Cum poti preveni sindromul de moarte subita la bebelusi?

Sindromul de moarte subita la sugari se manifesta prin moarte brusca a copilului mai mic de 1 an. Nu exista niciun semn prevestitor al acestui lucru, pur si simpu bebelusul murind in somn, astfel lasand o rana adanca in inima parintilor.

 

Acest sindrom nu este cunoscut ca si boala, ci ca un diagnostic sau o posibila explicatie pentru medicii care nu gasesc alta cauza exacta a decesului infantil. Chiar daca inca nu s-au aflat cauze exacte ale decesului in patut, exista o serie de factori de risc care sporesc propabilitatea declansarii sindromului.

 

Studiile complexe de specialitate  au descoperit cateva masuri de precautie pe care parintii trebuie sa le adopte, cu scopul de a preveni acest eveniment tragic.

 

Dormitul pe spate

Cea mai importanta masra preventiva este culcarea beblusului cu varsta pana intr-un an numai pe spate. Medicii ne invata ca este mai probabil sa se intample aceasta tragedie daca sugarul doarme pe burtica, putand chiar sa se sufoce! Insa dupa ce s-a impus aceasta regula, s-a observat ca numarul de decese infantintile s-a injumatatit.

 

Trebuie sa eviti sa dormi in pat cu bebelul tau

Chiar daca sa simti trupsorul gangurind langa tine pe tot timpul noptii este e experienta magnifica, ai grija sa nu pui in pericol viata micutului.  Studiile au aratat ca sugarii care dorm in acelasi pat cu parintii sunt supusi mai multor pericole care atenteaza la viata lor: sufocare accidentala, cadere din pat etc.

 

Alaptarea bebelusului tau 

In urma ultimelor cercetari s-a descoperit ca daca iti alaptezi bebelusul, este prevenit cu 50% de sindromul mortii subite. Deja cunoasteti ca laptele de la mama protejeaza sugarul de imbolnavirii, prin intarirea micutului sau sistem imunitar.

 

Bebelusul tebuie sa doarma direct pe saltea

In primul rand trebuie sa te asiguri ca salteaua de la patutul sugarluui este tare si plata. Apoi elimina toti factorii care ar putea duce la sufocare sau strangulare a bebelusului:  jucariile si pernele. Este recomandat sa-ti culci bebelusul pe spate, fara alte lucruri in imediata apropiere a sa.

 

Suzeta nu este doar un accesoriu pentru sugari

Aceasta calmeaza rapid bebelul si ii induce somn. Potrivit ultimelor studii, s-a dovedit ca acest aparent accesoriu  joaca un rol important in reducerea riscului de aparitie a mortii infantile neasteptate.

Recente

Arome Incantatoare pentru Living: Odorizantele de Camera EYFEL

Arome Incantatoare pentru Living: Odorizantele de Camera EYFEL Livingul este inima casei tale, locul unde te relaxezi, petreci timp cu familia si prietenii,...

Sindromul de deconectare emotionala

Sindromul de deconectare emotionala este legat de dificultatea de a identifica si experimenta diferitele emotii. Cel mai obisnuit este ca se naste din...

Cum decurge operatia de marire a sanilor

Operatie de marire a sanilor cu ajutorul implanturilor de silicon este poate cea mai cunoscuta interventie estetica. Foarte multe femei au beneficiat si vor...

Fotografii Tumblr super usor de facut

Cu totii iubim fotografiile in stil Tumblr , de fapt, a fost o perioada in care aceasta retea de socializare a fost unde am...

Remedii la domiciliu pentru ameliorarea si prevenirea frecarii pe picioare

Anotimpurile calde sunt aproape si probabil ca vrei sa porti o rochie sau o fusta pentru a merge la plimbare, totusi apare si frizarile...