Toner, ser sau crema hidratanta: pentru ce este fiecare produs de infrumusetare?

Exista o mie de tipuri de rutine de ingrijire a pielii . Sunt, de exemplu, cele care presupun o infinitate de produse si perioade lungi de rasfat in fata oglinzii. Sau, dimpotriva, cele care stralucesc pentru simplitatea si caracterul practic. De fapt, niciunul nu este mai bun decat celalalt. Rutina perfecta de frumusete exista, este cea care se potriveste perfect nevoilor tale, fie ca este de 2 minute sau de 15.

Acum, sa recunoastem: cat de multe stiti despre produsele pe care le aplicati? Pentru ca da, cu siguranta in fiecare dimineata, fara greseala, iti folosesti serul , dar… pentru ce este? Sau poate te afli la cealalta extrema si nu ai decat o crema hidratanta pe comoda si simti ca ti se vorbeste intr-o alta limba de fiecare data cand sunt mentionate cuvinte precum toner, demachiant, crema de ochi sau ser. Oricare ar fi cazul tau, acesta este pentru tine. Va explicam, pas cu pas, la ce serveste fiecare produs intr-o rutina completa de ingrijire a pielii.

Pasul 1: demachiant

Va lene sa va curatati fata in fiecare noapte? Avem vesti proaste: fara ea, restul rutinei tale de infrumusetare nu si-ar fi indeplinit functia. Demachiantul are un singur obiectiv principal: sa indeparteze toate urmele de murdarie si machiaj si sa-ti lase pielea pregatita pentru a primi beneficiile oricarui produs de ingrijire a pielii.

Pasul 2: Tonic

Tonerul este adesea lasat in afara ecuatiei, dar este un pas foarte important in orice regim. Are functia de a termina de indepartat machiajul si reziduurile de grasime si, mai ales, de a-ti pregati pielea pentru a primi urmatoarele produse. Este o crema hidratanta usoara care iti va oferi imediat o senzatie de revigorare. Vine intotdeauna intr-o formula foarte usoara si apoasa. Se aplica pe toata fata si gatul cu mici lovituri pentru a asigura absorbtia. Ganditi-va la el ca la un „pre-hidratant” care va imbunatati functiile tuturor produselor pe care le aplicati ulterior.

Pasul 3: conturul ochilor

Multi oameni cred ca nu au nevoie de o crema pentru ochi. EROARE. Acest produs este deosebit de important pentru ca pielea din aceasta zona este mult mai subtire decat restul fetei, prin urmare are nevoi diferite. Ce face in mod specific conturul ochilor? Pe scurt, hidrateaza profund. Vorbim despre o zona care produce mai putine uleiuri naturale decat restul pielii tale, ceea ce o face sa se deshidrateze mai usor.Cele mai clare consecinte le vedem zilnic: linii de expresie, umflare si hiperpigmentare in zona (cearcane) . ). O crema de ochi contine ingrediente specifice pentru a combate intens fiecare dintre aceste probleme, asa ca nu ar trebui sa o excluzi niciodata din rutina ta.

Pasul 4: Ser

Serul se aplica INTOTDEAUNA inaintea cremei hidratante. Motivul? Acesta este de obicei mai usor si in acest fel veti garanta absorbtia corecta a acestuia. Acum… ce face un ser? Trateaza probleme specifice ale pielii. Formulele lor vin in concentratii mai mari, ceea ce ii va face sa actioneze mai intens atunci cand vine vorba de a lupta cu ceva anume. Prin urmare, va fi intotdeauna complementul perfect pentru crema hidratanta. De exemplu, daca doriti sa estompati petele, veti dori sa cautati un ser tintit si sa il completati ulterior cu o crema hidratanta. La fel, serul va fi o constanta in rutina ta, il vei aplica atat dimineata cat si seara.

Pasul 5: hidratare

  • Crema hidratanta nu necesita explicatii suplimentare, functia sa principala se regaseste in denumire: hidrata. Acesta este singurul produs care se gaseste in fiecare comoda din lume. Chiar daca nu esti o indragostita de frumusete si nu ai o rutina completa de frumusete, vei avea totusi cel putin o crema de fata pe care o folosesti frecvent. Obiectivul sau este evitarea uscaciunii si, avand o consistenta mai grea decat restul produselor, functioneaza si ca o bariera asupra pielii impotriva oricarui iritant extern. Va fi esential sa cauti unul care sa fie perfect pentru tipul tau de piele.

Pasul 6: protectie solara

Adica da, te protejeaza de soare, asta e evident… dar ce beneficii are asta? Folosirea zilnica a SPF va preveni (sau intarzia) aparitia ridurilor, precum si va tine la distanta pigmentarea (uitati de petele intunecate). Cu exceptia cazului in care vine intr-o forma cu densitate mai mica, cum ar fi un ser, va fi intotdeauna ultimul pas in rutina ta de ingrijire a pielii.

Recente

5 alternative gratuite la Microsoft Word si Excel despre care ar trebui sa stii

Microsoft Word si Microsoft Excel sunt unul dintre cele mai populare programe de automatizare de birou astazi si asta pentru ca aproape intotdeauna erau...

7 uleiuri pe baza de plante pentru pielea ta

Nu cu mult timp in urma, existenta uleiurilor pentru piele suna nebunesc, era o fraza incongruenta in lumea ingrijirii pielii, o grasime care, mai...

Cele mai bune jocuri video pentru copii

Lumea jocurilor este in continua expansiune si devine din ce in ce mai dificil sa ii intelegi contururile si nuantele. Multe jocuri sunt lansate...

Tunsoarea frantuzeasca: Ce ar trebui sa stii despre parul parizian

Tunsoarea frantuzeasca nu este altceva decat o reflectare a filozofiei pariziene: less is more. Femeile franceze au capacitatea incredibila de a-si face parul sa...

Educa fara a tipa, educa din inima si responsabilitate

A educa fara a striga este cea mai buna optiune pe care ne-o putem asuma ca parinti si educatori. Tipul nu este nici educativ,...