Cum sa creezi un blog in 5 pasi simpli

Cautati un ghid gratuit, usor, pas cu pas, despre cum sa porniti un blog? Ghidul din aceasta pagina va va arata cum puteti crea un blog care este frumos si functional, totul intr-un tutorial pas cu pas.

Ce este oricum un blog?

Pe scurt, un blog este un tip de site web care se concentreaza in principal pe continut scris , cunoscut si sub numele de postari pe blog. In cultura populara cel mai adesea auzim despre bloguri de stiri sau site-uri de bloguri de celebritate, dar dupa cum veti vedea in acest ghid, puteti incepe un blog de succes pe aproape orice subiect imaginabil.

Bloggerii scriu adesea dintr-o perspectiva personala care le permite sa se conecteze direct cu cititorii lor. In plus, majoritatea blogurilor au si o sectiune „comentarii” in care cititorii pot corespunde cu bloggerul. Interactiunea cu cititorii dvs. in sectiunea de comentarii ajuta la imbunatatirea conexiunii dintre blogger si cititor.

Aceasta legatura directa cu cititorul este unul dintre principalele beneficii ale pornirii unui blog. Aceasta conexiune va permite sa interactionati si sa impartasiti idei cu alte persoane cu ganduri similare. De asemenea, va permite sa va construiti incredere cu cititorii.

Pentru a avea succes ca blogger exista intr-adevar o singura cerinta: o pasiune pentru subiectul tau.

La baza sa, bloggingul este despre impartasirea cunostintelor cu lumea. Alegerea unui subiect de care va pasioneaza face mult mai usor procesul de a incepe un blog de succes. Sa scrii despre mai multe subiecte este, de asemenea, in regula. Atata timp cat veti scrie despre lucruri de care sunteti interesat cu adevarat, pasiunea voastra va straluci si va va pastra cititorii interesati.

Atunci de ce te-ai duce cu probleme la blogging? Exista cateva motive:

Faceti bani de acasa. Blogging-ul poate fi destul de profitabil daca este facut corect. Cei mai buni bloggeri din lume castiga destul de mult, dar chiar si un blogger part-time se poate astepta sa obtina un profit frumos daca lucrurile sunt facute corect. Partea cea mai buna despre asta este ca bloggingul este o forma de venit pasiv, deoarece puteti petrece doar cateva ore pe saptamana scriind o postare pe blog si apoi puteti continua sa castigati bani din ea mult dupa ce este scrisa blogul. Intru in detalii mult mai multe despre cum sa fac bloguri pentru bani mai tarziu in acest ghid.

Impartaseste-ti povestea. Un blog va permite sa aveti o voce si sa fiti auziti. Puteti impartasi povestea cu intreaga lume, daca alegeti acest lucru. Unul dintre cele mai frecvente moduri de utilizare a blogurilor este ca jurnal in care bloggerul scrie despre experientele lor zilnice, astfel incat prietenii, familia si altii sa poata face parte din viata lor.

Recunoastere pentru tine sau pentru afacerea ta. Nu, probabil nu veti avea paparazzi care va urmeaza din cauza celei mai recente postari pe blog. Dar un blog de succes iti face ideea intr-o realitate si iti poate castiga o tona de recunoastere in domeniul tau respectiv. Multi bloggeri sunt cunoscuti ca experti doar datorita blogurilor lor, iar unii chiar au obtinut oferte de carti si filme pe baza blogurilor lor.

Gasiti o comunitate. Blogging-ul din inima sa este interactiv. Scrii o postare pe blog si oamenii comenteaza asta. Aceasta este o modalitate foarte buna de a va conecta cu oameni care sunt interesati de aceleasi lucruri ca voi. Blogging-ul va permite sa invatati acesti oameni pe baza experientei dvs. si va ofera posibilitatea de a invata si de la cititorii dvs.

Vestea buna este ca internetul este in plina expansiune acum. Mai multe persoane ca niciodata sunt online. Aceasta explozie in crestere inseamna mai multi cititori potentiali pentru blogul tau. Pe scurt, daca va ganditi sa incepeti un blog, nu exista un moment mai bun decat acum.

Deci, cum incepi un blog?

Aflati cum puteti crea un blog in aproximativ 20 de minute urmand acesti pasi:

Pasul 1: alegeti un nume de blog

Primul pas pentru gasirea unui nume de blog bun este alegerea subiectului.

Daca nu sunteti sigur despre ce sa faceti bloguri, exista cateva modalitati de a gasi un subiect de blog bun :

Hobby-uri si pasiuni. Hobby-urile sau alte interese de care te pasioneaza sunt un loc minunat pentru a incepe. Gatitul, calatoriile, moda, sportul si masinile sunt toate exemple clasice. Dar chiar si blogurile despre hobby-uri mai obscure pot avea succes, deoarece publicul tau este literalmente oricine din lume cu internet.

Experiente de viata. Fiecare are lectii pe care le-a invatat prin experienta de viata. Impartasirea acestor cunostinte poate fi incredibil de util pentru altii in situatii similare. De exemplu, am ajutat recent o femeie sa-si inceapa blogul despre a fi sotia unui pompier. Are foarte multa experienta si cunostinte pentru a impartasi cu altii despre acest subiect si a ajutat-o ​​sa se conecteze cu altii in situatii similare. Aceasta ar putea fi legata de familia ta (de exemplu: un blog despre a fi o sedere acasa), de munca (un blog despre experiente de relationare cu clientii) sau alte experiente de viata (un blog despre o problema de confruntare, cum ar fi o boala sau divort sau despre o perioada fericita, cum ar fi pregatirea pentru o nunta sau nasterea unui copil).

Un blog personal. Un blog personal este un blog despre tine. Aceasta va include o varietate de subiecte, de la lucrurile pe care le faceti zilnic, la ganduri si ganduri aleatorii. Aceasta este o modalitate excelenta de a-ti impartasi gandurile cu lumea, fara a fi necesar sa te lipi doar de un subiect.
Dupa ce ai un subiect este timpul sa alegi numele blogului tau.

Un nume de blog bun ar trebui sa fie descriptiv, astfel incat potentialii cititori sa poata spune instantaneu despre ce este blogul tau doar din acest nume.

Daca faceti bloguri despre un subiect specific, atunci veti dori cu siguranta sa includeti asta intr-un fel in numele blogului dvs. Incercati totusi sa nu va agatati de un singur cuvant. De exemplu, un blog de gatit nu trebuie sa aiba neaparat cuvantul „gatit” in el. Cuvintele „mancare”, „retete” si „mese” ar permite, de asemenea, oamenilor sa stie ca blogul tau este despre gatit.

Daca intentionati sa creati un blog personal in care discutati despre o varietate de subiecte, atunci va recomand sa folositi numele dvs., sau o varianta a acestuia, deoarece blogul dvs. este despre voi.Puteti adauga, de asemenea, numele de mijloc sau initialul central daca gasiti ca numele dvs. este deja luat.

Pasul 3: Personalizati-va blogul

Daca nu sunteti deja autentificat de la pasul anterior, accesati Bluehost.com si faceti clic pe „Conectare” din partea dreapta sus pentru a deschide ecranul de conectare. Va puteti autentifica apoi folosind numele de domeniu si parola pe care ati setat-o ​​la pasul anterior. Daca ai gresit parola, o poti reseta dand clic pe linkul „Am uitat parola”.


Pasul 4: Publicarea blogului tau

Chiar si dupa ce ai scris o postare, blogul tau ar putea fi afisat in continuare o pagina „In curand”.

Cand sunteti gata sa va faceti public blogul, trebuie doar sa faceti clic pe meniul „BlueHost” din partea stanga sus a meniului din zona de administrator, apoi faceti clic pe butonul albastru „Lansare” pentru a elimina pagina „In curand”.

Pasul 5: Promoveaza-ti blogul

Crearea unui blog bine conceput si scrierea de continut excelent este doar inceputul. Pentru a obtine cititori pentru blogul tau, va trebui sa petreci ceva timp promovandu-l, mai ales cand pornesti prima data. Faceti clic pe strategiile de mai jos pentru mai multe informatii. Pentru mai multe sfaturi despre promovarea blogului dvs., asigurati-va ca consultati ghidul meu aprofundat pentru promovarea blogului .

Recente

Tehnologiile din aparatele de aer conditionat care ne fac viata mai buna

Aparatele de aer condiționat nu sunt doar simple dispozitive de răcire, ci elemente esențiale în multe locuințe și birouri, contribuind semnificativ la confortul nostru...

Cum alegi o coafura in functie de forma fetei

Fiecare femeie are o forma complet diferita a fetei si fiecare este favorizata de o coafura diferita. Fata ovala, fata alungita sau fata in...

Fiecare cuplu ar trebui sa incerce urmatoarele lucruri pentru sex mai pasional

Cuplurile caută întotdeauna modalități noi și mai murdare de a-și extinde orizontul în dormitor, mai ales dacă au fost împreună de ceva timp. Toți...

7 semne ca esti un om iluminat si stralucesti in viata

Poate crezi ca un om luminat este acela care stie totul sau care doar straluceste artificial pentru a atrage atentia, dar nu este cazul.A...

Cum sa avem un par sanatos?

Ingrijirea parului este ceva care ne ingrijoreaza pe multi dintre noi. Dupa vara, parul tinde sa cada mult mai des si aspectul sau este...