Iata ce se intampla cu corpul tau dupa ce mananci ciorba instantanee

Supele instant sunt incredibil de populare in Mexic si in intreaga lume pentru ca sunt convenabile, rapide, usor de preparat, ieftine si gustoase. Multi oameni probabil cred ca nu sunt la fel de daunatoare pentru sanatatea ta ca un hamburger sau cartofii prajiti, dar te-ai gandit vreodata la ce pot face organismului tau?

Primii taitei instant din lume au fost numiti „Chicken Ramen” si au fost fabricati in Japonia in 1958, conform Asociatiei Mondiale a Taiteilor Instantanee. De atunci, supele instant au devenit un „aliment global”, cu pana la 270 de milioane de portii consumate in fiecare zi.

Efectele sale asupra sanatatii au intrat recent in centrul atentiei, dupa ce un student de 18 ani a murit de cancer la stomac dupa ce a mancat taitei instant in fiecare noapte timp de cativa ani.

Deci intrebarea este: sunt acestea daunatoare pentru sanatatea ta? Si daca sunt, ce fac ei in corpul nostru dupa ce le mananca?

Nu se descompun dupa ore de digestie

Dr. Braden Kuo de la Spitalul General din Massachusetts a folosit o camera de dimensiunea unei pastile pentru a afla ce se intampla in stomac si tractul digestiv dupa ce mancati supa instant.

Datorita conservantilor, taiteii au ramas remarcabil de intacti dupa 2 ore, mult mai mult decat taiteii de casa folositi pentru comparatie. Drept urmare, supa instant pune o presiune asupra sistemului digestiv, care este fortat sa lucreze ore intregi pentru a descompune aceste alimente foarte procesate.

Iti expui corpul la aditivi toxici

Deoarece taiteii raman in corpul tau mult timp datorita procesului lor de digestie lent, expunerea organismului tau la aditivi toxici este mai lunga. Acesti aditivi sunt numiti hidroxianisol butilat (BHA) si t-butilhidrochinona (TBHZ), care pastreaza taiteii pentru o perioada de valabilitate mai lunga.

Cu toate acestea, cercetari recente au aratat ca TBHG si BHA provoaca numeroase probleme de sanatate.

Potrivit Centers for Science in the Public Interest, un studiu guvernamental bine conceput a constatat ca TBHQ a crescut incidenta tumorilor la sobolani. In studiile de cercetare conform Bibliotecii Nationale de Medicina, au fost raportate cazuri de tulburari de vedere atunci cand oamenii consuma TBHQ. Ei citeaza, de asemenea, studii care au descoperit ca TBHQ provoaca marirea ficatului si efecte neurotoxice, cum ar fi convulsii si paralizie la sobolanii de laborator.

Creste riscul de atacuri de cord, boli de inima si diabet de tip 2

Intr-un studiu publicat in Journal of Nutrition, s-a constatat ca femeile care au mancat mai multe supe instant (de doua ori pe saptamana) au un risc semnificativ crescut de sindrom metabolic, indiferent de dieta si de obiceiurile lor de exercitii fizice. Sindromul metabolic creste, de asemenea, riscul de boli de inima, accident vascular cerebral si diabet de tip 2. Aceste afectiuni includ si cresterea tensiunii arteriale, niveluri crescute ale zaharului din sange, obezitate centrala (exces de grasime corporala in jurul taliei) si niveluri anormale de colesterol sau trigliceride.

Acest lucru se datoreaza grasimilor nesanatoase care se formeaza in taiteii instant din procesul de fabricatie prin prajire, care le permite sa se gateasca si sa fie gata in cateva minute. Un alt motiv este nivelul ridicat de sodiu: o singura portie de taitei contine 861 mg de sodiu, mai mult de jumatate din ceea ce este recomandat pentru o zi.

Crestere in greutate

Supele instant sunt bogate in grasimi si carbohidrati; contin aproximativ 7 grame de grasimi si 27 de grame de carbohidrati. De asemenea, majoritatea taiteilor instant contin MSG (glutamat monosodic), un aditiv alimentar folosit pentru a imbunatati aroma.

Un studiu a legat aportul ridicat de glutamat monosodic cu cresterea in greutate, unii oameni chiar numind-o „medicament pentru obezitate”, deoarece este considerat dependent.

Provoaca inflamatie

Balonarea este un efect secundar comun al consumului de supe instant din cauza procesului de digestie lenta. Au un continut scazut de fibre, asa ca se deplaseaza incet prin tractul digestiv. Pe de o parte, ajuta la promovarea unei senzatii de satietate, dar efectul secundar este ca te vei simti balonat dupa ce il consumi.

Desigur, exista mai multe studii care ar putea confirma ca supele instant pot dauna creierului. Deci nu, nu sunt „sanatoase” si nu merita, in ciuda pretului si a confortului lor.

Recente

Semnificatia viselor conform lui Sigmund Freud

Celebrul psihanalist si filozof Sigmund Freud a investit multi ani in cercetarile sale in analiza semnificatiei viselor, aceasta cercetare poate fi vazuta reflectata in...

Arome Incantatoare pentru Living: Odorizantele de Camera EYFEL

Arome Incantatoare pentru Living: Odorizantele de Camera EYFEL Livingul este inima casei tale, locul unde te relaxezi, petreci timp cu familia si prietenii,...

CinePark in Bucuresti

In perioada 24 mai – 14 septembrie, Parcul Herastrau va gazdui cea de-a doua editie a festivalului CinePark. Vei putea viziona filme in aer...

Casa Inteligenta Simplificata cu Produse Sonoff: Un Ghid Detaliat

In era digitala rapida in care traim, conceptul de casa inteligenta devine tot mai accesibil si mai atractiv. O casa inteligenta iti ofera control...

Incaltaminte in tendinte pentru primavara!

Primavara ne aduce bucuria in suflet si cu ea tot atatea motive de bucurie si cadouri! Fie ca intentionezi sa-ti reinnoiesti garderoba, fie ca...