Cum sa gatiti legumele in serie

Pentru micutul dvs care de-abia a inceput sa manance, preparati o singura serie de legume gatite.

Cand bebelusul dvs incepe sa consume hrana solida, acesta nu va manca deloc mult, doar aproximativ o lingura sau doua pe zi. Primele legume pe care le veti da vor fi, probabil cartofii dulci. Observati cat de simplu este sa preparati cantitatea pentru o luna de cartofi dulci pentru bebelusi.

Spalati 4 cartofi si intepatii cu o furculita. Preparati la microunde cartofii timp de 14 minute, lasati-i sa stea 5 minute, taiati-i pe jumatate, luati cu o lingura pulpa, pasati-o si congelati-o in tavite de gheata.

Pe masura ce bebelusul creste mai maricel si mananca mai mult, puteti sa preparati doua serii de legume simultan. Desi cartofii se coc la microunde, fasolea verde se prepara la aburi pe aragaz, iar avocado copt se paseaza crud.

Pentru un bebelus mai maricel, 4 serii pe luna

Pe masura ce bebelusul creste, va trebui probabil, sa pregatiti aproximativ 4 serii de legume gatite pe luna. In functie de legume, o serie inseamna aproximativ doua tavite pentru cubletele de gheata. Prin urmare, cantitatea pentru o luna este de aproximativ 8 tavite sau 3 sau 4 portii de cubulete pe zi.

Preparati o serie in fiecare saptamana = 4 portii pe luna. Eu sunt mereu in pas cu necesarul de cubulete de legume al micutului si prepar o singura serie, o data pe saptamana. Economisesc timp si reduc sedintele de curatenie combinand prepararea mancarii bebelusului cu pregatirea mancarii pentru restul familiei.

De exemplu, atunci cand pregatesc broccoli in aceeasi cratita, o pasez, umplu 2 tavi de gheata si le congelez pentru bebelus. Sau, daca gatesc o friptura in cuptorul traditional, adaug pur si simplu inca un vas de copt cu legume pentru bebelus. Pasarea si congelarea necesita doar 10 sau 15 minute suplimentare.

Poate ca doriti sa faceti o rezerva de preparare pentru bebelus si sa pregatiti legumele pentru bebelus impreuna cu alte doua tipuri de alimente de bebelus care necesita o preparare mai complexa:ouale gatite si piureul.

Sau preparati toate cele 4 serii o data pe luna. Ocazional, o data pe luna, dedic o mare parte a unei dimineti pentru a pregati cantitati mari de legume pentru bebelus. Intr-o zi din saptamana cand sunt aduse alimente proaspete, merg la supermarket si cumpar cantitatea pentru o luna. Ma intorc acasa si ma inham la munca de o ora sau doua pentru a prepara cantitatea de hrana lunara pentru bebelus.

Cu cat prepar mai multa hrana odata, cu atat mai mult timp economisesc. Este asemanator cu productia industriala in masa.

In timp ce o serie de legume sunt preparate la aburi pe aragaz si alta serie se prepara la cuptorul cu microunde, spal si prepar urmatoarea serie. Daca aveti mai multe de preparat odata, nu este necesar sa stati si sa asteptati ca un preparat sa fie gata. Timpul dvs este folosit foarte eficient si veti fi uimita cat de multe puteti face intr-o ora sau doua, daca le faceti in paralel.

De asemenea, curatati doar o data la sfarsit, deci iata inca o metoda de economisire a timpului.

Prepararea complexa pe scara larga

Ok, deci ati decis sa va petreceti dimineata preparand o serie uriasa de alimente pentru bebelus. Aceasta va ajuta sa decideti ce alimente urmeaza sa preparati inainte de a pleca la supermarket. Legumele verzi precum broccoli si varza, morcovii si cartofii dulci pentru beta-caroten trebuie sa fie alimente omniprezente pe lista dvs de cumparaturi.

Urmatorul exemplu presupune ca ati decis sa preparati o serie de broccoli, 4 cartofi dulci, o legatura de morcovi si un avocado. Merita sa stati un minut sa ganditi lucrurile inainte de incepe sa gatiti.

Estimati in mare, cat timp de pregatire si preparare este necesar pentru fiecare aliment:

Broccoli: spalati-l, tocati-l cat mai putin si pregatiti-l la aburi 15 minute.

Morcovii: spalati-i, curatati-i, feliati-i si preparati-i la aburi 10 minute.

Cartofii dulci: spalati-i si puneti-i la cuptorul cu microunde 14 minute, apoi lasati-i sa stea 5 minute, in total 19 minute.

Avocado: daca este copt, este gata. Spalati-l. Nu este necesar sa fie gatit.

Sfat: Intotdeauna preparati si incepeti sa gatiti alimentul care necesita cel mai lung timp de preparare.

Recente

Top 10 cadouri traditionale de nunta

Cadourile traditionale de nunta nu trebuie sa fie plictisitoare sau previzibile. Exista motive pentru care aceste cadouri traditionale de nunta rezista an de an...

Top citate celebre care te vor motiva sa treci peste greutati

Oamenii care devin celebri sunt de obicei extraordinari. Ei si-au depasit conditia si au varsat sange, sudoare si lacrimi pentru a ajunge la varf....

Cum sa identifici un vin bun in cinci pasi

Exista experti care pot identifica un vin bun, precum si originea si vechimea acestuia cu o singura inghititura. Cu toate acestea, multi nu prea...

De ce sa optezi pentru gazduirea web?

Cu siguranta te-ai gandit ce anume se intampla atunci cand deshizi o pagina web. Mai exact, ce anume se afla dincolo de aceasta actiune...

Istoria muzicii si a modei in 10 momente cheie

Muzica si moda au mers mereu mana in mana. Scena a fost intotdeauna o vitrina pentru noile tendinte, iar muzicienii au servit, de asemenea, drept...