Cele mai bune marci de sampanie: delicii spumante

Vinul spumant a luat nastere in Franta in secolul al XVII-lea ca un experiment pentru nobilimea vremii. Ulterior a fost perfectionat si popularizat de calugarul benedictin Dom Pierre Perignon, al carui nume provine de la crama Dom Perignon, una dintre cele mai vechi din lume si creatorul unora dintre cele mai bune sampanii pe care le cunoastem astazi.

Astazi, acest vin spumant este fabricat din unele soiuri populare de struguri precum Chardonnay, Pinot noir sau Pinot Meunier.

Deoarece nu v-am putut lasa cu dorinta, va prezentam cele mai scumpe sticle de sampanie din lume in 2020. Cele mai multe dintre ele sunt disponibile doar pentru cativa oameni norocosi din intreaga lume.

Dom Perignon, Rose

Dom Perignon, sampania creata in 1936 de casa Moet et Chandon ca un omagiu adus figurii emblematice a vinurilor din aceasta zona, este cea mai „prestigioasa” din lume. Traditia si perfectiunea se intalnesc in aceasta sampanie care combina eleganta si vioiciunea strugurilor Chardonnay cu caracterul si persistenta Pinot Noir. Are note tropicale precum guava, frunze de curry care se alatura celor mai clasice, cum ar fi citricele si cacao.

GH Mumm, Cordon Rouge

Pe podiumul celor mai bine vandute sampanii din lume, Cordon Rouge este un exemplu al bunei activitati a casei GH Mumm, care, cu o productie riguroasa, serveste sampanii intregii sale game cu aceeasi rigoare calitativa. Astfel, Cordon Rouge este o valoare sigura care ii satisface in egala masura pe cei care sunt noi in lumea celui mai renumit vin spumant din lume si pe cei mai pretentiosi fani. Aromele de fructe proaspete si notele exotice, cum ar fi litchi sau ananas, arata complexitatea acestui bulion din primul moment. Dupa primele momente, incep sa fie percepute nuante de vanilie, percepand un parfum final de nuci si miere.

Krug Rose

Krug Rose este cu siguranta maverick-ul tuturor sampanilor Krug. Recreat in fiecare an, incapsuleaza acelasi spirit creativ al Krug Grande Cuvee, o demonstratie sublima a artei „asamblarii” lui Krug. Este o placere neasteptata, surprinzatoare in fiecare inghititura prin textura, culoarea si aroma sa. Aromele sale dezvaluie armonii intre foietajul si tarta de fructe rosii, evoluand spre fructe salbatice si condimente, precum si miere si citrice. Ideal pentru a insoti cu foie, miel, carne alba, carne de vanat sau hamsii, precum si mancaruri foarte gustoase si picante.

Grand Siecle de Laurent-Perrier

Lansat in 1959 de Bernard de Nonacourt, Grand Siecle este mult mai mult decat un sampanie grozav millesime. Aceasta sampanie este selectia nu a unuia, ci a a trei recolte care se completeaza perfect. Din acest motiv, trebuie sa asteptati pana la 8 ani de imbatranire inainte sa il puteti gusta. Intens si complex pe nas cu citrice usor confiate, trecand la arome de produse de patiserie, migdale prajite si note moi de miere si turta dulce, este ideal sa se imperecheze cu combinatii pamant-mare, precum scoici la gratar cu trufe negre.

Moet & Chandon Rose Imperial

Maison franceza lanseaza pachetul exclusivist de Ziua Indragostitilor in editie limitata, cu un design romantic care aduce un omagiu arcului negru iconic Moet & Chandon. Colectia Roz Treasured Ties este un tribut unic al Casei adus esentei vietii: dragostea.

Louis Roederer Brut Vintage Rose

Brut Vintage Rose de Louis Roederer, renumit pentru culoarea sa de somon, ilustreaza frumos devotamentul Casei fata de metodele acum depasite, pentru ingrijirea si rabdarea de care au nevoie. Este produs prin macerarea filmului, care consta in a permite strugurilor Pinot Noir sa macereze timp de multe ore in presa pentru a extrage culoarea lor fructata si frumoasa roz-somon. Acest lucru necesita struguri foarte concentrati si aromatici, care provin din cele mai vechi podgorii din Cumieres. Straturi de parfum dulce fructat si un atac vinos plin de eleganta si finete. Ideal pentru asociere cu scoici, somon, carne precum mielul, vitelul si chiar fazanul; si branzeturi moi precum Chaource si Brillat-Savarin. Poate fi, de asemenea, servit cu deserturi pe baza de fructe rosii, care sunt mai putin dulci, cum ar fi un sabayon sau o tarta cu fructe rosii.

Veuve Clicquot, Ice Jacket Rose

Prima mare noutate a acestei legendare case de sampanie din secolul 21 este acest rose simplu si placut de baut, realizat sub aceleasi precepte ca faimosul Brut Jaune, desi cu un procent mai mare de Pinot Meunier in asamblarea finala. Este o sampanie cu aroma fructata, cu note de panificatie si o gura bine structurata, proaspata, care te invita sa bei.

Bollinger Rose

Renumita florarie Sally Hambleton aduce un omagiu lui Bollinger cu un pachet special de Ziua Indragostitilor. Aceasta sampanie este cea mai recenta creatie a legendarei Maison, proaspata si expresiva, cu nuante delicate de fructe de padure, realizata din Cuvee speciala unica. Sally a creat un aranjament floral sezonier care este inspirat de notele de coacaze, cirese si capsuni salbatice gasite in Bollinger Rose. Propunerea este completata cu o galeata de gheata din sticla suflata cu doua manere care ii dezvaluie interiorul.

Armand de Brignac, Rose

O sampanie de lux mai mare, daca este posibil, decat Brut Gold, deoarece este produsa in cantitate mai mica. Se face cu struguri care sunt atent selectati, ale caror fructe au o aroma foarte intensa. Cuva rezultata ofera straturi vii si proaspete de fructe de padure rosii, impreuna cu arome de patiserie.

Recente

Lucruri care nu trebuie sa iti lipseasca din masina

Este foarte important pentru orice posesor de masina si conducator auto ca in autoturismul sau sa aiba cateva lucruri esentiale pentru a fi pregatit...

Cum sa creezi un blog in 5 pasi simpli

Cautati un ghid gratuit, usor, pas cu pas, despre cum sa porniti un blog? Ghidul din aceasta pagina va va arata cum puteti crea...

7 uleiuri pe baza de plante pentru pielea ta

Nu cu mult timp in urma, existenta uleiurilor pentru piele suna nebunesc, era o fraza incongruenta in lumea ingrijirii pielii, o grasime care, mai...

Cum sa-ti faci propriile emoji-uri pe iPhone si Android

Ti-ai vazut prietenii impartind videoclipuri si emoji-uri cu personaje de desene animate care arata ca ei? Vrei sa faci la fel? In onoarea viitoarei...

Este normal sa ai sanii asimetrici?

In 2013, in timp ce Jennifer Lawrence promova The Bright Side of Things, ea a recunoscut ca, dupa ce si-a facut o radiografie, si-a...