreuneze lupta cu tine insati.

Si zic lupta, pentru ca asta este. Sa poti sa renunti la barbatul iubit, sa il lasi sa plece pentru a-si gasi iubirea in bratele altei femei este o lupta cu inima ta! Rationamentul iti spune sa il lasi sa plece, insa inima nu iti permite acest lucru. Tot rationamentul iti arata ca el nu este barbatul potrivit pentru tine, insa inima va face orice sa te convinga contrariul.

Sentimentele puternice te pot face sa iei decizii gresite, in defavoarea ta. Inima te poate “sfatui” sa mai ramai cu el, ca “poate isi revine”. De fapt, acest tip de barbati, care se indragostesc repede, si le trece si mai repede, nu sunt inca pregatiti de o relatie in adevaratul sens al cuvantului. Acum, ei isi doresc mai mult aventuri care sa nu le dea batai de cap mai tarziu.

Si pana la urma cat de mult poti lupta? Zile, luni, chiar si ani, insa in zadar! Odata ce ai ales sa ramai langa el chiar daca stiai ca te insala, ca nu te mai iubeste, ca se foloseste de tine si ca nu te mai vrea langa el, ai devenit “papusa” lui. Sau mai bine zis jucaria lui cu care stie ca poate face orice, deoarece ii permiti acest lucru.

Este sfasietor sa iti doresti atat de multe de la EL, iar el sa te trateze cu indiferenta. Pentru ca asta va face: va fii indiferent si nu ii va pasa vreodata de sentimentele tale. Daca tu alegi sa ramai langa el, in ciuda tuturor lucrurilor care iti spun sa il parasesti, atunci este numai alegerea ta! Alegi in primul rand sa te lasi folosita de un barbat, sa iti pierzi demnitatea si personalitatea in fata lui.

Nu trebuie sa se ajunga aici, daca tu nu permiti acest lucru. Pentru ca am stabilit deja ca dragoste cu forta nu se poate, mai bine lasa-l sa plece atunci cand vrea. Daca a simtit ceva pentru tine si daca iti duce dorul poate se va intoarce. Zic “poate” pentru ca majoritatea barbatilor nu vor admite niciodata ca au iubit o femeie si au fost prea “prosti” sa o tina langa ei. Sau isi dau seama de acest lucru cand este mult prea tarziu.

Asadar, trebuie sa lupti pentru o dragoste care stii ca va razbate, care are un viitor si pe care o doriti amandoi. Nu te mai complace in aceste iubiri care nu isi au rostul, care nu vor ajunge nicaieri si in urma carora nu vei avea decat de suferit. Fii puternica si ia-o de la capat! Fii sigura ca vei gasi un barbat care sa te aprecieze si care sa te iubeasca!

Recente

Gabi Cristea s-a revazut cu fostul sot!

Desi a trecut o perioada destul de mare de timp de cand Gabi Cristea a divortat, cu siguranta ea nu si-a iertat fostul sot....

Catalin Botezatu a ajuns la concluzia ca desi are bani, este nefericit din cauza ca nu si-a gasit jumatatea!

Se stie ca banii nu aduc neaparat si fericirea. Se pare ca la aceeasi concluzie a  ajuns si Catalin Botezatu, care, desi dispune de...

Ce inseamna iubirea de sine

Este important de stiut ca nu poti avea o relatie de cuplu armonioasa daca nu te iubesti mai intai pe tine. Iata cateva sfaturi...

Ce fac cuplurile care se inteleg atat de bine?

Există atât de multe locuri in care cuplurile pot gasi informatii utile despre cum sa isi imbunatateasca relatia de cuplu. Bloguri nesfârșite, cărți și...

Mărturii botez: ce se poartă în 2023

Mărturiile pentru botez sunt cadourile pe care părinții bebelușului ce urmează a fi creștinat le oferă invitaților, drept semn de mulțumire a faptului că...