Nu te astepta niciodata ca altii sa preia conducerea

A lua initiativa este ceva care uneori ne costa foarte mult . De aceea, de cele mai multe ori ne asteptam ca altii sa faca prima miscare. Aceasta denota doar o atitudine egoista, o greseala pe care o facem de mai multe ori asteptand mereu ca altii sa aiba initiativa, in locul nostru.

Cand vrem ca altii sa preia conducerea? Cand consideram ca ar trebui sa ne ceara scuze, cand trebuie sa luam o decizie, sa ne gandim la un plan etc. Ca altii cred ca pentru noi este ceva foarte confortabil , dar din acest motiv ganditi-va, nu este un pic egoist?

Daca nu o faci, nimeni nu o va face

Initiativa nu este prezenta doar atunci cand le permitem altora sa o ia pentru noi in chestiuni de alegere a unui loc in care sa mergem sau in ceea ce priveste scuzele, ci depaseste. Tu iei initiativa in viata de zi cu zi, de fiecare data cand alegi un loc de munca, de fiecare data cand decizi sa te trezesti in fiecare dimineata, de fiecare data cand decizi sa faci ceva pe cont propriu.

Initiativa ta va fi cea care te va duce acolo unde vrei sa ajungi , de aceea nu ar trebui sa te gandesti niciodata ca, chiar daca tu o faci, altii o vor face. A gandi astfel inseamna ca nu ai niciun obiectiv in viata, ca esti pe un drum fara fund si motivatia ta este remarcata prin absenta ei.

Nu pierde nicio zi fara sa te apropii de visele tale. In mainile tale este sa le obtii, sa le realizezi, sa ai succes.

Dar initiativa are ceva ce foarte putini oameni observa. Initiativa este sa faci ceva fara ca cineva sa ti-o sugereze, fara ca cineva sa te preseze sau sa te constranga . Este ceva care vine absolut de la tine, din propria ta gandire, din rationament, fara influente, fara presiuni si fara insinuari.

Daca nu faci primul pas in viata ta, probabil ca nu vei realiza niciodata ceea ce visezi , vei vedea cum trec oportunitatile in fata ta fara sa le poti prinde si vei observa cum ceilalti isi ating obiectivele in timp ce tu ramai fara sa-l urmaresti pe al tau.

Perseverenta va fi aliatul tau

Uneori , initiativa fara perseverenta este lipsita de sens . Este clar ca nu putem fi intotdeauna cu forta si vointa de neoprit, dar daca ai ceva in minte ar trebui sa mergi.

„Cheia pentru atingerea obiectivelor noastre (norocul, asa cum il numesc unii oameni) consta in asteptarea momentului potrivit pentru a lua initiativa.”

-Jennifer Delgado-

Cea mai mare greseala a noastra cand luam initiative in viata noastra este sa amanam tot ceea ce ne dorim sa realizam . Este clar ca vedem viata ca si cum ar exista intotdeauna un maine si de aceea nu ne bucuram si nu ne asumam riscuri aici si acum.

Avem tendinta de a lasa mereu totul „pentru o alta zi” amanand ceva ce ne dorim cu adevarat. Nu ne intarzie aceasta bunastarea si fericirea? Se pare ca ne-am obisnuit sa amanam totul, impiedicandu-ne sa ne concentram asupra prezentului si sa traim intr-un viitor continuu care inca nu a sosit.

Nu lasa pe maine ceea ce poti face azi

Sa invatam sa perseveram, sa luptam pentru lucrurile pe care ne dorim cu adevarat sa le realizam. Daca vrei ceva, fa-o acum! nu o lasa pe maine . Maine va fi o alta zi, maine s-ar putea sa nu mai ai puterea necesara pentru a porni pe calea catre visele tale.

Nu te mai uita la viata trecand prin fata ochilor tai, impasibil. Ridica-te si incepe sa actionezi, actiunea te va duce departe.

Daca vrei ceva, porneste, nu are rost sa te gandesti si sa amani. Ia initiativa vietii tale si nu te gandi ca altii o vor face deja, pentru ca viata ta este a ta. Traieste in prezent, persevereaza in ceea ce vrei sa obtii . Nu este nimic usor in viata asta, pentru ca daca ar fi, lucrurile pe care le realizam ar fi fara valoare.

Scopul va fi mai satisfacator decat crezi cu adevarat. Straduieste-te, lupta, ia initiativa, preia viata ta, munceste din greu… vei obtine ceea ce iti doresti mai devreme decat credeai. Cand te astepti mai putin, te vei afla in varful succesului, implinindu-ti visele.

Recente

Stiai ca sunt alimente care iti pot provoca stres?

Un factor de maxima importanta in mentinerea sanatatii organismului tau si in lupta cu stresul de zi cu zi este o dieta echilibrata, bazata...

8 povesti sexuale despre zei greci care iti vor oferi obiective de relatie

Daca iti place mitologia, stii ca nu trebuie sa cauti mai departe decat sa cauti pe google „povesti despre zeul grecesc” pentru a gasi...

Remedii la domiciliu pentru ameliorarea si prevenirea frecarii pe picioare

Anotimpurile calde sunt aproape si probabil ca vrei sa porti o rochie sau o fusta pentru a merge la plimbare, totusi apare si frizarile...

Pozitii sexuale pentru femeile cu vaginul larg

Dupa o nastere naturala, majoritatea femeilor vor avea o problema cu revenirea peretilor vaginali la starea de dinainte de sarcina. Acest lucru se intampla...

Therapychat: serviciul inovator de psihologie online prin apel video care te ajuta sa te simti mai bine

Din ce in ce mai multi oameni indraznesc sa faca un salt mare in calitatea vietii, vizitand regulat un psiholog pentru a incepe sa...