Bicarbonat de sodiu: cum sa il folosesti pentru a indeparta petele si pentru a avea o piele frumoasa

Cand vine vorba de remedii de frumusete, diferite ingrediente gasite in bucataria noastra ies in evidenta intr-un mod special. Acestea sunt deosebit de populare pentru ca, pe langa faptul ca sunt la indemana, ne scutesc de cheltuieli care uneori pot fi inutile… si cine nu isi doreste asta?

Am subliniat deja beneficiile otetului de mere, uleiului de masline, avocado, ou. Este timpul sa vorbim despre bicarbonatul de sodiu, care lupta impotriva tenului gras, dar are si multe alte utilizari pentru frumusete .

Sa vorbim despre tot ce poate face bicarbonatul de sodiu pentru tine

Ce este bicarbonatul de sodiu

In primul rand, sa intelegem clar: bicarbonatul de sodiu este un compus solid, usor, alcalin, care poate fi gasit in mod natural sau poate fi produs si artificial. Denumita si „sare vichy”, potrivit dr. in chimie de la Colegiul Universitar din Dublin, Laura Gonzalez Islas, „functia sa principala este de a neutraliza acizii, de aceea este utilizata in mod constant in diferite variante pentru a atenua arsurile la stomac, dar asta nu inseamna ca nu este bun pentru mai multe lucruri’, spune el.

Pentru ce este bicarbonatul de sodiu?

Dupa cum am mentionat deja, serveste la neutralizarea acizilor, dar are proprietati diferite care il pot face util in alte domenii. Proprietatile sale antibacteriene, care se adauga pentru a elimina toxinele sau chiar petele de pe haine… bineinteles, suntem aici pentru beneficiile sale in zona frumusetii.

Utilizarile pe care le poate avea bicarbonatul de sodiu ca remediu de frumusete acasa

Exfoliant facial si corporal

Microparticulele si proprietatile sale alcaline va permit sa restabiliti pH-ul pielii si ce modalitate mai buna de a-l obtine prin acest remediu casnic care ajuta si dermul sa se simta mai moale. Poti face acest lucru intr-un castron mic sau mediu (in functie de faptul ca il vei folosi doar pe fata sau pe tot corpul). Aplicati 2 pana la 7 linguri de bicarbonat de sodiu si creati o pasta cu apa . Apoi incercati sa-l frecati cu miscari circulare pe fata sau pe corp. Lasa sa stea 10 minute si clateste. Acesta este un remediu casnic pe care il poti face saptamanal si il poti aplica si pentru a indeparta celulele moarte din zonele aspre ale pielii., precum coatele, picioarele sau genunchii, pe langa eradicarea liniilor fine de expresie.

Pete pe fata

Am vorbit deja despre o masca cu bicarbonat de sodiu pentru ten gras, dar este important sa stii ca poate face parte si dintr-un remediu casnic grozav care sa te ajute sa minimizezi acele pete cauzate de acnee. Intr-un bol se lasa doua linguri de bicarbonat de sodiu, se stoarce sucul a doua lamai si se aplica o lingura de miere. Fiecare dintre aceste ingrediente are proprietati antibacteriene, exfoliante si reparatoare , permitandu-va sa va ajutati pielea sa se vindece daca aplicati acest amestec cel putin o data pe saptamana timp de 15 minute.

Nota: va recomandam sa faceti aceasta masca noaptea , deoarece concentratul de vitamina C din lamaie poate pata pielea daca intra in contact inadecvat cu soarele.

Punctele negre sunt pori infundati care apar in principal in zona T , pentru a le combate, puteti amesteca 3 linguri de bicarbonat de sodiu si 4 de lapte pentru a crea o pasta. Odata ce il aveti, aplicati pe fata curata in zonele cu probleme , lasati-l sa actioneze timp de 2 minute si apoi clatiti. Daca il aplici de cel putin doua ori pe saptamana noaptea, vei vedea cum aspectul punctelor negre incepe sa se reduca de-a lungul saptamanilor.

Albirea dintilor

Diferiti stomatologi au recomandat utilizarea bicarbonatului de sodiu atunci cand indepartati petele de pe dinti , atata timp cat este ceva ce faceti sporadic (o data pe luna). Intr-o zi in care mananci micul dejun, pranzul si cina acasa, incearca sa folosesti bicarbonat de sodiu dupa pasta de dinti. Pe mainile curate aplica putin bicarbonat de sodiu , umezi-l si trece-ti peria si apoi spala-te gura cu el. Insista pe zonele in care vezi o prezenta mai mare a petelor, iar pentru a termina, trece-l peste limba (te va ajuta sa elimini bacteriile care provoaca respiratia urat mirositoare). Incearca sa faci din asta un obicei lunar si vei vedea ca dintii tai vor ramane mereu sanatosi.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient excelent pentru indepartarea petelor de pe dinti

Indepartati petele de la subrat

Din diverse motive, aceasta este o zona care tinde sa se intunece, pentru a o contracara, putem crea aceeasi pasta pe care am mentionat-o la inceput, cu apa, sare Vichy si sa o aplicam pe axile de trei ori pe saptamana de parca ar fi neutra. sapun. 

Nota: este important sa subliniati ca cel mai bun lucru este ca nu o faceti in ultima instanta odata ce le-ati epilat cu ceara, pentru ca daca aveti pielea sensibila, le puteti irita.

Cunosti deja diferitele utilizari ale bicarbonatului de sodiu pentru frumusete, indraznesti sa-l adaugi ca parte a rutinei tale de ingrijire?

Recente

10 pasi pentru a pierde in greutate la locul de munca

Antreneaza-te si slabeste. Sticla de apa care se odihneste langa computer poate sa nu fie suficienta daca ceea ce faci este sa cresti dimensiunea...

Ce sa nu spui niciodata la un interviu!

In societate, de cele mai multe ori, un om este judecat dupa aparente. Asa ca daca mergi la un interviu de job, trebuie sa...

Povești incredibile din lumea gamblingului

Când vine vorba de jocuri, fie ele de noroc sau de oricare alt tip, e clar că există multe istorii memorabile, care merită povestite...

7 uleiuri pe baza de plante pentru pielea ta

Nu cu mult timp in urma, existenta uleiurilor pentru piele suna nebunesc, era o fraza incongruenta in lumea ingrijirii pielii, o grasime care, mai...

Cele mai frecvente motive pentru care nu imi creste parul?

Una dintre cele mai frecvente preocupari la femei este cresterea parului lor, marea majoritate isi doresc sa arate stralucitor, abundent si lung, dar nu...