Cum sa faci o manichiura si pedichiura acasa pas cu pas

Nimeni nu poate nega importanta unei manichiuri si pedichiuri bune in aspectul tau final. Fie ca vrei sa iti porti rochia cu niste sandale frumoase sau sa porti un inel cu o manichiura frumoasa, este ceva caruia trebuie sa ii acorzi o atentie deosebita pentru a straluci ca niciodata.

Uneori nu mai este prea mult timp pentru a merge la salon dupa ce ai terminat toate activitatile de zi cu zi si atunci a face singur devine cea mai buna optiune. Aici va invatam tot ce trebuie sa stiti pentru a va putea face manichiura si pedichiura acasa pas cu pas.

Pasi pentru a efectua o manichiura acasa

Pentru a efectua o manichiura profesionala de acasa veti avea nevoie de:

  • Unghiera.
  • Pereche de foarfece
  • pila de unghii din hartie
  • Smalt
  • acetona
  • Bumbac
  • Lotiune hidratanta.
  • Prosop

1. Indepartati orice urma de lustruire

Primul pas pentru a obtine o  manichiura perfecta acasa este eliminarea oricaror urme de lac de unghii, astfel incat unghiile tale sa nu devina galbui. Chiar daca nu ai lac pe unghii, in mod ideal ar trebui sa aplici niste solutie de indepartare a lacului, astfel incat sa poti indeparta orice reziduu care s-a acumulat pe unghii.

2. Modeleaza-ti unghiile

Acest pas este unul dintre cele mai importante, in el vei da unghiilor tale forma pe care o doresti. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa luati masina de taiat unghii si sa potriviti lungimea unghiilor, asigurandu-va ca toate au aceeasi dimensiune.

Dupa aceea, trebuie sa luati un fisier si sa incepeti sa le dati forma dorita. Se recomanda ca acestea sa fie pilite astfel incat rezultatul final sa fie unghii de forma patrata, acest lucru va impiedica ca marginile sa fie ingropate pe masura ce cresc.

3.Aplica o crema hidratanta

Pentru a-ti inmuia cuticulele, aplica niste crema hidratanta. O poti face cu ajutorul unui tampon, o vei putea face cu mai mare precizie si finete. In felul acesta nu iti vei pata unghiile cu crema.

4. Inmuiati-va mainile

Pregatiti un recipient cu apa calda si dizolvati in el putin sampon sau sapun lichid, introduceti mainile si lasati-le la macerat intre 10 si 15 minute. O poti face si cu apa calda si ulei de migdale, pentru a obtine o moliciune mai mare.

5. Indepartati cuticulele

Scoateti degetele din apa si uscati-l cu prosopul, apoi impingeti cuticulele inapoi. Trebuie sa o faci foarte delicat, evitand taierea sau ruperea pielii. Daca sunt foarte groase sau lungi, idealul este sa le tai cu foarfece dezinfectate in prealabil.

6. Exfoliaza si hidrateaza-ti mainile

Pentru ca mainile tale sa para mai moi si mai frumoase, aplica o crema exfolianta si maseaza. Asteptati 5 minute si clatiti cu apa calda, uscati usor cu un prosop.

7. Vopseste-ti unghiile

Pentru a-ti intari unghiile si a preveni sa se rupa usor, aplica un tratament fortifiant, lasa-l sa se usuce foarte bine. Dupa aceea, aplica doua sau trei straturi subtiri de oja preferata (acest lucru depinde de intensitatea culorii), lasa oja sa se usuce intre fiecare strat. Terminati cu un strat lucios si lasati-le sa se usuce.

Pasi pentru a efectua o pedichiura acasa

Pentru a efectua o pedichiura profesionala de acasa veti avea nevoie de:

  • Unghiera.
  • Pereche de foarfece
  • pila de unghii din hartie
  • Smalt
  • acetona
  • Bumbac
  • Lotiune hidratanta.
  • Prosop

1. Indepartati oja si inmuiati unghiile

Indepartati mai intai oja cu un tampon de bumbac inmuiat cu solutie de indepartare a ojei, chiar daca nu purtati oja, ar trebui sa o faceti pentru a indeparta orice reziduu care se acumuleaza pe unghii. 

Pregatiti un recipient mare cu apa calda si putin sampon sau sapun, lasati picioarele sa se inmoaie timp de 10 pana la 15 minute. Acest lucru va ajuta pielea uscata si murdaria sa fie usor indepartate de pe picioare. 

2. Indepartati celulele moarte

Uscati-va picioarele si folositi piatra ponce pentru a indeparta celulele moarte. Ar trebui sa o faci cu mai multa intensitate in zonele care sunt in contact mai mare cu solul, precum calcaiul si talpa piciorului. Aplica o crema exfolianta, maseaza foarte bine si clateste.

3. Modeleaza unghiile

Taiati unghiile drept, ar trebui sa fie de lungimea varfului, deoarece daca unghia este mai scurta, creste riscul de unghii incarnate. Nu taiati marginile unghiilor, acest lucru va schimba forma si directia cresterii lor. 

File unghiile cu grija, incepand de la margini. Trebuie sa o faci intr-o singura directie pentru a evita rupea si zgarierea unghiei.

4. Indepartati  cuticulele

Aplicati o crema hidratanta pe cuticule si lasati-o sa stea cateva minute. Apoi, inmuiati picioarele in apa calda pentru a le clati, indepartati si uscati cu prosopul. Indepartati cuticulele cu mare atentie, folosind o taietoare de cuticule. 

5. Vopseste unghiile

Pune separatorul de degete, aplica baza, lasa-l sa se usuce si incepe sa aplici oja la alegere. Lasati sa se usuce foarte bine si aplicati stralucirea la final. 

Recente

Informatii utile despre placerea feminina

Dupa cum stiu multi, un orgasm este de obicei o eliberare sexuala intens placuta. Orgasmele pot fi usoare sau intense. Ele pot fi experiente...

Cum sa ai un par frumos si sanatos

Daca vrei sa arati un par perfect, sanatos si stralucitor , trebuie sa stii ca va trebui sa ajustezi cateva puncte din rutina...

Tendintele de machiaj clasate de la DA la NU

Unele tendinte de machiaj din 2019 sunt atat de dragute, incat le vei purta ani de zile. Dar alte tendinte de machiaj din 2019...

Cum sa identifici un vin bun in cinci pasi

Exista experti care pot identifica un vin bun, precum si originea si vechimea acestuia cu o singura inghititura. Cu toate acestea, multi nu prea...

Ghid de stil: camasi care arata bine cu un costum gri

Un costum gri este una dintre cele mai bune investitii pe care le poti face in dulapul tau. Este eleganta, sofisticata, trendy si super...