Ai un copil adolescent in relatie abuziva emotional? Iata ce trebuie sa faci

Este un lucru diferit daca nu-ti place persoana pe care o intalneste adolescentul tau, dar este cu totul altul sa-ti dai seama ca adolescentul tau este intr-o relatie nesanatoasa. A fi implicat intr-o relatie nesanatoasa poate avea un impact serios asupra sanatatii mentale si fizice a adolescentului tau, a vietii sociale si a educatiei.

Adultii tineri care se confrunta cu violenta intr-o relatie au mai multe sanse sa bea puternic, sa fumeze marijuana, sa dezvolte depresie sau sa experimenteze tendinte suicidare. Aceasta nu este o situatie limitata la femeile tinere. De asemenea, baietii adolescenti pot cadea prada unei relatii nesanatoase sau chiar abuzive.

Semne de avertizare ale relatiilor nesanatoase

Violenta este doar o modalitate prin care abuzul se manifesta intr-o relatie nesanatoasa, chiar si atunci cand vorbim de abuz verbal pe chat202.com. De asemenea, adolescenta dvs. ar putea experimenta abuzuri emotionale sau sexuale. Daca observati semne ca relatia adolescentului dvs. poate fi problematica, este important sa interveniti imediat. Fiti in cautarea acestor indicatori ai unei relatii nesanatoase.

Partenerul adolescentului tau este posesiv

Daca copilul tau inceteaza sa petreaca timp cu prietenii si petrece doar timp cu un partener, ar putea fi un semn ca partenerul lor incearca sa-l izoleze de ceilalti. Cand intrebati asta, partenerul adolescentului dvs. ar putea spune ca el crede ca prietenii adolescentului nu il plac sau ca prietenii sunt o influenta proasta.

Chiar daca partenerul adolescentului este incredibil de dragut, s-ar putea sa controleze totusi. Uneori, adolescentii care sunt gelosi nu mai folosesc social media si chat 202 sau nu mai poarta anumite tipuri de imbracaminte care ar putea atrage atentia.

Adolescentul tau isi schimba obiceiurile

Nu este niciodata rau sa cresti ca persoana sau sa incerci sa elimini obiceiurile proaste. Cu toate acestea, nu este sanatos ca o persoana sa schimbe cine este pentru altcineva. Daca adolescentul tau renunta la unele dintre hobby-urile sale preferate, schimba modul in care se imbraca sau isi modifica personalitatea, ar putea fi un semn ca partenerul nu apreciaza adolescentul tau pentru cine este. Fara o interventie adecvata din partea unor adulti, adolescentul tau ar putea pierde sentimentul de identitate.

Adolescentul tau are rani inexplicabile

Leziunile neexplicate sunt unele dintre cele mai infricosatoare semne pentru ca un parinte sa fie martor. Daca incepeti sa observati vanatai sau alte rani, puneti intrebari. Verificati dublu povestea pentru a va asigura ca explicatiile adolescentului dvs. au sens, deoarece adolescenta dvs. ar putea sa nu fie in intregime sincera la inceput. Un ochi negru, zgarieturi sau semne rosii ar putea fi semne definite de abuz fizic. Si destul de des, un adolescent va fi prea jenat, sau ii va fi frica sa spuna sincer si deschis ce i s-a intamplat.

Partenerul adolescentului tau ii submineaza obiectivele

Daca adolescentul tau a dorit intotdeauna sa joace tenis sau sa participe la o universitate din afara statului, iar partenerul lui reduce aceste obiective, nu este un semn bun. Indeamna-ti adolescentul sa ramana fidel obiectivelor pe care le-a avut intotdeauna pentru viata sa si sa nu permita partenerului sa-l traga inapoi.

Adolescentul tau isi cere scuze frecvent

Partenerii toxici tind sa aiba temperamente proaste. Drept urmare, cealalta persoana este mereu timorata si simte nevoia sa isi ceara in permanenta scuze. Destul de des, asta inseamna sa-ti ceri scuze pentru toate, in incercarea de a netezi lucrurile.

Relatia devine serioasa prea repede

In timp ce o multime de romante adolescentine par sa infloreasca peste noapte, a deveni prea serios prea repede ar putea fi un semn de probleme. Daca adolescentul tau vorbeste despre a fi indragostit dupa o singura intalnire sau vorbeste despre casatorie dupa ce a fost impreuna cateva saptamani, relatia se misca mult prea repede.

Recente

Expozitia de pictura „FLORI DE PRIMAVARA”

In perioada 10 Aprilie 2014- 10 Mai, in Bucuresi,  are loc expozitia de pictura “Flori de Primavara”. Expozitia va avea loc pe Str. Virgil Plesoianu,...

Afla cum poti slabi 5 kg in doar 3 zile!

Dieta de trei zile iti detoxifica corpul si regleaza nivelul colesterolului din sange. Totusi, chiar daca dieta este stricta, este conceputa intr-un mod in...

7 activitati de cuplu pentru a consolida relatia

Dormitul impreuna nu este singurul lucru pe care un cuplu trebuie sa-l faca pentru a-si intari legatura. Dupa un timp, ce vei face cand...

Look masculin in costume feminine pentru toamna 2020

 Este fascinant cum moda are posibilitatea sa se schimbe atat de mult si de repede, insa, in acelasi timp, sa ramana la fel. Acum...

Tot ce trebuie sa stiti inainte de a te gandi la microblading

„Sprincenele sunt rama fetei”, cu siguranta ati auzit aceasta fraza si forma ei ne poate schimba complet aspectul si fata fara a fi...