10 trucuri de frumusete ale Cleopatrei pe care le poti aplica pentru a avea o piele mai frumoasa

Pe baza de miere, lapte, uleiuri esentiale si material seminal, Cleopatra si alte regine ale Egiptului obisnuiau sa isi pastreze frumusetea naturala, mai importanta decat machiajul. La acea vreme, pastrarea tineretii trupurilor era de o importanta capitala, deoarece se credea ca acestea sunt purtate in acelasi mod in viata urmatoare.

Fara indoiala, aceste trucuri de frumusete sunt si astazi importante pentru a pastra tineretea si vitalitatea pielii. Afla care au fost si daca tot nu aplici nici unul, fa asta azi. Rezultatele tale sunt minunate!

1. Scrub cu zahar

De atunci, parul nu a fost un mare hobby in randul femeilor, de unde si nevoia de a pregati pielea pentru a-l indeparta. Chiar si zeitele Egiptului obisnuiau sa le indeparteze pe cele care le formau sprancenele si chiar parul. Cel mai bine, aceasta tehnica este inca pastrata si multi dintre noi o folosim zilnic. Este vorba despre exfolierea pielii cu zahar fara a o irita. Iti poti prepara singur amestecul adaugand crema hidratanta sau chiar la ceara ai optiunea de a pune zahar brun, jumatate de lamaie, jumatate de cana de apa intr-un recipient si apoi incalzind acest preparat pentru a fi folosit ca produs pentru indepartarea parului.

2. Baie cu lapte si miere

Povestea spune ca era foarte normal ca Cleopatra sa ia inmuiari lungi in lapte si miere ca parte a rutinei ei de frumusete. Ea a verificat proprietatile enorme de hidratare ale laptelui si capacitatea mierii de a da dermului mai multa elasticitate. Si sa nu credeti ca minunile laptelui se reduc la aceasta varianta, nu! De asemenea, o puteti folosi calda ca demachiant sau puteti pune comprese de lapte proaspat pentru a o hidrata. Este o minune!

3. Ochiul pisicii 

Este unul dintre cele mai simbolice trucuri ale Egiptului Antic: dunga neagra de pe pleoapa care prelungeste privirea. La acea vreme se purta pentru a scoate in evidenta frumusetea, dar si pentru a preveni infectiile, povesteste o publicatie a Maire Claire.

Ceea ce civilizatia de atunci nu stia este ca acest tip de produse de infrumusetare contin plumb, care se dovedeste a fi periculos. In zilele noastre se dovedeste a fi o parte esentiala a machiajului, la  fel de important ca  rujul pentru a oferi un finisaj aproape perfect.

4. Sarurile din Marea Moarta 

Stiati ca Marea Moarta este cel mai jos punct de pe Pamant? Se afla la doar 417 metri sub nivelul marii, salinitatea sa are o concentratie de 340 de grame pe litru de apa; adica este de 10 ori mai sarat decat Marea Mediterana. In plus, aerul ambiental este uscat, are cu 8% mai mult oxigen decat in mod normal si nu este poluat. Intre timp, contine 21 de minerale care favorizeaza pielea, precum: magneziul, actiunea sa vitala este de a mentine si repara celulele corpului, precum si de a conferi elasticitate si hidratare pielii; potasiul, are un impact important asupra intineririi si luminozitatii; calciul, este cel mai abundent mineral din organism si ajuta la reinnoirea celulelor si reduce aparitia ridurilor sau a liniilor de expresie; brom, detoxifica, relaxeaza si catifeleaza pielea.

5. Pastile de albine impotriva respiratiei urat mirositoare 

O alta dovada ca igiena si frumusetea erau cerinte fundamentale in acest moment si ca inca sunt este ingrijirea mirosului gurii. Pentru greci era normal sa faca tablete pe baza de miere si scortisoara pentru a preveni mirosurile neplacute.

6. Ulei de migdale pentru gene 

Regina si-a tuns genele cand luna era in primul sfert timp de trei nopti la rand si apoi le-a frecat cu ulei de migdale pentru a le face sa creasca mai repede. Trucul ei de frumusete a facut-o sa poarte tot timpul gene XXL.

7. Bicarbonat de sodiu

In cartea  The Sacred Science , Nick Polizzi relateaza ca legendara regina Egiptului a amestecat miere, bicarbonat de sodiu, sare de mare si uleiuri esentiale, le-a lasat sa stea timp de 20 de minute si apoi le-a aplicat pe fata pentru a indeparta tot felul de murdarie. lasati-o neteda.

8. Avocado 

La fel ca ea, ceea ce trebuie sa faci este sa o zdrobesti si sa aplici aceasta pasta direct pe piele pentru a-i „prinde” proprietatile si vitaminele.

9. Apa de trandafiri

Pentru ca lasa pielea moale, proaspata, cu un parfum delicat de parfum, are proprietati relaxante si absoarbe excesul de sebum, a fost o necesitate printre reginele Egiptului.

10. Masca pentru sperma

Mai multe portaluri, inclusiv 20 de minute, mentioneaza ca materialul seminal a fost folosit de Cleopatra — si este mentionat in mai multe documente egiptene, cum ar fi Papirusul Ebers — si de mai multe gheise japoneze pentru a arata mai intinerit. Si astazi exista o varianta crema realizata de Martin Carrillo, un chirurg columbian specializat in estetica, care a lansat  pe piata Egyptian Rejuvenation dupa ce a verificat proprietatile spermei.

Aspectul sau este o crema groasa, alba, facuta din miere si din proteinele si substantele nutritive continute in material seminal.

„Sperma are proprietati astringente, de reabilitare si antioxidante”, spune Carrillo, care la o luna dupa ce a incercat crema pe propria piele a inceput sa observe rezultatele: liniile de expresie de pe fata au inceput sa dispara, pielea ii era mai moale si mai hidratata si ridurile fine de pe frunte erau practic imperceptibile”, evidentiaza acest portal.

Potrivit creatorului sau, de la varsta de 30 de ani poti incepe sa-l aplici noaptea, cu fata curata si cand luna este in faza de semiluna pentru ca conform experientei sale, in aceasta perioada organismul este mai receptiv si stimuleaza nutritia tesuturilor deoarece porii se deschid. Esti gata sa folosesti aceasta crema?

Recente

Afla totul despre protezele externe de sani !

Protezele externe sunt folosite de femeile care au suferit operatii chirugicale de extirpare a sanilor. Acestea au fost perfectionate in ultima perioada, facandu-le mai...

Cum sa depasesti vinovatia

Vinovatia este un sentiment amar pe care il traim atunci cand privim inapoi cu sentimentul ca comportamentul nostru nu a fost adecvat.Se poate baza...

Cum sa avem un par sanatos?

Ingrijirea parului este ceva care ne ingrijoreaza pe multi dintre noi. Dupa vara, parul tinde sa cada mult mai des si aspectul sau este...

Cele mai frecvente motive pentru care nu imi creste parul?

Una dintre cele mai frecvente preocupari la femei este cresterea parului lor, marea majoritate isi doresc sa arate stralucitor, abundent si lung, dar nu...

Lumea Cosmeticii: Explorarea Beneficiilor, Avantajelor/Dezavantajelor Produselor de Frumusețe

Bun venit, dragi cititori, într-o explorare cuprinzătoare a fascinantei lumi a cosmeticii! În această postare ne vom scufunda în diversele beneficii și avantaje/dezavantaje ale...