Cum alegi o coafura in functie de forma fetei

Fiecare femeie are o forma complet diferita a fetei si fiecare este favorizata de o coafura diferita. Fata ovala, fata alungita sau fata in forma de inima, sunt unele dintre ele, prin urmare, si coafurile sunt infinite. Dincolo de tendinte si tipurile de coafuri la moda in sezonul respectiv, ar trebui sa alegeti o tunsoare care sa va faca sa va simtiti bine cand va uitati in oglinda.

In alegerea tunsorii perfecte, forma fetei si insasi natura parului, joaca un rol fundamental. Coafura ideala ar trebui sa evidentieze cele mai frumoase parti ale fetei si sa mascheze defectele mici. In ceea ce priveste ingrijirea parului, este important sa retineti ca nu este bine sa abuzati de uscatoarele de par, de placa de par si de ondulator. Dar pentru a avea o idee, aici va punem la dispozitie cele mai importante puncte pe aceasta tema si cateva sfaturi!

Cum sa stiu care este forma fetei mele?

Inainte de a decide o coafura sau alta, trebuie sa descoperiti ce tip de fata aveti. Pentru a face acest lucru, priviti in oglinda si folositi orice obiect alungit pe care il gasiti acasa (cum ar fi un creion sau o rigla) pentru a privi proportiile diferitelor parti ale fetei. De asemenea, puteti utiliza un centimetru de croitorie pentru a masura proportionalitatea caracteristicilor dvs. Pe Fashion365 va stau la dispozitie mai multe trucuri, tendinte si idei de coafuri si tunsori de unde va puteti inspira.

In cazul fetelor alungite, fata tinde sa fie ingusta. Mai mult sau mai putin, obrajii si maxilarul sunt de obicei la fel de late.

Cea mai buna modalitate de a ascunde o fata alungita este prin breton si de obicei insotit de o tunsoare care nu depaseste umerii si este in mai multe straturi. In acest caz, este recomandabil sa nu purtati parul foarte aproape de fata, deoarece acesta va face fata sa para mai subtire.

Cu acest tip de fata optati pentru lungime medie. Tunsoarea cu straturi lungi care confera volum pe laturi va ajuta la reducerea lungimii fetei.

Aveti o fata rotunda daca fruntea, obrajii si barbia au o lungime mai mare sau mai mica. In acest caz, fata descrie un cerc sau o curba in care predomina obrajii.

Se spune ca exista o fata in forma de inima atunci cand latimea fruntii se ingusteaza pe masura ce se apropie de barbie, lasand pometii la jumatatea distantei dintre partea superioara a capului si partea inferioara.

Fata patrata are linii foarte ascutite si foarte drepte, ceea ce face caracteristicile sa para mai grele. In plus, fruntea si maxilarul tind sa fie late.

In cazul fetelor in forma de diamant, obrajii sunt mai lati decat fruntea si maxilarul. Ei descriu, de obicei, forma diamantului, adica barbia si tamplele sunt inguste in timp ce zona obrazului tinde sa fie mai lata.

Parul nostru reprezinta un pilon fundamental al fetei noastre, pe care stilistii experti il pot manipula pentru a da senzatia unei forme de fata pe care nu o avem cu adevarat.

Alegeti stilul in functie de textura parului

Parul poate fi fin, drept, matasos, gros sau cret. De exemplu, o tunsoare care arata bine pe parul fin nu va arata in mod evident la fel pe parul gros sau cret. Unele recomandari de care sa tineti cont:

Daca aveti par fin cu textura matasoasa, evitati sa purtati un stil lung deoarece va poate face sa aratati copilaresc. In schimb, incercati coafuri cu straturi si tunsori la nivelul umerilor sau chiar mai scurte.

Nu adoptati niciodata o tunsoare dreapta.

Daca aveti par gros, bucle sau valuri naturale, nu utilizati stiluri foarte scurte (acestea va vor face sa aratati ca un tufis). Acest tip de par este predispus la incretire, prin urmare, este recomandabil sa adoptati tunsori lungi pentru a-i oferi o greutate mai mare. Se recomanda utilizarea coafurilor sub umeri sau chiar mai lungi.

Daca parul este gros cu o textura “normala”, puteti alege un stil lung sau scurt fara nici o problema.

Adaugati putina culoare (optional)

Culoarea poate fi oarecum enervanta cand vine vorba de mentinerea acesteia, dar ajuta la echilibrarea tonului pielii si imbunatatirea aspectului acesteia. Selectarea tonului potrivit poate fi complicata, deci va recomandam sa discutati cu stilistul dvs. despre ce culoare ar arata cel mai bine.

Recente

Ce au purtat vedetele la gala decernarii premiilor Oscar 2014!

Duminica noaptea a avut loc cea de-a 86-a Gala a Premiilor Oscar la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Showul a fost prezentat de vedeta...

Ghiozdane ieftine moderne cu design placut pentru copii

Intoarcerea la scoala este interesanta atat pentru copii, cat si pentru parinti. Si prima zi de scoala include in mod natural un ghiozdan elegant....

10 tehnici impotriva ingrijorarii excesive

Presupunem ca exista momente cand ingrijorarea este pozitiva . Ea denota interes si responsabilitate fata de problema in cauza. Putini oameni le pasa de...

Motivatia: cum sa o gasesti, ce este, care sunt pasii pentru a o atinge

Ai putea crede ca gasirea motivatiei in viata ta este usoara sau cade din cer, dar responsabilitatea de a o gasi este a ta...

Copii si divort – cum sa-ti ajuti copilul sa treaca printr-un divort

Pentru copii, separarea si divortul pot fi o perioada deosebit de trista, stresanta si confuza. Exista insa modalitati de a-ti ajuta copiii sa faca...